merhaba
HTML bir siteye sahibim. ticari bir site olduğu için link paylaşmam yasak ise link admin tarafından silinebilir. ama bulunduğum noktayı bilmeniz açısından link vermek istiyorum
amacım yeni bir ürün eklerken tek tek kodlarla uğraşmamak artık. ayrıca birlikte çalıştığım ve web tasarım ile ilgilenmeyen insanların da ürün ekleyip kaldırabileceği bir panel istiyorum
sanırım bu noktada Joomla! imdadıma yetişiyor.Joomla ile sitedeki fotoğrafları ve makaleleri diğer kişilerde kolayca düzenleyebilirmiş yanlış anlamadıysam. ve PhP desteklediği için şuanki sitemi tamamen değiştirmem gerekiyor.bu konuda bir kaç sorum olacak ve yardımlarını bekliyorum.
1- Joomla için internetteki Template lerden birini kullanacağım fakat bu templer üzerinde değişiklik yapmak istediğimde nasıl bir yol izlemeliyim. örneğin anasayfanın ortasındaki Slayt Scriptini kaldırmak istiyorum. yani Php tabanlı bir siteyi editlemek için kullanacağım program/editor ne olmalı. şu anda varolan HTML tabanlı sitemi Dreamweaver ile yapmıştım. yahut şöyle sorayım bu joomla taslakları üzerinde tasarım değişikliği yapmak mümkün mü ve bunu hangi program ile yapacağım?
2- Joomla; PhP yanında MySQL tabanlı bir DataBase istiyormuş araştırmalarıma göre. Joomla nın kurulumunda bu bahsettiği DataBase i kendisi oluşturuyormu? Bir Joomla Template ini, Joomlaya uyarlamak istersem o Template kendi database'ini de oluşturacak mı? yani Joomla ile Veri Tabanlarım arasındaki senkronizasyonu nasıl yapacağım. Temp üzerinde bir değişiklik yaptığımda bunu nasıl joomla ile senkronize edeceğim. Bu konuda bilmem gerekenler neler?
3- Büyük ihtimalle benim şuanda kiralamış olduğum host(yahut ne deniyorsa) sadece HTML destekliyor ve işimi görmeyecek. Yeni php tabanlı siteyi kuracağım host, ne destekliyor olmalı? Çalıştığım şirkete ne söyleyerek almalıyım? "PhP desteklesin MySQL desteklesin" desem yeterli olur mu?
Lütfen sorunlarım hakkında bildiklerinizi benimle paylaşın. Özellikle 1. Sorum hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var. beni endişelendiren konu bu çünkü. Bulacağım taslaklardan kaldırmam gereken bir çok bölüm ve aynı zamanda eklemem gereken bir çok şey olacak. bu düzenlemeleri ne ile yapacağım? Php tabanlı bir site düzenlemek gözümde gerçekten çok komplike bir şey. Php dili öğrenirim bu sıkıntı değil fakat biliyorumki yeterlide olmayacak ekleyeceğim yeni bir katagoriyi mesela veritabanımla ya da joomla ile nasıl senkronize edeceğim?
Bir çok kişi karakter sayısını görüp konuyu okumaktan bile vazgeçecek bunu biliyorum fakat elimden geldiğince kısa tuttum. Teşekkürler..