Programlama Yapmak Istıyorum Nereden Baslamalıyım

Phoenix_
14-07-2009, 11:26   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
895 mesaj

Arkadaşlar ben programlama öğrenmek istiyorum.Ama nereden başlayacağımı,hangilerinin daha kolay olduğunu bilmiyorum.

Önce hangi programla başlamalıyım?

Hangi yazılımlara sahip olmalıyım?

Bu arada Lise2. sınıftayım onu da yazayım yaş baabında.

_AFD_
14-07-2009, 11:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
596 mesaj

Benle aynısın ben de lise 2'ye gidiyorum ben ugraşmak için c++ denemiştim ama tam olarak bilmiyorum hangisinden başlayanıcağını, ama microsoft visual basic express editon'u kullanarak internetten kod bulup basit şeyler deneyebilirsin.

Kapalı Hesap (130880)
14-07-2009, 11:46   |  #3  
Kapalı Hesap
1,418 mesaj

bende lise 2ye gidiodum :D bizde bu sene programlayı öğrencez yani kod yazma falan staj da web sitesi kurmayı öğrenioz herkese tavsiye ederim çok zevkli (dreamweaver)kolay gelsin...

teknohat
14-07-2009, 12:32   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,494 mesaj

eğer meslek lisesi bilgisayar bölümüysen fazla acele etme zaten lise3 te öğreneceksiniz :) ama illaki hemen bir tane öğrenmek istiyorsan visual basic.net i öğrenebilirsin anlaması kolay bir dil. Megep.meb.gov a gir orda 11. ve 12.sınıf modülleri linkine tıkla ve adı görsel programlama ile başlayan modülleri indir örneğin "görsel programlamada yardımcı kodlar" gibi. zaten 5 yada 6 tane modül var öyle. Biz okulda konuları o modüllerden işliyoruz sanada yardımcı olabilir

Phoenix_
14-07-2009, 13:05   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
895 mesaj

yok ben meslekte falan dewilm.Anadoludayım ama muhtemelen Bilgisayar Mühendisliği falan yazacağım :D

Ya öyle bir ilgim var.Eğer öğrenebilirsem maymun iştahlı da deilim.Visual Basic vardı benim depoda ama bi bakayım nerden öğrenebileceğime :D

MasterOfCode
19-07-2009, 04:46   |  #6  
MasterOfCode avatarı
Yeni Üye
39 mesaj

Amacın bilgisayar mühendisliği ise boşuna bakma Visual Basic'e. Öyle bir dil görmeyeceksiniz..

loseface
20-07-2009, 15:52   |  #7  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj

bilgisayar mühendisliğinde hangi dilleri öğretiyorlar?

_Neo_
20-07-2009, 17:38   |  #8  
_Neo_ avatarı
Yıllanmış Üye
806 mesaj
Alıntı: loseface  
bilgisayar mühendisliğinde hangi dilleri öğretiyorlar?
Başta C programlama olmak üzere java,C++....Ancak bu üniversitesine göre değişiklik gösterebiliyor.Yani bir ünv. C++ gösterilirken diğerinde gösterilmiyor olabilir.Aslında herşey sana kalmıştır,bir  şeyler yapmak istiyorsan bu senin araştırman ve sabrınla alakalıdır.

loseface
20-07-2009, 18:47   |  #9  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

mesala benim idolüm odtü odtünün derslerine bakmak istedim ama ingilizce yazdıı için  anlamadım =) acaba bi ilgilenen olursa yardımcı olabilir mi?Birde ben bilgisayar mühendisliğini okurken yanında anadal yandal meseelesinden bil.prgramlamacılığı alabilirmiiym

Phoenix_
21-07-2009, 17:36   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
895 mesaj

bende odtü bilgisayar mühendisliği istiyorum :D kısmetse artık ...

loseface
21-07-2009, 18:46   |  #11  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj
Alıntı: Phoenix_  
bende odtü bilgisayar mühendisliği istiyorum :D kısmetse artık ...
sadece odtünün diploması yurt dışında işliyormuş =)ondan istiyorum  birde anadal yandal  meselesinden bil proglamacılığı alabiliyormuyuz bilmiyorum alabilsek süper olur aslında ileride beraber iş kurarız=)

MasterOfCode
21-07-2009, 20:26   |  #12  
MasterOfCode avatarı
Yeni Üye
39 mesaj
Alıntı: loseface  
sadece odtünün diploması yurt dışında işliyormuş =)ondan istiyorum  birde anadal yandal  meselesinden bil proglamacılığı alabiliyormuyuz bilmiyorum alabilsek süper olur aslında ileride beraber iş kurarız=)
Bil programcılıgımı?

Zaten bu işin(programcılıgın) tepesini görüyorsun o bölümde:)

loseface
21-07-2009, 23:20   |  #13  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

diyorsun ben duyduğuma göre fazla programcılıkla değilde donanımsal dersler olduunu duymuştum ama gariba sen öğrt.görevlisimişsin sen daha iyi bilirsin hangi dilleri gösteriyorlar genelde kaç dil gösteriyorlar bi yazılım şirketinde ne kadar vurabilecek kadar öğretiyorlar =)

MasterOfCode
23-07-2009, 12:57   |  #14  
MasterOfCode avatarı
Yeni Üye
39 mesaj

Genel Programlama   C C++ Java
Mantıksal Programlama Prolog
Paralel programlama  MPI,Linda,Ada (Gösterir  iseler)
Web Programlama  Php veya Asp.Net

loseface
23-07-2009, 13:05   |  #15  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj
Alıntı: MasterOfCode  
Genel Programlama   C C++ Java
Mantıksal Programlama Prolog
Paralel programlama  MPI,Linda,Ada (Gösterir  iseler)
Web Programlama  Php veya Asp.
C c++ java dışındakileri hiç duymamıştım vay be demekki baya üst düzey şekilde öğretiyorlar peki bu bilgilerle türkiyede yazılım sektöründe iş bulmak kolaymı yurt dışında çalışabilme şansımız var mı?

Phoenix_
09-08-2009, 20:34   |  #16  
OP Yıllanmış Üye
895 mesaj

Türkiyede yazılım sektörü mü varda iş bulacağız.Ben kısmetse :D yurt dışına çıkacağım.Olmadı artık kendim yazılım yaparım,websitesi kurarım,kahvelerde okey oynarım,seri ilanlarda iş ararım :D :D :D

Stan Marsh
22-09-2009, 20:35   |  #17  
Taze Üye
6 mesaj

Microsoftun olan herşeye karşıyım.. Xp yi orjinal yaptım zamanında pişmanım.. Linux dururken Xp ye ne hacet.. Şimdi gelelim soruya... Durum şu ki ne üzerine çalışacağına bağlı bir durum bu.. Eğer bir Firewall yapacaksan koridor tarzı bişi Pascal ve C++ öneririm.. Yok ben Hacker olcam backdoor yazıp milleti hacklicem dersen bu işte için en iyisi assembly dir :D hem küçük hemde etkili fakat iyi bilmen lazım.. Yok Ben loginner yapcam işte piyasaya akıcam dersen Delphi duruyor.. Yada ben bilinmeyen ve etkili diller istiyorum dersen Prolog,Lisp,Python,Ruby bunlar hali belli diller. Benim kodladığım şey her yerde kullanılıyor olsun dersen Java,Java Script,Jatha Script [yanlış olmasın :) ] var.. Sankın C# falan başlama başlarsan boşuna uğraşıyorsun demektir..Etkilidir fakat serbestlik eh işte.. :)

Kolay Gelsin.. Stan Marsh

CG5
27-10-2009, 19:59   |  #18  
Üye
91 mesaj

artk birçok unvtenin diploması ulslararası