arkadaşlar bilgisayara internet bağlattım hem antivirüsler için hem de internet güvenliği için program önerebilirmisiniz . ayrıca sağlam olursa programlar iyi olur sistem amd x2 5600+ am2 2gb 800mhz ram önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler
Program önerir misiniz?
Aziz Kardeşim
Kusura bakma ama...artık bu sorudan ''bıkkıntı'' geldi.''Güvenlik'' başlığı altında son birkaç günlük başlıklara bakarsan soruna yanıt bulabilirsin.
selimhunAziz Kardeşimbiraz oyle oldu evet ama yinede onerelim bisi madem acılmıs konu. ben herkese onerdigim gibi NOD32'yi oneririm sana(klasigim oldu artk:), yok olmaz diosanda kaspersky'ıda onerebilirim. otekilere hic bulasma ya yeterince guvenlik saglamazlar yada sistemi fazla yorarlar....
Kusura bakma ama...artık bu sorudan ''bıkkıntı'' geldi.''Güvenlik'' başlığı altında son birkaç günlük başlıklara bakarsan soruna yanıt bulabilirsin.
Evet sürekli tartışılan bir konu bu, ancak hala tatminkar yanıtlar gelmiyor. Seçim zor, zira bilgisayarın gücüne bağlı birşey bu. Nispeten yavaş bir bilgisayarda NOD32 idare edecektir sistemi, ancak sistem dosyalarına bulaşan virüsleri Nod32 ile temizleyemezsiniz, NOD; diğer birçokları gibi ya karantinaya alır dosyayı ya da siler. Sonuçta işletim sisteminizin bazı özelliklerinden feragat etmek zorunda kalabilirsiniz, zira dosyayı karantinaya alındığı için işletim sistemi de kullanamaz bir daha ve o dosyaya gereksinim duyulduğunda hata mesajları almaya başlarsınız.
Kaspersky, Panda ve McAfee üçlüsü bu bağlamda işlerini hakkıyla yapan üç yazılım. Dosyaları karantinalamayı pek sevmiyor bu yazılımlar, daha çok virüslenmiş dosyayı temizleme eğilimindeler böylece dosyayı virüslerden arındırıldıktan sonra rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Ancak en başta da dediğim gibi, bu üçlü yavaş bir bilgisayara sahipseniz sizin epeyce başınızı ağrıtabilirler.
Kısacası neye ihtiyacınız varsa onu kullanınız, ne kaldıramayacağınız yükün altına giriniz, ne de zaten 2 ton kaldırıp soluklanma ihtiyacı bile duymuyorsanız daha azıyla yetininiz ;)
bnde kaspersky internet security yi önercem bu kaçıncı başlık oldu arkadaşlar:D???
Demek ki kural şu:
Sistemin zayıfsa: Nod 32
Sistemin Yeterliyse: Kaspersky
EmjeyKaspersky İnternet Security 7.
Merhaba
Alternatifler
-NOD 32 (512 MB aşağısı Ram)
-Kaspersky (512 MB ve Üzeri Ram)
-AVG-Avira Antivir vs. (Ücretsiz İsteyenlerin seçimi olabilir.)
önerileriniz için tşkürler arkadaşlar sonunda kaspersky internet securitiy 7.0 da karar kıldım. ve de programı beğendim . program normal kullanımda bilgisayarı kasmıyor ama bilgisayarın açılıp kapanışı biraz yavaşladı tek sotun o. bide birşey soracağım bilgisayarı heraçtığımda computer protection status adı altında bir inceleme yapıyor bunu sürekli yapması zorunlu mu bir de bu yaptığı şey bilgisayara yük bindirir mi?
Aslında gerek yok ;) Türkçeleştirme yamasını bulabilirsiniz forumdan benim yapımım zaten euehuehuee :P Ayarlar kısmından gereksiz gördüğünüz herşeyi kapatabilirsiniz. Şahsen, güvenlik duvarı, dahili koruma ve internet antivirüs koruması olarak 3 temel özelliği açık bırakıp diğer tüm özelliklerini kapattım ben ayarlarından; Pentium 3 750 bir sistemde bile böylelikle sadece 8 MB hafıza kullanmasını sağladım Kaspersky'nin. Kendi kullanımınıza göre istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz yanlız bu dediğim 3 özelliği kapatmamaya çalışın.
Kaspersky zaten normal çalışması ile en fazla 40 MB civarında bir ram kullanır. Tabiiki güvenlik ayarlarını varsayılanda yani tavsiye edilende bırakmışsan. Yalnız bir tavsiyem güvenlik ayarlarında silme işleminni otomatiğe çevir. Kapanış ve açılışlarda yavaşlama olması normal. PC yi otomatik çalışan zararlılardan korur. Kendi otomatik taramasıda buna dahil. Ama optomatik taramayıda kapatabilirsin. Dünyada artık söz sahibi olan güvenlik yazılımları Kaspersky www. kaspersky.com, Bullguard http://www.bullguard.com/, Norman http://www.norman.com/, GData http://www.gdata.de/portal/GB/
ne olursa olsun sonuna kadar KİS7
ne bitdefender ne de NOD32 PC'deki virüsleri tanımıyor
bugün taratıyorum hiç virüs yoktu ama çıktı KİS7 dışındakiler yalan
Evet, keşke şu Panda'nın sistem kullanma oranını azaltabilselerdi aslında, normalde tarama ve temizleme oranı Panda'nın Kaspersky'den bile daha fazla ama performans noktasında yerlerde sürünüyor hala :( Yanlız arada bir çevrimiçi taraması var Panda'nın, onu bir denemeniz önerilir, Kaspersky de arada sırada havlu atıyor, o tarz durumlarda harici yardım almak kurulum yapmadan ve para vermeden iyi gidecektir ;)
bişey sormam daha gerek
programda file antivir mail antivir-web antivir-proactive defense-firewall-privacy control-anti spam ve parental kontrol var zaten parental control kullanmıyorum peki diğerlerinin sürekli açık kalmasımı gerekli değilse hangilerini kapatabilirim
Settings ---> Protection sekmesi altında kapatabilecekleriniz :
* File Anti-Virus
* Mail Anti-Virus
* Proactive Defense --> App Integrity Cont.
* Firewall --> Popup Blocking ve P. Banners Blocking
* Privacy Control
* Anti-Spam
* Parental Control
Ek olarak yanlız Threats And Exclusions sekmesi altındaki Potantially dangerous software kutusunu işaretlemenizi öneririm, varsayılan olarak seçilmemiş biçimde geliyor çünkü.
Bende kapalı olan kısımlar bunlar. Yanlız, bu işlemi yapacaksanız bilgisayarınızda herhangi bir virüs/zararlı uygulama olmadığından emin olunuz ve bu şekilde bir kullanımın bilgisayar korumanızı kısmen de olsa azalttığını da unutmayınız ;)