photoshop uyarı soruınu

bilgeman
27-08-2008, 13:32   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj

Photoshop programını açıyorum yeni bir sayfa açıyorum fakat yazım aracını brushesı falan seçtiğimde "Could nut use the type tool because scratch disls are full" uyarısını veriyor tabi ki bu type tool için brushes içinde type tool yerine brushes yazarak aynı hatayı veriyor ve C: Sürücüsünü 12.8 GB'tan 7 MB alana kadar düşürüyor.Yetersiz disk alanu uyarısı veriyor.Bazende 14.5 GB alana kadar çıkıor ve yinede aynı uyarıyı veriyor.Sizce ne yapmalıyım.

tardigrad
27-08-2008, 13:40   |  #2  
Yeni Üye
30 mesaj

Hangi sürümünü kulanıyorsun CS2 CS3?
En mantıklısı kaldırıp tekrar kurmak..
Ama hala düzelmezse;
RAM lerin de yetersiz kalıyor olabilir yani düşük ram li bir bilgisayarın varsa..
Açtığın yeni dosyanın boyut ve DPI gibi özellikleri çok yüksek ayarlanmış olabilir.. örneğin A3 kağıtta 300dpi boş Photoshop dosyası yaklaış olarak 1.2 gb yer ister.
Bunun dışında history kısmını dolduryor oalbilirsin o kısımı temizlemeyi dene.

bilgeman
27-08-2008, 13:56   |  #3  
OP Yeni Üye
46 mesaj

CS2 v9.0 kullanıyorum ve 1536 mb(1.50 gb) ram var

tardigrad
27-08-2008, 14:06   |  #4  
Yeni Üye
30 mesaj

RAM durumun iyi ama kaldırıp yeniden yüklemeyi denemişmiydin?

Bide orda anlattığım 1.2gb olayı harrdiskten istenen bölmedir.. C: sürücünün boyutuna bir bakmanı tavsiye ederim.

Temel Mantık: Photoshop senin yaptığın her bir hareketi history e kaydetmekle kalmaz bunun dışında burdaki verileri tutmak için hafızadan da bölme yer.. bunu göz önünde bulundurarak kontrol et ;)

Örnek: senin 10mb lık dosya üzerinde yaptığın her bir değişiklik yapmaya devam ettikçe, dosyayı kaydedip çıkmadıkça büyür. ve yaptığın işleme göre boyutu değişir. mesela üzerine başka bir layer a full rengarenk bi resim koyduğun anda dosyanın boyutu bir anda 40mb a fırlayabilir çünkü history için: 10mb dosyanın ilk açılış hali, 10mb yapıştır, 10 mb deselect, 10 mb move.... :) bu böyle uzar gider.. aklında bulunsun

Son Düzenleme: tardigrad ~ 27 Ağustos 2008 16:27
07BENER07
03-09-2008, 11:48   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,699 mesaj

merhabalar

bende cs2 kullanıyorum aynı olay benim başımada gelmişti c sürücüsünden bir anda 11.5-12 gb eksildiğini gördüm virüs sandım fakat değilmiş. kendiliğinden oluşan bir photoshop dosyası temp klasörünün içinde yer alıyor galiba sizin durum da böyle.

bence gereksiz dosyaları silin (bu dosya da dahil) sonra ne olur ne olmaz diye onarma yapın..

kolay gelsin