arkadaşlar bu sene lise 1 e gidiyorum sayılsal seçip çok büyük ihtimalle bilgisayar mühendisi olmayı planlıyorum.Şimdi ise proglamlama ögrenmek istiyorum.İşletim sistemi yazmak gibi büyük hedeflerim var pes etmem.Sizce neler yapmam gerekir ne tür kitaplar okumalıyım hangi program türünden başlamalıyım gibi sorulara cevap verirmisiniz :=)
Proglamlamaya başlayacağım
arkadaşlar k.bakmayn bilgisayar kötü galiba 2 kez basmısım konu silinebilir:(
Aynı yaştayız ve sayısal seçerseniz kafayı tırlatabilirsiniz.. Haftada 6saat sayısalı çekemem şahsen ama eşit ağırlık seçmeyi planlıyorum. Uzun süredir 3D tasarımlarla ilgileniyordum ve son bir kaç haftadır programlama hakkında bilgi edinmek istiyordum. Nasip olmadı ama ararsanız bulabilirsiniz.. Aslında bu tür işlere bu yaşlardan başlamak gerekiyor.. Pratik açısından hemen meslek sahibi olunabilir.. Eşit ağırlıktan Microsoft gibi yerlere girilebilir mi? Bildiğim kadarıyla Microsoft sadece Üniversiteye bakıyor..
arkadaşlar bu sene lise 1 e gidiyorum sayılsal seçip çok büyük ihtimalle bilgisayar mühendisi olmayı planlıyorum.Şimdi ise proglamlama ögrenmek istiyorum.İşletim sistemi yazmak gibi büyük hedeflerim var pes etmem.Sizce neler yapmam gerekir ne tür kitaplar okumalıyım hangi program türünden başlamalıyım gibi sorulara cevap verirmisiniz :=)bilgisayar işlemleri programlarla yürütülür. 3d de bir program. bu programları yapımında
c#
c++
vbasic
asp
php
jsp
xml
html
delphi
bat ve cmd uzantılı komut dosyalarını
veri tabanı porgramlamaları
resim düzenleyiciler ve bir çok alanda kullanılacak icon programlamaları
yeni nesilde swf ( flash) porgramları öğrenmen gerekwindows da kullanılan diller arasında sadece php yok. ama sonradan kurulan programlar nedeniylde php programı devreye sokulmuş oluyor.
Windowsda bilgisayar açılışı sırasıyla.
işlemcideki biosun başlangıç noktasını hdd den seçmesiyle ntfs sistemi okunur. içerikteki autoexec.bat dosyasına nul (boş) değerle başlama komutu verilir. böylelikle ntdrl devreye girer ve bilgisayrdaki sys işlem havuzları başlamış olur. işlem havuzları bağlı bulundukları ini dosyalarıyla programları ntdrl komutuyla çalıştırır. son noktada açılış işlemi hoş geldinize kadar devam eder ancak başlangıçta açılan bir çok programda devreden çıkmış yerine yenileri gelmi,ş olur. ntdrl başlangıçta açılıp deemında olmayan bir porgram olarak örneklendirebilirim.hoş geldiniz dedikten sonra çalışan tüm programlar kernel.dll ile işlem havuzlarınca( sys) devreye sokulur. tüm oyunalr artık başlangıçtaki programlardan çok farklı programlarca devreye sokulmaktadır.bu windows. Linux yaklaşık aynıya benzeselerde farklıdır. kerneli kapalı koda karşı korumalı olan linux açık kaynak kodlu bir işletim sistemidri( pardus linux ailesindendir.)
umarım yardım edebilmişimdir.
sana hem kullanacağın program adlarını hemde işletim sistemi açılışlarını anlattım. bu bilgilerler küçük bir işletim sistemi kurulabiliyor. kendini deneyebilirsin ilerde. ( mini xp cd açılışlı gibi işletim sistemleri yapabiliyorsun)Son Düzenleme: mustafa2116 ~ 10 Şubat 2010 12:35
Bilgisayar mühendisliği Güzeldir programlama öğrenmek istiyorsan microsftun .net dilleridnen başlayabilirisin C ve c++ da bilmelisin piyasada bunlarla ilgili bir cok kitap bulabilirisn
hepinize çok teşekkür ederim.Birde benim bilgisayar dediğim gibi kötü bir kaç özellik yazıyorm çünkü bu programlar ağır mı bilmiyorum kaldırırmı yani
asus p4p800-se 512 ram (mhz bilmiyorum ama sd-ddr1) 9200 pro family ati intel p43.000 mhz işlemci