Arkadaşlar ben programlama öğrenmek istiyorum.Ama nereden başlayacağımı,hangilerinin daha kolay olduğunu bilmiyorum.
Önce hangi programla başlamalıyım?
Hangi yazılımlara sahip olmalıyım?
Bu arada Lise2. sınıftayım onu da yazayım yaş baabında.
Arkadaşlar ben programlama öğrenmek istiyorum.Ama nereden başlayacağımı,hangilerinin daha kolay olduğunu bilmiyorum.
Önce hangi programla başlamalıyım?
Hangi yazılımlara sahip olmalıyım?
Bu arada Lise2. sınıftayım onu da yazayım yaş baabında.
Benle aynısın ben de lise 2'ye gidiyorum ben ugraşmak için c++ denemiştim ama tam olarak bilmiyorum hangisinden başlayanıcağını, ama microsoft visual basic express editon'u kullanarak internetten kod bulup basit şeyler deneyebilirsin.
bende lise 2ye gidiodum :D bizde bu sene programlayı öğrencez yani kod yazma falan staj da web sitesi kurmayı öğrenioz herkese tavsiye ederim çok zevkli (dreamweaver)kolay gelsin...
eğer meslek lisesi bilgisayar bölümüysen fazla acele etme zaten lise3 te öğreneceksiniz :) ama illaki hemen bir tane öğrenmek istiyorsan visual basic.net i öğrenebilirsin anlaması kolay bir dil. Megep.meb.gov a gir orda 11. ve 12.sınıf modülleri linkine tıkla ve adı görsel programlama ile başlayan modülleri indir örneğin "görsel programlamada yardımcı kodlar" gibi. zaten 5 yada 6 tane modül var öyle. Biz okulda konuları o modüllerden işliyoruz sanada yardımcı olabilir
yok ben meslekte falan dewilm.Anadoludayım ama muhtemelen Bilgisayar Mühendisliği falan yazacağım :D
Ya öyle bir ilgim var.Eğer öğrenebilirsem maymun iştahlı da deilim.Visual Basic vardı benim depoda ama bi bakayım nerden öğrenebileceğime :D
bilgisayar mühendisliğinde hangi dilleri öğretiyorlar?Başta C programlama olmak üzere java,C++....Ancak bu üniversitesine göre değişiklik gösterebiliyor.Yani bir ünv. C++ gösterilirken diğerinde gösterilmiyor olabilir.Aslında herşey sana kalmıştır,bir şeyler yapmak istiyorsan bu senin araştırman ve sabrınla alakalıdır.
mesala benim idolüm odtü odtünün derslerine bakmak istedim ama ingilizce yazdıı için anlamadım =) acaba bi ilgilenen olursa yardımcı olabilir mi?Birde ben bilgisayar mühendisliğini okurken yanında anadal yandal meseelesinden bil.prgramlamacılığı alabilirmiiym
bende odtü bilgisayar mühendisliği istiyorum :D kısmetse artık ...
sadece odtünün diploması yurt dışında işliyormuş =)ondan istiyorum birde anadal yandal meselesinden bil proglamacılığı alabiliyormuyuz bilmiyorum alabilsek süper olur aslında ileride beraber iş kurarız=)Bil programcılıgımı?Zaten bu işin(programcılıgın) tepesini görüyorsun o bölümde:)
diyorsun ben duyduğuma göre fazla programcılıkla değilde donanımsal dersler olduunu duymuştum ama gariba sen öğrt.görevlisimişsin sen daha iyi bilirsin hangi dilleri gösteriyorlar genelde kaç dil gösteriyorlar bi yazılım şirketinde ne kadar vurabilecek kadar öğretiyorlar =)
Genel Programlama C C++ JavaC c++ java dışındakileri hiç duymamıştım vay be demekki baya üst düzey şekilde öğretiyorlar peki bu bilgilerle türkiyede yazılım sektöründe iş bulmak kolaymı yurt dışında çalışabilme şansımız var mı?
Mantıksal Programlama Prolog
Paralel programlama MPI,Linda,Ada (Gösterir iseler)
Web Programlama Php veya Asp.
Türkiyede yazılım sektörü mü varda iş bulacağız.Ben kısmetse :D yurt dışına çıkacağım.Olmadı artık kendim yazılım yaparım,websitesi kurarım,kahvelerde okey oynarım,seri ilanlarda iş ararım :D :D :D
Microsoftun olan herşeye karşıyım.. Xp yi orjinal yaptım zamanında pişmanım.. Linux dururken Xp ye ne hacet.. Şimdi gelelim soruya... Durum şu ki ne üzerine çalışacağına bağlı bir durum bu.. Eğer bir Firewall yapacaksan koridor tarzı bişi Pascal ve C++ öneririm.. Yok ben Hacker olcam backdoor yazıp milleti hacklicem dersen bu işte için en iyisi assembly dir :D hem küçük hemde etkili fakat iyi bilmen lazım.. Yok Ben loginner yapcam işte piyasaya akıcam dersen Delphi duruyor.. Yada ben bilinmeyen ve etkili diller istiyorum dersen Prolog,Lisp,Python,Ruby bunlar hali belli diller. Benim kodladığım şey her yerde kullanılıyor olsun dersen Java,Java Script,Jatha Script [yanlış olmasın :) ] var.. Sankın C# falan başlama başlarsan boşuna uğraşıyorsun demektir..Etkilidir fakat serbestlik eh işte.. :)
Kolay Gelsin.. Stan Marsh