PlayStation'un 15. yılı kutlandı!

CHIP Online
12-09-2010, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Zaman geçe dursun, teknoloji dünyasında öyle cihazlar var ki meydan okumaları halen devam ediyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/play ... kutlandi_22344.html

Resimlerle: PlayStation 4 şeffaf olursa!

Playstation denilen cihaz ne zaman girdi hayatlarımıza? Farkıda bile değilsiniz değil mi? Sony Perşembe günü yaptığı bir etkinlikte, Playsation'un 15. Yıl dönümünü kutladı. Peki geçen bunca sene içerisinde neler oldu, gelin birlikte bakalım...

Playsation ilk olarak dokuz Eylül 1995 yılında Kuzey Amerika'da kullanıcılarıyla buluştu. Sonraki seneyse Japon'yadaki oyun severlerle buluşan bu güzide konsol, 2000 yılına kadar oyuncular için büyük bir eğlence kaynağı oldu.

2000 yılının Ekim ayındaysa Sony, yıllar sonra bile ismi akıllardan çıkmayacak olan cihazı; Playsation 2'yi piyasaya sürdü. 128 - bit'lik bir CPU'su olan cihaz "emotion engine" denen bir grafik arabirimi kullanıyordu. Aynı zamanda herhangi bir konsol cihazında ilk kez DVD Rom kullanıldı. Hem DVD oynatıcı hem de CD okuma yeteneğine sahip olan Playstation 2, döneminin orta seviye bilgisayarlarından çok öndeydi. Mayıs 2004 tarihi ile de 100 milyon'uncusu satılan Playstation 2, herhangi bir konsolun ulaşamayacağı bir başarıya imza atmış bulundu.

2005 yılındaysa Sony, konsol piyasasına farklı bir soluk getirdi: Play Station Portable yani namı-ı diyar PSP. Görüntü kalitesini keskin hatlarla veren LCD ekranı, müzik dinleyebilme özelliği, film izleme ve yetmezmiş gibi oyun oynatabilme yetenekleriyle kullanıcılarına bambaşka bir deneyim yaşattı.


Tüm konu: PlayStation'un 15. yılı kutlandı!

İzleyin: PS3'ü cebiyle kırdı!

Resimlerle: PlayStation 4 şeffaf olursa!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Hangi konsollarla oyun oynadınız?