Photoshop CS3 Extended & Vista home Basic

GazI_9o9
25-08-2008, 12:15   |  #1  
GazI_9o9 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,126 mesaj

Selam,
bizzat adobe'un sitesinden cs3 extended deneme sürümü indirdim(463 mb).kuruluma geçerken ayıklama sırasında şu hatayı veriyor.nette araştırdım biraz.vista home basic uyumsuzmuş.bu doğru mu?çözüm için neler önerirsiniz.

resim büyük boyutludur.tıklarsanız ayrıntılı görebilirsiniz

tardigrad
27-08-2008, 13:49   |  #2  
Yeni Üye
30 mesaj

Sıkıştırılmış dosyaları açmakta olduğu için sorun çıkartabilir.. (bu şekilde yükleme yapmaları çok uyuz olmuş ama)

1. Vista uyumluluğuna indirdiğin adresten de kontrol edebilirsin yni adobe nin sitesinden ama bence uyumludur.
2. Büyük ihtimalle sıkıştırma şeklinden normal hale dönüşmeye çalıştığı için harddiskini dolduryor, daha boş bir sürücün varsa dosyayı onun içinde bir klasöre gönderip açmayı dene, yada çıkartılıcak dosyaların konumunu daha geniş bir sürücü olarak seç.

büyük ihtimalle 2. sorunu çözer

tardigrad
27-08-2008, 16:30   |  #3  
Yeni Üye
30 mesaj

şimdi aklıma gelen başka bir durum da, arşivin hatalı olabiliceği, adobenin sitesinden indirdiğin için arada oluşabilicek bir kesinti sebeiyle ufak bi hata olmuş olabilir ve sen fark etmemişsindir.. bide başka bir kaynaktan indirmeyi dene.. mesela Rapidshare nasılsa bir sorun  olduunda hemen yükleme duruyo :D

aa173mtz
29-09-2008, 11:42   |  #4  
Taze Üye
4 mesaj

arkadaşlar vista 64 bit sürümde photoshop açılmama sorununun çözümünü kısa bir araştırmadan sonra buldum.
bunun için :

c:\windows\system32 içindeki cmd.exe dosyasına sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır deyin. bu önemli.
ardından komut satırına ne olur ne olmaz önce

cd c:\Windows\SysWow64

daha sonra esas iş görecek komut:

regsvr32 jscript.dll   ve bu kadar açılmayan cs3 artık açılacak. bu sorun jscript.dll dosyasının 32 bit versiyonun register olmamasından kaynaklanıyor.
yardımcı olabildimse ne mutlu