Merhaba;
Ben photoshop 7 kullanmaktayım kurulum olan bu programım da türkçe karakter desteği bulunmamaktadır. Türkçe dil destekli karakterleri nasıl ekleyebilirim.
PhotoShop'ta Türkçe Karakter;
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.sanırım böyle bir şansınız yok.
ama ille de türkçe karakter yazacaksınız notepadi kullanarak copy+paste yapın bu en çok kullanılan yöntemdir.
iyi çalışmalar...
PS 8(CS) nin CE(centeral europe) sürümü war türkce karakterleri destekliyor...
Sana linkde verirdim indirmen icin ama..
vermecem isteee
saol BwT Yaratıcılıgın dogamızda olması lazım dimi bizim ekmek paramızı burdan kazanıyoruz(amma dramatize ettim ..:))
istedigin yerde kullanabilirsin... bu arada isteyene linki gonderebilirim ustteki yazdıklarım sakaydı
ya photoshop desteklemeyebilir ama windowsa turkce font yuklersen sanırım sorunun cozulmus olur.
yapman gereken photoshopu kurarken asya dil desteğini de birlikte kurmak.. bende aynı problemi aynı sürümde yaşadım ve asya dil desteği ile birlikte kurduğumda sorun giderildi..
daha kesin bir çözüm buldum arkadaşlar. http://www.angelfire.com/wizard/turkishfont/ adresinde bir tane .reg dusyası var. bu dosyayı indirip kurduğunuzda sorun çözülüyor. yada
photoshop ve diğer programlardaki Türkçe karakter çözümlerine ek olarak, Windows klasörü altındaki win.ini dosyasını açıp [Font Substitutes] bölümünün altına şu kodları ekleyin, [Font Substitutes] bölümü yoksa komple burayı copy paste edin win.ini içine.
[FontSubstitutes]
Times=Times New Roman
System,0=System,162
Fixedsys,0=Fixedsys,162
Small Fonts,0=Small Fonts,162
MS Sans Serif,0=MS Sans Serif,162
MS Shell Dlg,162=MS Sans Serif,162
MS Serif,0=MS Serif,162
Arial Tur,162=Arial,162
Arial Tur,0=Arial,162
Courier New Tur,162=Courier New,162
Courier New Tur,0=Courier New,162