Program çalıştırdığımda Local User sorunu

SerdarAlt
11-11-2013, 16:49   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2013

Windows 7 de kullanıcılardan bir Standart kullanıcı oluşturdum ve o kullanıcı tarafında bir program kurdum kurarken bana
admin şifresini soruyordu bende admin şifresinide girdim ve kurulumu yaptım fakat programı çalıştırdığımdada benden
admin şifresini istiyor ne yapabilirim acaba yardımcı olursanız çok memnun olurum, makinam herhangi bir servera bağlı değil
sadece bir admin kullanıcı oluşturdum birde standart kullanıcı.

tknsyen
11-11-2013, 18:55   |  #2  
tknsyen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 44
443 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

windowsda administratör olarak oturum açıp kullanıcı hesaplarından administratör şifresini iptal edin. oturum açarken sürekli administratör hesabıyla oturum açın standart kullanıcılarda bazı kısıtlamalar var.

badwizard
11-11-2013, 19:13   |  #3  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Standart user hesabı açma amacın kendi haricinde makinayı kullananların sisteme müdahale etmemesi ise onların kullanacakları programları program files içine değil C:\Users\kullanici.adi\AppData altına kurarsan programları çalıştırmak için yönetici şifresine gereksinim kalmaz. ancak bazı programlar kısıtlı hesapların erişemediği dizinlere log yada benzeri dosyalar yazmak isteyebilir bu durumda o programın çalıştığı bu tip dizinleride o hesabın erişiminde kısıtlama olmayan dizinlere yönlendirilmesi sorunu çözer. eğer bu hesabı kullanma amacın bilmeden sisteme zarar vermemek ise de aynı yöntemler geçerlidir, makinada her zaman administrator yetkisiyle çalışmana gerek yoktur, ksıtlı hesaplarda yapılan hatalar sisteme zarar veremeyeceği için bir tür koruma mekanizması olarak kullanılır bu sayede hesap kullanılmaz hale gelse bile administrator yetkisi olan bir hesaptan başka bi hesap açarak makinayı ilk sistem kurduğun haldeki temizliğe yakın kullanabilirsin.

çhip10line
11-11-2013, 19:18   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 114
864 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2012
Alıntı: tknsyen  
windowsda administratör olarak oturum açıp kullanıcı hesaplarından administratör şifresini iptal edin. oturum açarken sürekli administratör hesabıyla oturum açın standart kullanıcılarda bazı kısıtlamalar var.
 

çözüm bu değil belki bilgisayarını başka biriyle paylaşıyor ve bütün ayarlara ulaşmasını istemiyor.. şunu deneyebilirsin 

kısıtlı kullanıcının hesabı açıkken hangi programın çalıştırılmasına izin vermek istiyorsan o programa sağ tıklayıp özellikler menüsünden güvenlik sekmesine giriyorsun..

güvenlik sekmesi altında düzenle butonuna basarak aşağıdaki pencereye ulaş..

ekle butonu ile devam et..

açılan pencerede izin vermek istediğin kullanıcının adının bir kaç harfini yazarak adları denetle butonuna bas isim otomatik tamamlanıp altında bir çizgi oluşacak..

bütün pencereleri tamam'la onaylayarak kapat.. bu aşamaları yaparken arada admin şifreni girmeni isteyecek pencereler açılabilir gerekli kullanıcı adı ve şifreleri bir kereye mahsus girmelisin.. kullanıcılar listesine eklediğin kısıtlı kullanıcıya tam denetim kutusunu tıklayıp yetki verdiğinde.. her seferinde admin şifresini sormadan çalıştırması gerekir..