printer sorunu

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
onemoretry
10-03-2005, 13:29   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
114 mesaj

merhaba arkadaslar ben londradan yaziyorum..burda ozel bi sirkette bilgi islem departmaninda gorevliyim...networkumuz:1 server(server2003 uzerinde sql server uzerinde muhasebe programi) 7 adet pc den olusmakta...benim sorunum su alt katta 6 pc ve 4 printer var ve ben bu printerleri butun (6pc) ye paylastirdim sihirbaz sayesinde hicbir problem yasamadim... ancak yukaridaki tek pc printerlari gormuyor ve bu nedenle yukaridaki pc den assagiya print edemiyoruz... hepsi ayni huba bagli ve hepsi ayni ortak muhasebe programini kullaniyor...isin ilginc yani bu hepsi ayni networkte sql uzerinden ayni muhasebe programini kullaniyor ama is printera gelince gormuyor yukaridaki pc... sizden cozum onerilerinizi bekliyorum...son not:( assagidaki 6 pc nin dns si local ancak tek olan pc yani printerlari gormeyen pc .com koklu.. simdi bana onuda local yap diyeceksiniz ama olmuytor)saygilar

Konu   

emrahbolum
19-03-2005, 08:49   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj

Yazıcı sihirbazını tekrar çalıştır ve yazıcı için gözat seçeneğini değilde bir yazıcıya bağlan
seçeneğini işaretleyip yazıcı adresini yaz.Tabi bu işlemi anabilgisayarda yapacaksın.Oraya yazıcıların tek tek adresini yaz.
Örneğin: \\B1\printer\IBM Graphics
İyi çalışmalar.