PROF. YAZILIMCILAR! Tüm Uygulamalarda Sorun var!

Rüzgar Ulaş Ünal
23-02-2016, 05:21   |  #1  
Rüzgar Ulaş Ünal avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2016

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 gündür bilgisayarımda açtığım bütün uygulamalarda kapanma hata verme gibi sorunlar yaşıyorum. Özellikler world of warcraft ve chrome'da sürekli kapanma ve hata mesajları almaya başladım. Aynı zamanda wow açıkken birden aero teması devre dışı kalıyor ve bir süre sonra eski haline geliyor. Lütfen bu konuda yardımcı olunuz. Elimden geldiğince ayrıntılı anlatmaya çalışacağım.

Windows 7 Yaşadığım Sorunlar
>Chrome da sürekli olarak hata mesajı alıyorum ve açık olan web siteleri birden bembeyaz sayfaya dönüşüyor. (Hata mesajı: Bu web sayfasını görüntülerken bir hata oluştu)
>Oyunlar sürekli kendiliğinden kapanıyor. Açılıyor 5-10 dakika stabil çalışıyor fakat sonra birden kapanıp hata mesajı veriyor.
>Aero teması World of Warcraft açıkken birden devre dışı kalıyor ve bir süre sonra tekrar devreye giriyor.

Denemiş olduğum çözümler
>sfc /scannow (Güvenli ve normal Mod'da | Yönetici olarak çalıştırarak) her ikisindede denedim. Bugün son çare format atmadan önce taramayı %100 tamamlayıp Fonts klasöründe batang.ttc'nin onarılamadığını söylüyordu.
>Adw cleaner, Ccleaner ile tüm gereksiz dosya temizliklerini yaptım
>Esed Nod32, Avira antivirüs programları ile tüm bilgisayarı 2 şer kez taradım. Virüs yok (Gibi görünüyor)
>Chrome'u formattan önce silip tekrar yüklemiştim.
>Chipset ve ekran kartı donanımlarım güncel.
>Windows güncellemelerim tam.
>Windows'um crack (Güvenilir bir crack daha öncede kullandım ve hiç böyle bir sorun yaratmadı).

>Bir iki kez mavi ekran hatası aldım. Fakat daha önce de alıyodum bazen 2-3 ayda bir falan. Ama hiç böyle sorun yaşatmamıştı.

Yukarıda yaptığım işlemlerden sonra son çare bugün bilgisayarımı formatladım. Herşeyimi tekrar kurdum ettim. USB Windows 7 Set-up Belleğim ile windows onarma testi yaptım donanım sorunu algıladı. Fakat hangi donanım'ın sorunlu olduğunu belirtmiyor. Herneyse heralde dedim harddisk'te bad sector var ufaktan ondan sorun verdi. Açtım bilgisayarımı sfc /scannow yaptım %40'a geldi ve windows kaynak dosyasını onaramıyor gibisinden bir hata verdi. Sonra tekrardan oyunumu oynamaya başladım ve format işe yaramamış yine aynı hatayı verdi. Ve oyunu kapatır kapatmaz chrome'a giriş yaptığımda chrome da ilk hatasını verdi. Bir şekilde birbirine paralel sorun yaşıyor ikiside.

EKTE GÖREV YÖNETİCİSİNİN RESMİNİ PAYLAŞIYORUM. BELKİ BİR VİRÜSTEN KAYNAKLANIYORDUR. GEÇENLERDE ADINDA HACK OLAN BİR SİTEDEN BİR PROGRAM İNDİRMİŞTİM.
FORMAT ATMAMA RAĞMEN NEDEN VİRÜS OLABİLİR DİYORUM (ÇÜNKÜ BAZI PROGRAMLARIMI TAŞINABİLİR HDD'DEN YÜKLÜYORUM FORMATTAN SONRA) BELKİ HDD DEN TEKRAR PC'YE GEÇMİŞ OLABİLİR. LÜTFEN HARDDİSK'DE DEMEYİN SORUN YAZILIMSALDIR İNŞALLAH.

SON OLARAK, ANORMAL MİDİR BİLMİYORUM FAKAT GÖREV YÖNETİCİSİNDE CPU METRE AÇIKKEN DİKKATİMİ ÇEKTİ PAİNT NET'DE İŞLEM YAPARKEN %5 DEN 20 25 LERE YÜKSELİYOR CPU. ACABA SORUN MUDUR DİYE EKLEYEYİM DEDİM. 

RİCA EDİYORUM, LÜTFEN BİLGİSAYAR YAZILIMLARI KONUSUNDA USTA OLAN KİŞİLER CEVAP VERSİN. GELİŞİ GÜZEL ŞUNU DENE BUNU DENE DEYİP BURDA LAF KALABALIĞI YAPMAYIN'Kİ GOOGLE DA ARATMA YAPILDIĞINDA'DA İNSANLAR HIZLI ÇÖZÜM BULSUN. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

Son Düzenleme: Rüzgar Ulaş Ünal ~ 23 Şubat 2016 05:37 Neden: