Port yönlendirmeye rağmen modem arayüzünü geçememe

rendekarf
27-02-2013, 20:46   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2013

Merhaba,

Forumda yeniyim, o yüzden yaşadığım sorundan daha önce bahseden oldu mu bilmiyorum. Aslında son derece basit olması gereken bir port yönlendirme sıkıntısı yaşıyorum.

Bilgisayarımda ubuntu üstünde bir nginx sunucusu mevcut. Şu anda deneme için yazdığım siteye http://localhost:80/ üstünden rahatlıkla erişebiliyorum. Yani lokal olarak çalışan bir web sunucum var.

Statik ip adresi de aldım.

Elimde şu an itibariyle Airties Air 6271 model bir modem mevcut. LAN içinden ubuntu bilgisayarıma statik bir ip belirledim. Gereken port yönlendirme işlemlerini de (http sunucu için 80 ve ssh sunucusu için 22) yaptığımdan eminim. Hatta DMZ'yi de aktif hale getirdim. Fakat bir türlü ip adresimle sunucuma erişemiyorum. Portların açık olduğunu http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ bağlantısından anlayabiliyorum. Fakat her denememde modem arayüzüne çıkıyorum ve bir türlü sunucuma erişemiyorum.

Daha önce iki farklı (huawei ve zyxel) modem ile de denedim fakat aynı sonucu aldım.

Bunların dışında ne yapmam gerektiğine dair bir fikri olan var mı?

webmaster_60
10-03-2013, 02:33   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Merhabalar sen aynı ağda denediğinden çalışmaz. ktunnel vb gibi sitelerden girersen rahatlıkla çalışıp çalışmadığını görebilirsin ya da başka bir ağdan girmen gerekli evinde ise sunucun evden değil de başka yerden dene çalışması lazım

badwizard
10-03-2013, 08:59   |  #3  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Internete bağlıyken erişemeyeceğin tek IP adresi kendi IP adresindir o yüzden böyle birşeyi test edeceğin zaman başka bir yerde olan arkadaşına test yaptırmak en güzelidir, hiç arkadaşın yoksa o zaman kesin 3g bağlantısı olan bir telefonun vardır ;) DMZ yönlendirdiğin makinanın bütün protlarını dışarı açacağı için çok tehlikelidir sadece kullanacağın portları açman internette dolaşan haydutların çok fazla ilgisini çekmemeni sağlar.