photoshop'da pürüssüz cilt yapamıyorum

xderelix
22-07-2007, 18:12   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
78 mesaj

arkadaslar photoshopdersleri.net sitesinden pürüssüz cilt yapımını bir turlu yapamıyorum layer planetten bir tane olusturtum ustekinikini gorunmez yaptım yine olmadı anlatırsanız evinirim yada download diye secenek geliyor her actıgımda

uGuR.uK
22-07-2007, 18:31   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

aslında bunun bikac yolu var ama benimde kullandıgım ve bence en basit yolunu soylim:

1- rötüşlamak istedigin cildi photoshopta actıktan sora, arac paletinden "spot healing brush tool"u secerek ciltteki sivilce, ben/benek, leke, yara vb. seyleri fırcanın büyüklügünü resmine gore ayarlayarak kaldır(sadece duzeltmek istedigin yerden biras daa buyuk olsun ve bi kere tıkla, otomatikman gider;))

sorasında o temizledigin cildi pürüzsüz ve net yapmanın 2 yolu var(bunlarda resmin kalitesine ve cilt tonuna baglı olarak degisir, hangisi uyarsa onu kullan)
2.a- yine arac paletinden "blur tool"u sec ve "strength" degerini 100 yapıp cildin üzerinde boyar gibi gezdir, degisimi gorceksin.

2.b- eger resminin daha kaliteli veya daha fazla pürüzsüzlük istiosan, duzeltmek istedigin alanı sec ve sırasıyla
"Filter > Noise > Median" filtresini uygula, deger olarak 5 genel olarak herseye uyar;)

NOT: median efektiyle duzenleme yaptıktan sora, efegin uygulandıgı yerle uygulanmadıgı yerler arasında renkler keskin gecis yaparak rötüş oldunu cok belli ederse "2.a"daki islemi fırcanın boyutunu yine kücülterek bu keskin renk gecislerini yumusat...

hade kolay gele ;)

Son Düzenleme: uGuR.uK ~ 22 Temmuz 2007 18:33
xderelix
22-07-2007, 20:53   |  #3  
OP Üye
78 mesaj
elazigli
aslında bunun bikac yolu var ama benimde kullandıgım ve bence en basit yolunu soylim:

1- rötüşlamak istedigin cildi photoshopta actıktan sora, arac paletinden "spot healing brush tool"u secerek ciltteki sivilce, ben/benek, leke, yara vb. seyleri fırcanın büyüklügünü resmine gore ayarlayarak kaldır(sadece duzeltmek istedigin yerden biras daa buyuk olsun ve bi kere tıkla, otomatikman gider;))

sorasında o temizledigin cildi pürüzsüz ve net yapmanın 2 yolu var(bunlarda resmin kalitesine ve cilt tonuna baglı olarak degisir, hangisi uyarsa onu kullan)
2.a- yine arac paletinden "blur tool"u sec ve "strength" degerini 100 yapıp cildin üzerinde boyar gibi gezdir, degisimi gorceksin.

2.b- eger resminin daha kaliteli veya daha fazla pürüzsüzlük istiosan, duzeltmek istedigin alanı sec ve sırasıyla
"Filter > Noise > Median" filtresini uygula, deger olarak 5 genel olarak herseye uyar;)

NOT: median efektiyle duzenleme yaptıktan sora, efegin uygulandıgı yerle uygulanmadıgı yerler arasında renkler keskin gecis yaparak rötüş oldunu cok belli ederse "2.a"daki islemi fırcanın boyutunu yine kücülterek bu keskin renk gecislerini yumusat...

hade kolay gele ;)

Arkadasım hiçbir sey anlamadım resim ekleyebilirmisin

uGuR.uK
22-07-2007, 21:24   |  #4  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

ben photoshop cs3 kullanıorm belki sende yerleri birascık oynar o kadar fark olur, oda eski sürümse. bu arada o siyah lekeyi ben koydum yoksa sapasaglamdı :)

xderelix
23-07-2007, 00:30   |  #5  
OP Üye
78 mesaj

ellerine saglık elasigli tesekkur ederim

uGuR.uK
23-07-2007, 15:22   |  #6  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

rica edrm ne demek;)

TxT
24-07-2007, 19:56   |  #7  
Üye
89 mesaj

teşekkürler anlatım için.. bende farklı bi alternatif sunayım arkadaşlar. resmimizi ps de açıyoruz daha sonra o resmi duplicate yapıp bi kopya layerinin alıyoruz..Layer kısmında  alttaki resmimizi görünmez yapıyoruz ve copy layerde cilt hariç herşeyi saç,dudak,vb.. yumuşak fırça siliyoruz. daha sonra Filter> Blur > Gaussian blur ile 0-10 arası ( resime göre ) bi deger veriyoruz.görünmez yaptığımız resmide görünür hale getiriyoruz ve bu kadar ;) .. açıklama yetersiz olursa resimli anlatım yapabilirim iyi çalışmalar

xderelix
25-07-2007, 11:54   |  #8  
OP Üye
78 mesaj
TxT
teşekkürler anlatım için.. bende farklı bi alternatif sunayım arkadaşlar. resmimizi ps de açıyoruz daha sonra o resmi duplicate yapıp bi kopya layerinin alıyoruz..Layer kısmında  alttaki resmimizi görünmez yapıyoruz ve copy layerde cilt hariç herşeyi saç,dudak,vb.. yumuşak fırça siliyoruz. daha sonra Filter> Blur > Gaussian blur ile 0-10 arası ( resime göre ) bi deger veriyoruz.görünmez yaptığımız resmide görünür hale getiriyoruz ve bu kadar ;) .. açıklama yetersiz olursa resimli anlatım yapabilirim iyi çalış
arkadasım bende senin gibi ypıyorum olmuyor resmi gizliyorum olmuyor sende resim eklersen sevinirimEmin değilEmin değil

TxT
25-07-2007, 13:52   |  #9  
Üye
89 mesaj

ilk olarak resmimizi açıyoruz. layer palett den ana layer a sağ tıklayıp duplicate komutuyla aynısından bir tane daha oluşturuyoruz. sonra altta kalan layer' ı görünmez yapıyoruz(silme işlemini farkedebilmek için).

şimdide Cilt Hariç herşeyi siliyoruz bunlara dudak,göz,saç dahildir. hassas yerleri yakınalşıp daha detaylı yumuşak fırçalarla sildiğimiz zaman daha kaliteli sonuçlar alabiliriz..

filter/blur/ guassian blur efektini veriyoruz. 2,5 değeri yeterlidir.ama resminize göre değiştirebilirsiniz.Cilt güzel olsun diyipte çok fazla yaptığınız zamanda yüz tanınmaz halegelebilir isterseniz bi deneyin ;)

alttaki layer'ı tekrar görünür yapıyoruz

Kolay gelsin.. xderelix

Son Düzenleme: TxT ~ 25 Temmuz 2007 13:56
medjaii
27-07-2007, 14:49   |  #10  
Yıllanmış Üye
200 mesaj

tüm bu işleri tek tusla yapan actions dosyası var bende isterseniz upload ederim.

BozanlıHarun
29-07-2007, 00:50   |  #11  
Üye
78 mesaj

slm arkadaşlar programı nasıl indirecem bi yardım edermisniz?

medjaii
29-07-2007, 21:02   |  #12  
Yıllanmış Üye
200 mesaj
BozanlıHarun
slm arkadaşlar programı nasıl indirecem bi yardım edermisniz?
hangi program?

BozanlıHarun
30-07-2007, 22:39   |  #13  
Üye
78 mesaj

photoshop programı ((photoshop'da pürüssüz cilt yapamıyorum)) konusunda bahsedilen programı

medjaii
31-07-2007, 09:39   |  #14  
Yıllanmış Üye
200 mesaj

www.adobe.com

TxT
01-08-2007, 19:58   |  #15  
Üye
89 mesaj
BozanlıHarun
photoshop programı ((photoshop'da pürüssüz cilt yapamıyorum)) konusunda bahsedilen programı
Pürüzsüz cilt yapmak için extra bi programdn bahsetmiyorur burada kullandığımız program "photoshop" www.adobe.com dan trialini alıp inceleyebilirsiniz.kolay gelsin

sahintutus
10-08-2007, 23:16   |  #16  
Taze Üye
9 mesaj

merhba arkadaşlar bende fotoğrafçıda çalışıyorum belki bileniniz vardır ben rötuş için remove moire patern adlı bir plug in kullanıyorum işe yarıyr gerçekten aradaki farkı bilen varsa yazsın

Dark Spirit Of The Silent
14-08-2007, 09:51   |  #17  
Yıllanmış Üye
604 mesaj

vlla drek olarak blur tool uda kullanablrsn

Borga-x
14-08-2007, 10:09   |  #18  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

blur tool yüzü öldürüyor. Ben Stampla bir ara çalışıyordum. Stampla çalışmak zahmetlı ama pro. bir kullanıcı ıcın en guzel çözümlerden bırısı. Bu arada Şebonun fotosunda anlatılan teknıkte gayet guzelmış bu hıc aklıma gelmemıştı. Bundan sonra bunu da kullanırım.

medjaii
16-08-2007, 10:29   |  #19  
Yıllanmış Üye
200 mesaj

bence yüzü öldüren aslında stamp tool.healing brush daha iyi

Borga-x
16-08-2007, 10:31   |  #20  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Eger Photoshopta Pro ise ve Stamp'ı kulanmasını bılıyorsan hıcbır sey ölmüyor merak etme. ben sana yaptıgım bır ıkı fotoyu haftasonu buraya koyarım..

Sniper27
18-08-2007, 21:27   |  #21  
Yıllanmış Üye
217 mesaj

Bu işin en kısa yolu Tools menüsünden Blur Tool u kullanmak olacaktır. Hızlı tuş için (R) ye basın. İstediğiniz yeri istediğiniz fırça büyüklüğünde düzeltin.