Öncelikle sistemim:
Amd Athlon 5200+ 2.71 dual işlemci
Gigabyte GA-M56S-S3 anakart
3gb Ram
Ati hd 4850 ekran Kartı
300 W power supply
Crysis ,, Call of duty Modern Warfare 2 ..Call of duty 5 gibi oyunlarda çatışma sıralarında acayip kasmalar oluyor forumda bu soruna power supply tanısı koyuldu bende para biriktirdim yarın ALLAH ın izni ile 500 w saglam power supply alıyorum. Sorunun ortadan kalkması konusunda ne düşünüyorsunuz arkadslar son kez sorayım dedim ? Simdiden Tesekkur ederim.
Power Supply Ve Oyunlarda Kasma
al şu psuyu artık abicim.ileride bi upgrade yaparsın o zaman lazım olur.hangi marka/modelde karar kıldın.yazarsan bu konuda tecrübesi olanlardan yardım alırsın:)
Marka ne olack bilmiyorum ama High power almayı düşünüyorum.. Kesin sorun cozulcek dmi usta :) Sana güvendim alıyorum..
Ayrıca sen mersindemi oturuyosun yoksa ?
Marka ne olack bilmiyorum ama High power almayı düşünüyorum.. Kesin sorun cozulcek dmi usta :) Sana güvendim alıyorum..
Kesin sorunu çözermi bilmem ama, PSU nuz o ekran kartına göre çok düşük. Ayrıca ilşemcinizdende kaynaklanıyor olabilir. İşlemcinizde Crysis gibi bir oyuna yeterli gelecek bir işlemci zaten değil. Ama şu bir gerçek PSU kesinlikle değiştirilmeli bütçeniz var ise kesinlikle bunu tavsiye ederim.
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4760
psu zaten alacam ama call of 6 5 gibi oyunlarda takılarak oynuordm bunlaradami yetmior işlemci cok sacma diilmi :S Wolfenstein gibi oyundada çatışma anında kasmalar oluyor ilginç deilmi ? işlemcinin o kadar sorun edecegni sanmıyorm..
:S Of ya kafayi yicem Psu almaya gidecem ama tam sonuç istiyorum yardımcı olan yok xS
Önerdiğim PSU yu alabiilirsiniz. Zaten 350 watt PSu ile o ekran kartının yanmaması mucize. Bu bir gerçek. Kesinlikle PSU değiştirilmeli. Ama demek istedigim. Crysis gibi bir oyun icin işlemcide cılız kalıyor. Call of duty 6 zaten çok optimize bir oyun. Sorun çıkmaması gayet normal. kime sorarsanız sorun 350 watt o karta yetmez.
kusura bakma akşam biraz erken çıkmak zorunda kaldım.ben istanbulda oturuyorum.GameRMan arkadaşı da dedi bak işlemci de etkiler diye . o işlemcinin 1 mb önbelleği var .o da etkiliyordur diye konuşmuştuk zaten .sen benim arkadaşlarım oynayabiliyor dedin diye biz pek üstünde durmadık.
ayrıca dün de dediğim gibi eğer psu değişince de sorun çözülmezse mecburen bir işlemci ya da ram takviyesi yapıcaksın ,o zaman da psu lazım olacak.hadi sorunun çözüldü diyelim 2 sene sonra yeni oyunlar çıkacak bu sefer onları da oynayamayacaksın mecburen donanım takviyesi yapacaksın ,o zaman da psu lazım olacak.
ayrıca marka model belirlemeden sakın alma psuyu sana öyle bir dil dökerler ki gider en dandik markayı aldırırlar .sen nolduğunu anlamadan dükkandan çıkmış olursun.öyle mahalledeki bilgisayarcıdan falan da alma.tamir edilmiş malı yeni diye satıyorlar.güvenilir bi bilgisayar mağazasından al.garantili ürün her zaman daha iyidir:)
önerilen psu gayet iyi bak onu alabilirsin.
Bütcem 135 140 lira usta ona gore bir psu sölerseniz iyi olur amd 4200 işlemci ile call of 4-5 oynuorlar ona şaşıyorum inşallah işlemciden deildir psu alıp sorun çözülmezse harbi delirecem işte
biraz beklersen biraz bakim gold vatan falan,bi de senin ilk açtığın konuda baya link koymuştum bi oraya bak istersen.
Peki o sitelerden alısveriş nası yapacamki
valla ben bulabileceklerimi bulmuşum zaten eski konuya bak ordan beğen bi tane.ama 140 lira diyosun biraz daha para koyup daha iyi birşey al.daha ucuz diye kalitesi az olan bi psu alırsan başına bela açar.sonra bi yanar tane daha almak zorunda kalırsın daha büyük masraf olur senin için.
Peki o sitelerden alısveriş nasıabicim siteden al demiyorum zaten.modeli belirle (yalnız tek bir model belirleme,alternatifler de olsun ,istediğin marka bulamayabilirsin) çık çarşıya tek tek dükkanları gez, ara istediğin modeli, bulunca da al.mersinde oturuyorsan biraz işin zor tabiiki
evet aynen . neyse ben cıkayım carsıya birazdan alıp taktırayım psu yu bakalm call of 6 yüklücem kasmadan oynarsam benden mutlusu olmaz walla :) sana güveniom usta
ben hala sorun kesin çözülür demiyorum.sana daha önce işlemci ve ram önerilerimi yazmıştım.inşallah sorun çözülür.çözülmezse beddua falan etmezsin inşallah.hadi hayırlısı.görüşürüz kardeşim:)
psu işlemciyide etkiliyor sanırım dediginze gore fanı yeni değiştirdim pc acılırken bazen fandan aşırı ses geliyor nedeni psu olabilirmi.. ayrıca 1.5 senedir bu psu kullanıyorum neden yanmadı merak etmiyor değilim
Dogrudur yanmasada kasmalar vs demişsin bendede kasma var zaten Sorun Kesin OLarak PSU Buna inanıyorum ALLAH ın izni ile sorun çözülcek gibime geliyor..