Merhabalar.Arkadaşımın sorunu var ona yardım arıyoruz.Şimdi pikatel airmax 101 modemimiz var.Normalde laptopla wireless ile baglanabiliyoruz.Ama bunu masaüstü pc sinde kablolu olarakta kullanmak istiyoruz.Kurulum programında kuruluma başlarken modem aranıyor da uzun süre bekledikten sonra sihirbaz açıllmış ve "modeminiz bulundu lütfen ip nizi girin yazısı gelmiş".Şimdi sorun burda başlıyo hangi ip yi girsek yanlış diyor.Kullanım klavuzuda yok modemin ve biz bu işlerden hiç anlamıyoruz.Bu dogru ip yi nerden ogrenebiliriz?Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler..
Pikatel Airmax 101 Modem Kurulum
Kurulum programı kullanmanıza, Ethernet bağlantısında gerek yok efendim. Kurulum sadece USB bağlantısında gereklidir.
Yapmanız gereken tek şey, internet tarayıcınızı açıp adres satırına 192.168.1.1 numarasını girmek. Çıkan ekrandan varsayılan şifrenizi (değiştirmediyseniz kitapçığınızda yazıyordur, kablosuz şifresi değil modem arayüzü şifresidir bu) girdikten sonra ayarlamaları yapacağınız sayfaya geleceksiniz.
Detaylı bilgileri aşağıdaki sayfadan öğrenebilirsiniz.
Bir ufak hatırlatma, Google araması yapmaktan çekinmeyin. Forumda sorulan soruların %90'ının yanıtı farklı farklı yerlerde defalarca verilmiş aslında ;)
Hımm. O halde modemin sıfırlama tuşuna basıp kapatıp açın aygıtı (kablosuz ayarlarını tekrar yapmanız gerekecek sıfırlarsanız tabi). 5 dakika kadar sonra tekrar deneyin. Yine olmuyorsa ya ethernet kablonuzda, ya da bilgisayarınızda (ethernet sürücüsü yüklenmemiş ya da direkt olarak bios ekranından ethernet özelliği açılmamıştır) problem vardır.