proğram çatışması

HPQ-User
24-09-2009, 10:12   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Ekrem sormuş:
Vista yüklü Laptop ile Asus'un proğramı olan Multi Frame (Kamera ve resim çekme proğramı) kurulu olarak gelmiştir. Windows'un sitesinden güncellemeleri (SP1 ve SP2) ototmotik olarak yapılmıştır. Ancak MSN 8,5 kurdum, Herhangi bir problemi yoktu. MSN'yi açtığımda 9 sürümünün olduğunu ve yükleyip yüklemiyeceğimi sordu. Kabul ettim ve MSN 9 yüklendi Problemler  bu işlemden sonra başladı.Sistemin kamera yazılımı
kayboldu. Tekrar tekrar DRV.den kurmama rağmen bir türlü çalıştıramadım. Windows Kamerayı görmüyor ve bilinmiyen aygıt olarak yazılım yüklüyor. 2 defa recover yaptıktan sonra bu iki proğramın çakıştığını öğrendim. Bu iki proğramdan  birini kaldırmadığım sürece kamera kullanılamıyor.Biosu güncelledim yine çalışmadı. Sebebi nedir ve çözümü varmıdır ?

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Asus F3sg

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; OfficeLiveConnector.1.3; OfficeLivePatch.0.0; InfoPath.2; .NET CLR 2.0.50727)

Süleyman.
24-09-2009, 22:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Asus sitesinden donanımınıza ait sürücüleri de indirip güncelleyin. Büyük ihtimalle çözülecektir.

OnlyMann
24-09-2009, 22:34   |  #3  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

öncelikle program çakışması diye bir şey olmaz. olsa olsa bağlantı noktalarında çakışma olabilir. dediğiniz türden bir şey olması ancak asustan indirilen (cd) camera sürücüsü ile msn tarafından kurulan sürücünün üst üste gelerek son yüklenin kalması durumunda olabilir. yani önceki kurulan sürücü silinir üzerine sonradan yüklenen kalır. buna göre msn sürücü yüklemez sadece makinada yüklü olan sürücüleri kullanılır. 

sizin yapmanız gereken hocamın dediği gibi asus sitesinden güncel kamera (vista uyumlu) yazılımını tekrar yüklemenizdir. ancak IRQ çakışması diye bilinen bir durum varsa farklı portlardan bağlanmayı denemelisiniz. bu durumda da giderilmemişse sürücüyü (programı) kaldırıp  güvenli kipte yeniden kurmanız çözüm olacaktır.