pls HaTa!!!

turksoftware
27-07-2006, 00:58   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,015 mesaj

arkadaslar benim bilgisayarda ara sira svchost baslıgında not connect yazısı geliyor.ok dedıgımde sıstem aynı sekılde dewam edıyor. Internete baglanabılıyorum.İnternetı etkılemıyor.
yardımcı olursanız sewınırım...

viking20
27-07-2006, 01:30   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

svchost - svchost.exe - Process Information
Process File: svchost or svchost.exe
Process Name: Service Host Process
Description: Application that works as a host process for services that run from dynamic link libraries.
Company: Microsoft Corp.
System Process: Yes
Security Risk ( Virus/Trojan/Worm/Adware/Spyware ): No
Common Errors: N/A
[yazılım virus değil zaten sadece açık var, güvenlik yamasını kullanmaz isen hata verdiriyor makinana restart atmak durumunda kalıyorsun. Onun dışında neler yapıyor gizli kapaklı bilmiyorum ama yamayı yükledikten sonra daha hata almadım.]Alıntı.RİSK:NO

windows un dahili servicelerinin calismasini saglar. local service ve network service olarak calisan belli basli iki tane vardir, fazlasi da olabilir.
ÇÖZÜM VE AÇIKLAMA
Bu dosyanın türkçe karşılığı uygulama sonlandırıcı.xxx kişisinin dediği gibi kritik update'lerini yap.Eğer yine bi sonuç elde edemezsen son yüklediğin programların hepsini sil.Buna yüklediğin bi uygulama sebep oluyo olabilir.Svchost'da bunu kapatmaya çalışıyosa eğer sistem darboğaza giriyo olabilir.
--------------------------------------------------------------------------------
GELİŞMİŞ AÇIKLAMA(SVCHOST.EXE)

Svchost.exe, dinamik bağlantı kitaplıklarından (DLL dosyaları) çalıştırılan hizmetler için genel ana işlem adıdır. Svchost.exe dosyası, %SystemRoot%\System32 klasöründedir. Başlangıçta, Svchost.exe yüklemesi gereken hizmetlerin listesini oluşturmak için kayıt defterinin hizmetler bölümünü denetler. Svchost.exe dosyasının aynı anda çalışan birden çok kopyası olabilir. Her Svchost.exe oturumu bir hizmet grubu içerebilir, böylece Svchost.exe'nin nasıl ve nerede başlatıldığına bağlı olarak farklı hizmetler çalıştırılabilir. Bu, denetim ve hata ayıklama işlemlerinin daha iyi yapılabilmesini sağlar.

Svchost.exe grupları, aşağıdaki kayıt defteri anahtarında tanımlanır:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Svchost

Bu anahtar altındaki her değer farklı bir Svchost grubunu temsil eder ve etkin işlemleri görüntülediğinizde farklı bir örnek olarak görüntülenir. Her değer bir REG_MULTI_SZ değeridir ve bu Svchost grubu altında çalışan hizmetleri içerir. Her Svchost grubu, Parameters anahtarı bir ServiceDLL değeri içeren aşağıdaki kayıt defteri anahtarından ayıklanan bir veya daha fazla service_names içerebilir:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Hizmet
alıntı.

Son Düzenleme: viking20 ~ 28 Temmuz 2006 23:16
turksoftware
28-07-2006, 21:24   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
1,015 mesaj

saol kardes eline saglik yaw baska kimse cwp weremedimi 1 kisi mi sadece...

vega
28-07-2006, 22:17   |  #4  
Üye
66 mesaj
turksoftware
saol kardes eline saglik yaw baska kimse cwp weremedimi 1 kisi mi sadece...
Sizin mesajınızdan yarım saat sonra, "viking20"-forum arkadaşımız, hemen en doğru ve açıklayıcı şekilde yanıtladığı için,bizim gelipte, bu güzel açıklamanın yeterliliğini gördükten sonra,ayriyeten bir ekleme gereğini görmedik tabiki! Bravo "viking20"!!!Gülümseme
Ben dün gece girdiğimde zaten "viking20"arkadaşımızın profesyonel açıklamasını görüp,tebrik edicektim,ama sizin tepkinizi görüp,şimdi yazmak durumunda kaldım ve tekrar "viking20" arkadaşımızı candan tebrik ederim!!GülümsemeSaygılarla!Gülümseme

Son Düzenleme: vega ~ 29 Temmuz 2006 02:53
delikanli53
29-07-2006, 03:12   |  #5  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj

sonuç olarak önemli olan cevapların fazlalığı değil, önemli olan sorunun çözülüp çözülmediği bak tek cevap yetmiş işte Kahkaha

turksoftware
29-07-2006, 04:20   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
1,015 mesaj

ya arkadasım cok saolda werdıgın lınkte update nerde goremedımde yada gozumden kactı yardımcı olursan cok sewınırım.Şimdiden tesekkurler.

delikanli53
29-07-2006, 14:11   |  #7  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
1,524 mesaj

kardeş çözümünü denemeden erken söyleme sorunum çözüldü diye da :)

turksoftware
29-07-2006, 18:49   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
1,015 mesaj

kardes ben awast kullanıyorum bu sorunu birde bilgisayar muhendısı bırıne soruyum dedım
sende svchost wırusu olabılır mcafee,norton la bı tarat dedı ben mcafee ıle tarattım sorun dewaam norton ile tarattım svchost vırusunu buldu.daha sorun cıkarmadı ama cıkarırsa konuyu kapatmayın dıe yazarım.Degerli vaktınızı aldıgım ıcın kusura bakmayın...

delikanli53
29-07-2006, 18:54   |  #9  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
1,524 mesaj

estağfirullah kardeş ne kusuru herkes öğrensin bilgi paylaşmak güzeldir.