Arkadaşlarım Ve Abilerim..
Ben Meslek Lisesi 3.Sınıf Okuyorum..Ve Polisliğe İlgim Var..Ben Şimdi Polis Olmaya Karar Versem Ne Yapmam Gerekir?27 Şubat 1994 Doğumluyum..Ve Ciddi Bir Şekilde Polisliği Düşünüyorum..3.Sınıfta Okuyan Bir Öğrenci Olarak Nasıl Polis Olabilirim? Yardımcı Olabilirmisiniz?
Polis!!! Lütfen Yardım..
arkadaşım burdan sana cwp çıkmaz bence sen okul müdürüne falan sor abi tawsiyesi
http://www.memurlar.net/haber/80/
burada gerekli bilgiler mevcut bu şerefli meslekte inş umduğunu bulursun hayırlısı olsun...
arkadaşım bende polisliğe hazırlanıyorum.ama ben daha lise 2 deyim.öcelikle 3 seçeneğin var.
1-)polis akademisi(komiser yardımcısı olarak mezun olursun,4 yıldır sadece ankarada vardır.
2-)polis meslek yüksek okulu(pmyo)polis memuru olursun, 2 yıldır Türkiyede 20 tane vardır.
3-)polis meslek eğitim merkezleri(pomem)polis memuru olursun, 6 aydır, türkiyede büyük illerde vardır(sayısını tam bilmiyorum)
bunlardan polismeslek yüksek okulu ve polis akademisi lise mezunlarını alıyor. ama pomemler için 4 yıllık üniversite bitirip kpss den puan almak gerekiyor(galiba 60-65 arası) tercih senin ama akademiye girmek zor çünkü sadece 100 kişi alıyorlar pmyolar 7000 civarı pomemlerde o civarda bana göre en mantıklısı pmyo.