Merhaba arkadaşlar programlama öğrenmek istiyorum ama ilk hangi dilden başlayayım. Onu bilmiyorum şöyle en basit programlamanın temelini anlatan bir dil olsun yeter. Sonra ilerletirim. Ayrıca kullanacağım program ne olsun. Visual Sutudio dan mı başlayayım bilmiyorum. Vb bana biraz kolaya kaçma gibi gözüktü videolarda direk pencere buton vs ekleyebiliosun onun yerine scite kullanayım mı bilgisi olanlar acil yardım lütfen.
Programlama Öğrenmek
visual basic .net alt yapısını deneyebilirsin. Hem başlangıç için ideal hem bir çok kaynak hem de çok çeşitli proje örnekleri mevcut. Bunlara ek olarak da ingilizce bilgin varsa çok rahat altından kalkabilecegin bir başlangıç olur.(Örnek bir kaç proje ve kodları saygıdeğer bi abimizden: http://eraslancemil1.blogspot.com.tr) Sen daha çok ne tarz programlar hedefliyorsun onu belirtirsen belki o alana yönelik bir yönlendirme yapma fırsatımız olur.
Benim tavsiyem C dilinde başlaman, herşey çok temel ve basit. İlk programını temel kodları öğrendikten sonra 2-3 dk içerisinde çalışır duruma getirebilirsin :) Ayrıca bu işi profesyonellerle çalışıp meslek haline getirirsen çok kazançlı bir iş olacağının garantisini kendimden verebilirim :) bu konudada sana kız arkadaşımın gittiği bilişim eğitim merkezi'ni tavsiye edebilirim. Programcılık yolculuğunda başarılar :)
Merhaba,
Bence öncelikle programlama diline karar vermelisin sonrasın da hangi editörü kullanacağına karar verirsin. Eğer ki basic bir dil ile başlayım diyorsan C ile başlamanı tavsiye ederim. C bir çok programlama dilinin temelini oluşturmakta bu yüzden diğer dillere geçişlerini de kolaylaştıracaktır. (Php, C++,C# vb)
Merhaba,
Bence öncelikle programlama diline karar vermelisin sonrasın da hangi editörü kullanacağına karar verirsin. Eğer ki basic bir dil ile başlayım diyorsan C ile başlamanı tavsiye ederim. C bir çok programlama dilinin temelini oluşturmakta bu yüzden diğer dillere geçişlerini de kolaylaştıracaktır. (Php, C++,C# vb)