Piranha Tablet Tavsiyem

sakiyan_bulbul
05-01-2014, 03:24   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Merhaba arkadaşlar, bundan 4-5 ay önce 250TL'ye "Piranha Business II Tab 9.0" aldım. Daha önce farklı marka bir tablet kullanıyordum küçük kardeşim ekranını kırdığı için mecburen çöp oldu. Her neyse piranha tablet elime geldiğinde "Bu nasıl tablet?" şeklinde soru sordum kendime. O kadar yapmacık bir tablet ki anlatamam. İnanın tableti yavaşça sağa sola salladığınızda iç kısmı kasa içinde sallanıyor tık tık kenarlara vurduğunu duyabiliyorsunuz. Ekran berbat ötesi bazen bir yere tıkladığınızda parmağınızın hemen hemen 1cm kadar sol tarafını algılıyor (1cm şeyin lafını mı yapıyorsun demeyin. Çünkü ince veya titizlik gerektiren yerlerde sıkıntı çektiğim için anlatıyorum).

En önemli kısım, almış olduğunuz bütün piranha tabletlerde "Android 4.1" sürümü yüklenmiş ve sırf siz tabletin kötü olduğunu anlamayın diye tableti kasabilecek bütün oyunlar google playde yasaklanmış tablete uyumsuz olarak tanıtılmış. En dandik grafiğe dayalı olmayan oyunlar ve uygulamalar bile. Dünya çapında isim yapmış milyonlarca kişi tarafından kullanılan uygulamalar sizin tabletinizin google play'inde gözükmüyor (Google Play'in %60-70'i arası bir oran söz konusu). Android'in en son sürümü şuanda deneme sürümü olan 4.4 sanırım. Ama piranha'nın resmi sitesindeki en yüksek android sürümü 4.1 ve destek kısmına bu sorunumu belirttiğimde verdikleri cevap oldukça komik. "Beyefendi her geçen gün teknoloji ilerliyor ve biz bunu sürekli takip edemiyoruz. Şuan için 4.1'in üstündeki android sürümleri için herhangi bir geliştirici çalışmamız bulunmamaktadır."

Ufak detayları takan bir insan değilim ama gerçekten canıma tak etti yaşadığım sıkıntılar. Gerçekten verdiğim ücretin karşılığını almadığımı düşünüyorum. Garanti, destek bunların hepsi boş. 250TL bu tablete vereceğinize 150TL ile çin malı bir tablet alabilir, istediğiniz rom'u internetten bulup kurabilirsiniz. En azından bozulduğunda canınız yanmaz çünkü malın kalitesi belli. Ama yüksek beklentilerle aldığınız bu Piranha markasının ürünleri sizi sinir krizine sokacak kadar kötü.

Biraz araştırma yaptım ve farkına vardım. Piranha'nın bütün ürünlerinin donanımları çin malı bir tabletten alınmış ve kasa değiştirilip PİRANHA amblemi koyulup piyasaya sürülmüştür.

Son Düzenleme: sakiyan_bulbul ~ 05 Ocak 2014 03:27