philips dvd 1640 problemi

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
mailuzar
13-10-2005, 21:06   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Sizlerle bir sorunumu paylaşıp değerli fikirlerinize başvurmak istiyorum.Öncelikle sistemimi yazayım kısaca:AMD 2500+ işlemci,epox 8rda3ı anakart,256 ddram 400,philips cd writer,40 gb samsung 7200 devir hdd,300 wat kasa,17 inç phlips monitör.
Sorunuma gçelim.Dvd writerı ilk aldığımda eski cd writerımı materda bırakıp dvd writerımıda aynı ıde kablosunun slave ine bağladım ve son derece mutlu bir şekilde cd ve dvd lerimi kaydedip diğer cd writerımıda şen ve mesut bir şekilde kullanıyordum.Fakat bu mutlu anlar kısa sürdü ve 1 hafta sonra shrinkle dvd filmi hdde atarkene elektrikler gitti.30 dkka sonra elektrikler geldi ve biz tekrar dvd yi shrinkle hdde atarken elektrik gitti.Artık elektrik tekrar gelmeyince ertesi günü gittim makinamın başına.Daha sonra o da ne dvd yi aynı programla hdde attım ama dvd ye yazma işine gelince sıra cd yi yaktı ve bilgisayarıda kilitledi.Ardından aynı işi tekrar ve farklı medyalarla ve farklı programlarla denesemde sonuç aynı oldu.Ama cd yazma işi dvd okuma işi cd okuma işini hala sağlam bir şekilde yapıyordu.Problemi servise anlattım ve onlarda alet hemen iadeye gonderip bana yenisini getirdiler.Bende tüm sorunun sadece elektrik kesintisine maruz kalmış dvd writerım olduğu düşüncesi ile yeni gelen sıfır dvd writerı sevinçle makinama taktım ve o da ne:Aynı sorun yeni dvd writerda da devam ediyordu.Yani dvd writer cd ve dvd okuma işi ile cd yazma işini hala yaparken dvd yazma işine burun kıvırıyordu.Bu sefer kendi makinama baktım.Slave dek dvd writerı mastera alıp cd writerı slave bıraktım aynı.bBu kez cd writerı çıkarttım ve ıde kablosunda sadece dvd writerı bıraktım ve o da ne dvd writer kendisine verilen tüm işleri sorunsuzca ve yüksek bir performansla yerine getiriyor.şimdi sizce sorun nerede:Anakarttamı yoksa ıde kablolarında mı?Aslında bu konuyu anlatmamın bir sebebide şu:Böyle bir arızayı yaşayan başka bir kullanıcı varmı?yani problem çözümünden ziyade bu problemi sizile paylaşmak istedim.Umarım başınızı ağrıtmadım.Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürederim.........

kemalkivanc
09-11-2005, 01:20   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Aynı problem bendede var. Yalnız benhiç bir şekilde dvd yazamıyorum. Yani yazıcıyı tekbaşına bıraksam dahi... Sorun seninkinin aynısı. Çok küçük bir kısım yazıyo sonrada sistem kilitleniyor.Bende senin gibi önceden yazabiliyorddum.Ancak anakartım voltaj dengesizliğinden arızalandı ve tamire gitti. Sonrada dvd yazma sorunu ortaya çıktı. Yani problem anakartta.