merhabalar,
fuji s7000 makinamda pil sorunu yaşıyorum. eskiden böyle bir problem yoktu. şimdi pilleri şarj ettikten sonra 10 kare civarı çekimden sonra piller boş diyor ve kapatıyor. farklı şarj aleti ve farklı pillerde-yeni piller dahil- denememe rağmen aynı sorunu yaşıyorum. piller 2700mah.
sorun ne olabilir? eskiden 200 kare çekim yaparken şimdi 10 kare anca çekiyor. yardım bekliyorum
pil bitme sorunu
çekimlerinizi flashlı yapıyorsanız 10 çekimde biter flashsız yapıyorsanız belki piller eskimiş olabilir veya tam dolmuyodur
flasla ne alakası var acaba flaslı olunca makialar anca 10 karemi cekebiliyolar sanki
eğer yeni pillerle denediysen ve aynı sorunu yasıyosan sorun makinanda cünkü benim eski makinamda aynısını oldu yeni makinamda full dolu piller ama eski makinamda pil bitik diye uyarı veriyordu garantisi varsa servisine ver
yeni pil ve yeni şarj aleti ile de denedim sonuç aynı. garantisi biteli çok olduğu için fikir arıyorum. teşekkürler ilgin için.
xömür ne alakası var demiş ama benim makine eski pil + flaş++zoomla oynama 20-30 karede bittiği oldu pilin :)arkada yeni pillede eski pillede denedim demiş sende flaslı cekersen 10 karede biter diyince bende o cevabı verdim eski pille deseydin o zaman doğru bişey demezdim ama direk böyle sanki flaslı yeni olsun eski pil olsun 10 tane ceker dermiş gibi olmus cevabın
Flash etkiler, ama yine de tam dolu pili 10 çekimde bitirmez. Makina da bir sorun olmalı.
Ayrıca soğuk havada pil daha az gidebiliyor. Bunu da göz önüne almak lazım.
pillerin ilk dolumda yaklaşık 24 saat şarzda kalması gerek eğer öyle birşey yapmadıysan pilleri ömrü kısalır ayrıca pilleri kapalı makinede tutma enerji kaybı yaşarsın.