Printer a kablosuz olarak bağlanmak?

10ur61
03-07-2008, 15:01   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama yanlış yer ise şimdiden özür dilerim. Ben birşeyi merak ediyorum.Evimde bir pc birde laptopum var printer ise pc ye bağlı ama ben laptop u kablosuz olarak printer a bağlamak istiyorum böyle bişey mümkün mü acaba?Yardımlarınız şimdiden teşekkürler.

sah1n
03-07-2008, 15:08   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,757 mesaj

Kablosuz özelliği olan yazıcılar var eğer yazıcında bu özellik varsa olur tabi.
Ama yoksa hariciden takılıyormu bilmiyorum.

10ur61
03-07-2008, 15:33   |  #3  
OP Taze Üye
6 mesaj

bu özellik benim printer da yok bide ben o şekilde bağlanmak istemiyorum.Demek istediğim kablosuz modemimi kullanarak böyle bir bağlantı yapabilirmiyim?

oasisbilgisayar
12-11-2009, 13:29   |  #4  
Taze Üye
1 mesaj

yapabilirsin 1. yol print server özelliğ olan adsl modem kullanmak. örneğin robotics 9108 gibi yani modemde yazıcıyı bağlayacağınız usb portu bulunmakta. 2. yol ise usb yazıcılar için printsever lar var bu cihaz usb yazıcıyı network yazıcıya çevirir. cihazda 1 usb birde ethernet portu bulunur. usb ye yazıcıyı, ethernetede modeminizdeki boş ethernet portunu bir patchcord la bağlarsanız olur. tabii yazıcı kurulumu bu şekilde yapıldığında değişir. printserverin bir ip si olacak laptop a yazıcıyı kurarken bu ip adresini kullanacaksınız. bu konuyla ilgili bilgiyi internetten bulabilirsiniz.