Philips 22" lcd ekranım var. Ekran kartım Asus Nvdia GT 8800 512 MB. Önerilen çözünürlük 1680x1050.İşletim sistemim Windows 7. this is overdray change computer display input to 1680x1050 yazısı ile birkaç defa aralıklı olarak uyarı yazısı çıktıktan sonra tahminim 5-10 dakika sonra ekran kendinden kapanıyor.Sonra artık tekrar kapatıp açıyorum.Hep böyle hep böyle bir yere kadar.Fare'yi kıpırdatmama rağmen ekran açılmıyor.Elimle kapatıp açıyorum artık.Sonra yine aynı :( Kabloları kontrol ettim herhangi bir sorun yok daha önceden kullandığım kablo.Ayrıca Windows 7 de 1680x1050 çözünürlüğü yok.Ona yakın çözünürlük seçiyorum.Ama yinede olmuyor.Mesela Fifa 2011 oyunda yanda boşluklar kalıyor.Ekrandan otursun diye Auto tuşuna basıyorum ama yine aynı kalıyor.Acaba sorun nerede bir türlü bulamadım.Bana yardımcı olursanız çok sevinirim? Şimdiden teşekkürler..
Philips 22" Lcd Ekran Kapanma Sorunu..
Öncelikle cvpladığın için tşkler.. Tam ürün koduna nereden bakıcam ekran arkasında filan yazar mı??
Önerilen çözünürlük ürünün kendi çözünürlüğü.Windows ta şu an kullandığım çözünürlük 1600x1024
en üst çözünürlük ise 1600x1200 işte onuda zaten seçemem desteklemiyo.Yani windows ta 1680x1050 yok.Bide Bilgisayar-Özellikler-
Aygıt yöneticisinden monitöre baktığım zaman genel pnp olmayan monitör yazıyor.
Bak senin görüntüde Görüntü yazan yerde Philips diye markası yazıyor benim orada genel pnp olmayan monitör yazıyor..Bide eski kablo kullandığım doğru.Ürünle birlikte gelen kablo kullanılmaz hale gelince Bilgisayarcı da şunu bir deneyin diye eski bir kablo verdi oda olunca öyle kaldı gitti ama daha 1 hafta öncesine kadar bu kabloyu kullanıyordum.Çok soru soruyorum ama bu bağlantı tipine nereden bakacağım vga,dvi,hdmi buna bakıcamda nereden nasıl bakıcam yazar mısınız?
İnternetten biraz araştırma yaptım senin sorunun monitorunun tak çalıştır özelliğinin olmamasından kaynaklanıyor olabilir. Eğer monitorunun surucu cd si varsa surucusunu kur eğer yoksa "sağ tık çözunurluk>gelişmiş ayarlar>monitor sekmesi>özellikler>surucu sekmesi>surucu guncelleştir'e tıkla" o da olmazsa işletim sistemini guncelle.(bağlantı tipin için google da gorsellerde vga,dvi,hdmi arat hangisi olduğunu bakıp görebilirsin)
Arkadaşım yine öncelikle benim sorunumla ilgilendiğin için çook çook çook tşk ederim.Hatayı düzelttim ama yinede senin sayende yapabildim çözünürlük gelişmiş ayarlar dan girdim işte aynen dediğin gibi orada ekran sıklığını gördüm 85hertz seçiliymiş daha öncededn basıma geldiği için biliyorum o yüzden lcd ekranımın desteklediği 60hertz e getirdim uygula dedim sorunum düzeldi aklıma gelmeliydi ama işte görmeden olmuyor.3 gündür uğraştık bide :) Bu kadar basit olamaz dedim bir anda ama yapacak bir şey yok :)Gercekten yinede emeğine sağlık hadi ii geceler tekrar grsmek ümidi ile bye..
Merhaba. Mac Mini m2 ye DP ile bağlı (sıfır) Asus Gaming TUF VG249Q3A monitör kullanıyorum.
Ama kullanmaya başladığımdan bu yana 15-20 dk. da bir ekran kendiliğinden kapanıyor.
DP kablosu da sıfır Paugge DP to Type C. HDMI kablo ile bağladığımda bir kapanma olmuyor.
Acaba sorun ne olabilir? Monitör Apple M2 mini ile uyuşmazlık yapıyor olabilir mi?
Veya Paugge kabloda mı bir sorun vardır? Yoksa monitör ile ilgili bir sorun mudur?
Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.