Program yazmaya başlıyacam hangisi?

HPQ-User
19-06-2010, 10:19   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

oguzhan sormuş:
Arkadaşalr bu yaz 1-2 ay program yazmaya çalışıcam.Bilgisayardan anlıyo sayılırım bu iş için 1-2 ay yeterlimidir?

Visual basic java delphi sizce hangisi olsun.Ben şu an visual basic istiyorum ama sizce ne olsun işime hangisi yarar.Amacım profesyonel olmak değil program yazıyor olayım yeter sizce hangisi?????

18 yaşındayım boş boş duracağıma kendimi geliştiriyim:-)

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; tr-TR) AppleWebKit/533.16 (KHTML, like Gecko) Version/5.0 Safari/533.16

baykara
21-06-2010, 00:06   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

Selam,

Şimdiden başarılar.
visual basic, delphi iyidir ama şu anda eski kalır..
Sana önerim şu olur. Şu anda tam anlamıyla yazılım üzerine .NET teknolojisidir.
İçinde ne ararsan var..Bir de Microsoft'un sınavlarına girdin mi! Seni tutan olmaz.
Programlama için ,
1 - C# bence..Windows tabanlı.
2 - Eğer web tasarımı istiyorsan ASP.NET ..
3 - Yada sadece veritabanı üzerine çalış Sql server yada Oracle..Ama tam anlamıyla çalış eğer gireceksen.
Sql server üzerine 20 sayfalık bir dokuman bulursun internetten..onlar bittikten sonra sql Server 2008'i çok bilirsin..Ama önemli olan güvenlik, Transaction, Backup...

Sana 3 seçenek..Seçim senin..

Allah kolaylık versin.

VOY
21-06-2010, 21:55   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
922 mesaj

Sana tavsiyem Windows'a bağımlı kalma. ".NET" platformu seni Windows'a bağımlı yapar. Ama programcılığa başlıyacağım, yavaştan Windows ta kendimi geliştirmek istiyorum en azından  programlama kavramını öğrenmek istiyorum diyorsan en basitinden başla derim. Small Basic'den başla sonra C#'a devam et. C# fazla C'diline benzememesine rağmen programlama yapıları benzerdir. Bu yüzden C#. VisualBasic ten başka dile geçerken programlama yapılarında zorluk çekersin. Bu yüzden Small Basic ten sonra C#. Bu arada Linux işletim sistemine başlamanı tavsiye ederim. Kolay gelsin.

Kapalı Hesap (101323)
21-06-2010, 23:57   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,337 mesaj

java  öğren derim platformdan bağımsız olursun