Pikatel Quartet Plus (4 port) MODEM SORUNU..

spungej
12-12-2009, 00:11   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
82 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Arkadaşlar ;

İnternetimi sınırsız yaptırdım ve modemide değiştirmek istedim .. Yakınakrabamdan Pikatel Quartet Plus Kablolu ve 4 portlu bir modem aldım ..Onlarda gayet iyi çalışıyordu .. Eve geldim modemin driver'ını yükledim.. Modemin tüm girişlerini yaptım .. Modemi açtım .. Modem çalışıyor ..İnternet bağlantısıda var gözüküyor .. Ama ne sitelere girebiliyorumnede msn açabiliyorum .. Yani neti kullanamıyorum .. Ama modem açık veçalışıyor hemde internet bağlantısı bağlanmış gözüküyor .. Sorun nedirbilen lütfen yardımcı olsun ..

Cevap bekliyorum şimdiden teşekkürler ..

OnlyMann
12-12-2009, 11:53   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

öncelikle hayırlı olsun. 
1-Modemin sürücüleri sizin için gerekli değil nedeni siz zaten ethernet portundan bağlanacaksınız. USB bağlarsanız sürücüleri gerekir.
2-Modem içinde size ait kullanıcı bilgilerini girmiş olmalısınız. Üye olduğunuz firmanın size verdiği kullanıcı adı ve şifre bilgilieri. Doğru girildiğinde ADSL lambası sürekli yanar, hatalı ise yanıp söner.
3-Modemin ip dağıtıp dağıtmadığının kontrol edilmesi gerekir. ip dağıtıyor makinayı otomatik ip al dağıtmıyorsa modeme ait ipnin olduğu bloktan makinaya ip vermek gerekir.
4-Makinanın ethernet kartının doğru tanımlanmış olması gerekir.
5-Belki modemi fabrika ayarlarına alıp yeniden sizin bilgilerinize göre ayarlamak çözüm olabilir.
6-modemin için girdiğinizde gerçek ip alıp almadığına bakarak bağlantının olduğuna emin olmalısınız.