photoshopta daha acemi oldugum için size birkaç sorum olacaktı:
1. sorum photoshopta saç ekleme, kipirik ekleme nasıl yapılıyor?
2. sorum photosopta yüz şekli nasıl degiştirilr ve yüzdeki kırışıklar nasıl giderilir?
3. sorum photoshopta fotomantaj nasıl yapılır?
4. ve son sorum ise yüzdeki gözlük felan nasıl yok edilir?
photoshop ile ilgili bir kaç soru
Amatör olarak fotoshopla kendimde ilgileniyorum.En azında kendi fotograflarımı düzenleyecek kadar. Fotoshop öyle kapsamlı bir programki bu programı belli bir seviye kullanabilen kişiler zaten kendilerine çok rahat iş ve gelir imkanı bulabiliyorlar. Bu nedenledirki sizin sorduklarını bile profesyonel olarak yapabilmek için bile epeyce bir teknik bilgi gerekiyor.Birçok yerde fotoshop anlatım video ve dosyaları mevcut en güzeli bu tür kaynaklardan edninip öğrendiklerinizi programda deneyerek kendinizi geliştirmek olacaktır.Öncelikle fotoshop araçları araçlar ve katman kullanım tekniklerini öğrenmenizi tavsiye ederim. Azıcık özen ve çabaylakısa zamanda amatör olarak kendi işlerinizi yapabilirsiniz.
1-Sac ekleme kırpık eklemek ıcın suratın acısına uygun portre fotosunda duran modelın durusuna gore kırpık ve sac bulman lazım. Buldugun sacı kement ile dekupe ettikten sonra CTRD +D tusuyla feather'i resmin kalıtesıne gore 5 ila 10 arasında bır deger yazıp enterla. Bu yaptıgın işlem secmıs oldugun kenarların keskınlıgını alır boylece zartpadak kesılıp konuldugunun anlasılmasını guçleştırır ve eklenen fotoda işlemler daha kolay yapılır. Kestıgın resmı, model fotonun ıcıne kopyalaman lazım. Tabı model fotosunu da layer katmanı yapman lazım.Normal background olan resmi katman yapmak ıcın resmın uzerıne ıkı defa tıkla (sağdakı sutunda duran bardakı resme) karsına bır pencere cıkacak buna onay ver resım boylece katman olur
2- Yuz seklı nasıl degıstırılır derken neyı kastettın anlamadım. Ama yuzdekı kırısıklıkları Photoshopta kullanılan 3.partı eklentıler ıle veya stamp ile opacity'i 20'ye dusurerek ve calışacagın fırcanın buyuklugunu 15-20 arası sectıkten sonra kırısık tenın yakınındakı ten rengıne uygun bır yerden doku alarak stampa ıle bu dokuyu kırısık yuzeye yavaş yavaş yedırmen lazım. Kırısıklıkların hepsını kapatırsan olmaz cunku surat sankı gerilmiş davul gıbı durur.
3-Fotomontaj 1 sorunun cevabı olarak gorebılırsın. Atıyorum bır araba resmını fuardakı bır alana koyacaksın Arabayı once bulundugu zemınden dekupe ıle ayırdıktan sonra (tabı fotodakı perspekltıfe uygun olmalı yoksa cok sacma bır sey cıkar) arabayı fuardakı standın uzerıne yerleştırebılırsın. Soyle bır seyde var CTRL+T tus kombınasyonu ıle getırdıgın arabanın koselerınde ufak kareler cıkacak bu karelerı secmeden once SHIFt veya ALT tusu ıle secersen farklı farklı ebat oynama yontemlerı ıle karılasırsın. Deneme yapman lazımkı öğrenebılesın
4- eger gozluk kalın cercevelı ıse yapacak pek bır sey yok ama ınce cercevelı ıse sana anlattıgım 2 cevaptakı yontemle sorunu gıderebılırsın. Dıkkat etmen gereken gozluk camında bır yansıma olmaması. Eger yansıma varsa ne yaparsan yap cok zorlanırsın ve fotoyu cok bozarsın. Umarım yardımcı oldum