Prayaya V3 [14.09.2010]

CHIP Online
14-09-2010, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Prayaya V3 bütün PC'nizin içeriğini harici depolama cihazlarına almanızı sağlayan bir akıllı teknolojidir. Uygulamalarınız portable hale getirilir ve geride iz bırakmazsınız. Verileriniz ve gizliliğiniz korunur.Program hakkındaki yorumlarınız ve bilgi alışverişi için: CHIP Online Forum

Prayaya V3 bütün PC'nizin içeriğini harici depolama cihazlarına almanızı sağlayan bir akıllı teknolojidir. Uygulamalarınız portable hale getirilir ve geride iz bırakmazsınız. Verileriniz ve gizliliğiniz korunur.Program hakkındaki yorumlarınız ve bilgi alışverişi için: CHIP Online ForumÖnemli özellikler:Windows benzeri kullanımı kolay işletim sistemi arayüzü
En son Windows işletim sistmeiyle tam uyumlu
Virüssüz ve temiz
Sayısız yazılım kurulumu
Gizlilik koruma
Admin araçları
Yerel ya da harici disklere kurulum

Kaynak: www.chip.com.tr

DOWNLOAD: Prayaya V3

çağdaşefe
14-09-2010, 17:33   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
68 mesaj

gecenin yargıcı dostum...bu program nasıl bişey acaba ?görüşlerini bekliyoruz....saygılar

buüyeligisilin
14-09-2010, 20:14   |  #3  
Yıllanmış Üye
332 mesaj

Sanırım acronis gibi birşey bu ama şu portable olayını anlamadım.

bosluk
14-09-2010, 21:14   |  #4  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Evet, sanal bir ortama alıyor önce mevcut sistemdeki dosyaları ve başka bilgisayarlarda da çalıştırılabiliyor bunlar. Yanlız ntfs sürücülere kurulum yapmıyor sanıyorsam, sadece fat32 yüklü usb belleğe kuruldu bende.

Çalışırken de bir nevi yedeğini aldığınız işletim sistemi görünümünde iş yapıyor. En üstte yatay bir Prayaya çubuğu var, bunun dışında da masaüstünde Geri dönüşüm kutusu. Yanlız kötü bir özelliği; sitesinden kullanıcı adı kaydı istiyor msn tarzı bir giriş arabirimi ile ve sanıyorsam başka bilgisayarlarda da çalışmak için aktif internet bağlantısı gerektiriyor. Henüz denemedim ama arabirimi üzerinden istediğimiz anti-virüs yazılımını kurmamıza ve hedef bilgisayarda da çalıştırmamıza izin veriyorsa yararlı olacaktır. Doğru düzgün çalışan bir portable windows yapımı yok şu anda, olacağa da benzemiyor.

Virüslenmiş bir bilgisayara usb ile bağlandığında, usb üzerine yetkisiz virüs girişini engelleyip engellemediği ise muamma (pek sanmıyorum bunu yapacağını da gerçi). 64 bitlik sistemlerde de boşuna denemeyin, henüz çalışmıyor...

Not : Gerek üretici açıklamasında, gerekse de buradaki program açıklamasında büyük hatalar var yanlız. Programın ne işe yaradığını inceleyen de pek anlamamış olacak ki (aslında bunda kimsenin hatası da yok; tamamen üretici kaynaklı bir yanlış yönlendirme var. Zaten birkaç büyük forum sitesinde bu yazılımın yapımcıları sürekli SPAM yaptıkları için yasaklanmışlar), tüm programlarınız portable olacak demiş; böyle birşey yok. İlk kurulumda mevcut işletim sisteminizin ana yapısını ve belgelerinizi çekip kendine uyumluyor sadece. Yoksa mevcut kurulu hiçbir programınızı usb belleğe kopyalayıp, tek başına çalıştırılmalarını sağlamıyor. İlgimi çektiği için kuranlardanım ben de ve henüz detaylıca bir inceleme de yapmadım aslında. Uygun bir ara kimse ilgilenmemişse kurulum sonrası harici program yüklemesi ve başka bilgisayarlarda çalıştırma durumuna bakacağım. Hakikaten sonradan uygulama kurulumuna izin veriyorsa ve kurulduğu usb'nin virüslenmesine izin vermiyorsa oldukça başarılı bir sistem aracı olacaktır hepimiz için. Yoksa, çok bir özelliği olduğunu söylemek güç şu an için...

Son Düzenleme: bosluk ~ 14 Eylül 2010 21:36
mesale0077
31-10-2010, 14:47   |  #5  
Taze Üye
6 mesaj

Merhaba ben bu programı kullandım ama ç,ş,ü,ğ, harflerini klavyeden yazılmıyor.yani bu harflerin yerine başka karakterde yazılar çıkıyor.ama gerçekten güzel program yanlız lisanslama sorunu var bilmiyorum,almak istesek nasıl temin edebiliriz bu programı ,ve lisans süresi 1 senelik mi yoksa daimi mi onuda tam anlayamadım...ilginiz için teşekkürler.....