slm arkadaşlar foruma yeni katıldım... bi sorum olacaktı. philips'in (dvd player) dvp3040 veya dvp5140 modellerinden birini almayı düşünüyorum. fakat oynatılabilen formatlarda dvixin tüm versiyonları olmasına rağmen xvid yok (philipsin kendi sitesinde baktım başka ilgili sitelerde baktım). vestel beko gibi markaların aynı fiyat seviyesindeki modellerinde var. sizce gerçekten xvid oynatamıyor mu yoksa bu özelliği belirtilmemiş midir? bir de chip donanım editörlerinden ricam olacak ileride dvd dvix player testi yaparlarsa sevinirim ağustos 2005 sayısında var ama üzerinden çok zaman geçti:::))))
philips dvp3040/12 hakkında yorumlar
bence magzada deneyerek al. aslinda PC varsa divx player a ne gerek var.
egemengigabence magzada deneyerek al. aslinda PC varsa divx player a ne gerek var.TVde seyretmenin keyfi başka ama......
ekran kartindan TV ye cok rahat goruntu cikisi saglayabilirsin. ekran kartindan TV ye 1024x768 cozunurlugunde cikis saglarsin, ancak TV cozunurlugu (LCD-plazma degilse) 340x288 gibi bir degerdedir. yani izledigin divx 768x640 gibi bir cozunurlukte ise yarisi bosa gider kalitenin ama bunun farkina hemen varamazsin... normal bir TV butun ayrintilari gosteremez. ama LCD ya da CRT de izlediginde sanki goruntu daha kalitesizmis gibi gelebilir, daha fazla ayrinti yansitilir.
selam arkadaşlar. chip forumunda anlatacağım bu konunun epey bir sönük olduğunu farkettim. gerçi çeşitli forum sitelerinde var ve oradan da yararlanan arkadaşlar var. ama bu forumda da neden olmasın dedim ve arkadaşlara yol gösterici olarak bu yazıyı hazırladım. gelelim sadede
bügun bime gelen philips dvp3040/12 marka dvd playerdan (90 ytl) aldım. yaklaşık 2 saatlik kurcalamadan sonra ilk izlenimlerimi size aktarmak istedim. öncelikle kompakt ve küçük bir yapısı var görünüşü gerçekten güzel. gerçi son 6 aydır mpeg4 arşiv yapıyorum bu yüzden elimde 7 si XVİD 1' DVİX olmak üzere 8 mpeg4, (ayrıca) 3 dvd, 13 vcd film arşivim var. ayrıca mpeg4 arşivimdeki filmlerin hepsi tek cdlik (700 mb) ve medya olarak hepsi maxell cdler. neyse çalıştırdım cihazı mpeg4 performansını merak ediyordum tabiki... 6 xvid ve 1 dvix (birinin altyazısı sub diğerleri srt formatı) filmlerimi denedim hepsini de hem altyazı hem de görüntü formatı bakımından sorunsuz oynattı. yalnız şunu belirteyim ki filmlerimin hepsinde altyazı ve film adı noktasına virgülüne boşluğuna kadar aynı... altyazı boyutu küçük ama beni rahatsız etmedi. 72 ekran tvde 2.5-3 metreden 51 ekran tvde 1.5-2 metreden rahatça okunuyor bizzat denedim güvenebilirsiniz. tabi bir istisna var. bir ay önce göz muayenesi oldum. bir gözüm 2.75 diğeri 2.25 uzak gözlüğü kullanıyorum. yani gözü sağlam olan rahatça görür.. ama bence büyük ekran bi tvde seyretmek çok zevkli olur...arkadaşımda beko dvd player vardı. onda 2 dvd filmi denemiştim birinde turkçe dublaj dosyasını tanımadı ötekinde ise sesi neredeyse sonuna kadar açtık sesi ancak hoparlöre kulağını dayadığında sesi duyabiliyordun. aynı filmleri philipste denedim hiç sorun çıkarmadı rahatlıkla okudu. çeşitli medyalar denedim maxell dms princo hyundai hatta markasız medya bile denedim hiçbirinde sorun çıkarmadı. cd dvd bakımı konusunda titizimdir bu yüzden arşivim temiz sayılır (bazı yüzeysel çizikler var ama okumaya engel değil). eksileri hakkında
kumandayı cihaza dik doğrultuda tutmak gerekiyor. yanlara kayınca çekmemezlik ediyor.
teknik özellikleri genel olarak çeşitli alışveriş sitelerinde var ama gmc qpel desteğinin olduğunu da ekstradan belirteyim.
son söz olarak eğer böyle bir ürün almak istiyor mağazada deneme (mağaza yakınsa) şansınız varsa mutlaka gidin deneyin. benim zamanım yoktu ve en yakın mağaza 35 km uzaklıkta. allahtan bime geldi. hem ucuz hem de 10 gün içinde geri verebilme imkanım vardı. ben de kaçırmadan aldım. eğer benim gibi durumunuz varsa ve bu cihazı alacaksanız yorumlarıma güvenebilirsiniz. sözüm senettir misali
not: ilerleyen zamanlarda denedikçe tecrübelerimi sizinle paylaşırım
merhabalar ben de 2 gün önce phılıps dvp 3040/12 aldım
ama kılavuzdakı menülerin coguna ulaşamiyorum
mp3 calarken karışık calma vb özellıkler yok ya da varsa ben bulamdım
ayrıca setup tusuna basılınca genel ayarlar falan cıkmıyo
bunların dışında iyi
acaba bende mi bi arıza var
yoksa alet te mi
kuşkulandım ben de bim den almiştım
siz de boyle sorunlar oldu mu tesekkurler simdiden
ben de farkettim. kullanma klavuzundaki örnek ayarlar menüsü resimleri ürününkiyle örtüşmüyor. sanırım kullandığı yazılım değişiktir.
bende denemedim ama büyük bir ihtimalle yoktur karışık çalma gibi özellikler. ''mesajı yazdıktan sonra kurcaladım kullanma klavuzunda repeat tuşuna basarak -ki kullanma klavuzunda 5 seçenek verilmiş repeat one, repeat folder, folder, shuffle, single. ama benim cihazımda repeat one repeat folder, kapalı seçeneği var fakat shuffle -karışık çalma- yok. hem orjinal albüm denedim hem de kendim yaptığım karışık mp3 cdsini denedim değişiklik olmadı. sanırım cihaz yazılımı bu konuda değişikliğe uğramış.''
setup tuşuna basınca sırasıyla yukarıdan aşağıya Dil, video, ses, değerler, çeşitli olmak üzere beş ana başlık var. ekranı hemen hemen kaplayan mavi zemin üzerinde bir arkaplanı var. ben menü dilini türkçe yaptım standart hali ingilizcedir. language, video audio rating misc..
ayrıca cd tray açıkken 9966 basarsanız sanırım siz de de bu değerler çıkacak. (bende bu değerler yazılı) (zoran çiplidir)
BE Version: DVP3040_12.48 (bu yazılımının serisi)
FE Version: DC0.KHM313.2C.03
DSP Vesrsion: DSP.01
Region Code: 0(sıfır)
bu menüdeyken (eğer region code '0'(sıfır) değilse) 9999 basıp ardından 0(sıfır) basın region code 0 olur. tüm dvdleri bölge kodu sınırlaması olmadan oynatabilirsiniz.
eğer bu sayfa çıkmazsa setup menüsündeyken 1379 yazın (mediatek çiplidir)
not 'sıfır' yazılarını o harfi ile karışmasın diye yazdım
eğer böyle şeyler çıkmıyorsa belliki cihazınızda sorun var üretim hatası olmuş olabilir. ama hemen karamsar olmayın aldığınız günden sonra 10 gün içinde bime geri iade edebilme (elinizde cihazın fişi veya faturası bulunmalıdır) veya değiştirme hakkınız vardır.
ama sonuç olarak şunu belirteyim ki hatta (() ilk başta mediatek daha sonra zoran çipli üretilmeye başlanmış. sanırım bu kullanım klavuzunu da mediatek çipli (veyahut farklı yazılım da olabilir başta belirttiğim gibi) ürünlere uygun yapmışlar ve değiştirmeyip diğer ürünlerle birlikte verilmeye devam edilmiş. bu firmanın hatasıdır. ama oradaki gerekli ayarlar yeni versiyon ürünlerde de olmalıdır.