Arkadaşlar sizce hangi programlama derleyicisi da iyi?Hangisini kullanıyorsunuz.Hangisi daha az kasıyor?
Eğer diğeri seçerseniz belirtin lütfen.
Programlama Derleyicileri
Visual Studio derleyici değildir!
Bir ide dir: Integrated development environment - Tümleşik geliştirme ortamı)
Yani:
Visual Studio bünyesinde birden fazla derleyiciyi organize edip yönetebilir. Visual Studio da aynı anda hem c# hem vb hemde c++ projesi geliştirip bu projeleri birbirine referans verip program geliştirebilirsin.
Derleyici nedir: C# Compiler, VB.NET Compiler, C++ Compiler.
Mesela .NET teki c# derleyicisinin exesinin ismi: csc : C Sharp Compiler, vbc : visual basic compilerdir.
Visual Studio ise projeleri seçilen geliştirme diline göre derleyiciye yönlendirir. Program geliştiriciyi dertten kurtarır.
Bence Visual Studio ailesi bu konuda profesyonel. Kullanana göre iyi gelir herşey.
Peki Delphi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Peki Delphi hakkında ne düşünüyorsunuz?Hiç bulaşmadığım bir dil.
Pascalın windows gui haline getirilmiş nesne tabanlı bir dil. Ama c# varken hiçbir zaman yüzüne bakmam.
Türkiyede Akınsoft firması delphi kullanıyor hala. Adamlar proje kodlarını c# a geçiremiyor mu yoksa c# bilen mi az bilmiyorum.
Delphi hızlımıdır değilmidir yorum yapamam birkere .net versiyonlusunu denedim o kadar.
Serdar Abi benimde bildiğim eskiden .net entegreli olmadığı için Delphi'nin resmi dili Pascal'dı.Fakat .net eklenince pascalı aştı daha değişik bir yapı çıktı.
Serdar Abi benimde bildiğim eskiden .net entegreli olmadığı için Delphi'nin resmi dili Pascal'dı.Fakat .net eklenince pascalı aştı daha değişik bir yapı çıktı.Delphi 6 ya kadar .net yoktu delphi 7 de .net girdi.
bir önceki mesajımda pascalın nesne tabanlısı haline getirlmiş hali delphi. .net olmadan öncede vardı.
Arkadaşlar bir şey sorcam bu Visual studio,delphi gibi formu görünümünüde ayarlayan hangi başka yazılımlar var?isimlerini yazarmısınız...
Abi merak ediyorum bu yolda ilerlemek için sizin gibi bilgili abilerimin önerilerini alıyorum.