arkadaşlar sanırım benim power sapply yetersiz gibi bazen ekan kartı sürücüsü kapatılmaktan kurtarıldı diye uyarı veriyor gerçi sistem le alakası olacağını sanmıyorum ama eskiden xp kullandığım da bu sorun yokdu neyse arkadaşlar özellikleri veriyorum acaba power yeterlimi yada kaç olması lazım

KASA : cooler master (cavalier CAV-T03) üzerindeki power supply 390 watt
ANAKART : ASUS P5QC
İŞLEMCİ : İNTEL QUAD Q66OO 
EKRAN KARTI : Palit 9600 GT 1GB-256BİT
RAM :2x2GB 1066 mhz KİNGSTON
DVD-RW/CD-RW COMBO
CARD READER
HARDDİSK : SAMSUNG 320GB 7200RPM 16MB SATAII
SİSTEM :WİN 7 64 BİT
power saply sorunu
Ekran kartının ısısını kontrol et, yüksekse temizliğini yap. Sürücü güncellemesini unutma. Büyük bir ihtimalle ısı sorunu gibi.
oh oh oh :D quad bir işlemciye 390 watt :) Efendim, acil tarafından en az 650; hatta en güzeli 750 wattlık kaliteli bir güç kaynağı alınız.
Bu arada bu parçaları ne kadar süredir bu güç kaynağı ile kullandığınızı bilmiyorum ama üzülerek söylemeliyim ki, ömürlerini en az yarı yarıya (özellikle sabit sürücünüzü) azaltmış durumdasınız :(
Güç kaynağı yetersizliği ile ısınmanın çok fazla bir ilgisi yok aslında efendim. Yetersiz güç kaynağı kullanımında karşınıza çıkacak ısınma sorunu, çoğu zaman işlemciniz yandığında ortaya çıkıyor. Özellikle bu durumdan en önce sabit sürücüler etkilenip, bozuk sektör hataları vermeye başlıyorlar. Sizdeki işlemci de quad serisinden. Yani tam hızda bir kullanımda, güç kaynağınızın yarısından fazlasını tek başına harcıyor.
Dediğim gibi, daha önceden bir sorun olmamış olabilir ama, zaten yetersiz güç kaynağı kullanımında nedensiz sistem kilitlenmelerinin dışında gözle görülür bir sorun yakalanamıyor. Ta ki kasanızın içerisindeki parçalar, dayanmaları gereken sürenin çeyreğine varan oranlarda bozulana kadar...
Oldukça pahalı bir sisteme sahipsiniz. Yüzlerce dolarlık bu sistemi, 100-150 liralık sağlam (ki önemli olan wattı da değil aslında çok, o watt ve besleyici amper değerlerini % kaç verimlilikte sunabildiği) bir güç kaynağı ile desteklemezseniz sonradan telafi edilemeyecek bir durumda kalmayınız. Önerimi yineliyorum, en acil tarafından sağlam bir güç kaynağı edininiz. Saygılarımla, geçmiş olsun...
Güç kaynağı yetersizliği ile ısınmanın çok fazla bir ilgisi yok aslında efendim. Yetersiz güç kaynağı kullanımında karşınıza çıkacak ısınma sorunu, çoğu zaman işlemciniz yandığında ortaya çıkıyor. Özellikle bu durumdan en önce sabit sürücüler etkilenip, bozuk sektör hataları vermeye başlıyorlar. Sizdeki işlemci de quad serisinden. Yani tam hızda bir kullanımda, güç kaynağınızın yarısından fazlasını tek başına harcıyor.Dediğim gibi, daha önceden bir sorun olmamış olabilir ama, zaten yetersiz güç kaynağı kullanımında nedensiz sistem kilitlenmelerinin dışında gözle görülür bir sorun yakalanamıyor. Ta ki kasanızın içerisindeki parçalar, dayanmaları gereken sürenin çeyreğine varan oranlarda bozulana kadar...
Oldukça pahalı bir sisteme sahipsiniz. Yüzlerce dolarlık bu sistemi, 100-150 liralık sağlam (ki önemli olan wattı da değil aslında çok, o watt ve besleyici amper değerlerini % kaç verimlilikte sunabildiği) bir güç kaynağı ile desteklemezseniz sonradan telafi edilemeyecek bir durumda kalmayınız. Önerimi yineliyorum, en acil tarafından sağlam bir güç kaynağı edininiz. Saygılarımla, geçmiş olsun...
teşekkürler ilgilendiğin için sağol psu nun düşük olduğunun uzun süredir farkındayım ama fazla bir sorun çıkarmamasını power saply kalitesine bağlıyorum neyse değişmesi lazım dediğiniz gibi ekran kartım zaten tek başına 200 e yakın çekiyor artı quad işlemci
O sisteme en az 400-450 watt PSU gerekir ama yüksüzken de bu sorunları yaşıyorsanız size büyük ihtimalle sorunun PSU olmadığını söyleyebilirim. O sisteme 650-700 watt'lık bir PSU çok fazla olur, ileriye dönük satın alabilirsiniz elbette. Ekran kartınız da, işlemciniz de düşündüğünüz kadar güç tüketmiyor, abartmaya gerek yok. Siz en güncel sürücüleri üretici internet sayfasından indirip kurdunuz mu?