arkadaşlar programlamaya giriş için hangi dilden başlamalıyım, bir kaç kişiye sordum ama visual basic diyorlar. sizce hangisinden başlamalı?
programlamaya giriş
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.şimdi oncelikle sen ne yapmak istiyosun sorusunu sorayim sana.Program dilleride bir yere kadar kendine yeter.Ufkun açıksa ve ileriyi dusunuyosan hos dusunmuyosanda olabilir c derim.Ama kolay yoldan kendin için bir kaç program yazmak istiyosan visua basic derim.Ama şu da var visual basic de profesyonelde yazabilirsin tabi o ayrı konu ama kolay yani.Ben kendime yetecek programları gayet rahat ve zorlanmadan yazabiliyorum.
Tavsiyem kisaca visual basic ...
+1
programlama mantığını kap yeter
ve ayrıca kendi mantığını oluştur
alıntı:
Gönderen : eyupkorkYaw programlama yapacaksa işin temelini öğrenmeli. Algoritma geliştirmeden bir program nasıl yazarsın? Yazarsın ama çorba yaparsın sonra tuz atarsın...
Kardeş bence sen şu algoritmayı öğren bide C patlat emin ol visual basic te hiç zorlanmadan yazacaksın biz okuldayken bu şekilde öğrendik programlamayı...
onemli olan programlama mantıgını kapmak o mantıgı kaptıktan sonra butun programlamalar sana aynıymıs gibi gelir...
Bence benim gibi yapmalısın Önce Visual Basic veya Delphi ondan sonra C\C++ ya geçmelisin.
Abi gmax senin dediğin bana biraz ters geldi biz okuldayken ilk önce c daha sonra c++ daha sonra delphi ve visual basic öğrenmiştik... Tabi en başta programlama algoritması görmüştük..
once algoritma tabiki sonra ise basic ve delphi ogrenmeli cunku c ve c++ basic ve delphiden daha zor c ve c++ makine dili ile insan dili arasında.ama basic ve delphi veya fortran bunlar gelismis programlar ve insanin cok rahat anlayabilecegi programlar.birde tam makine dili programları var bunu ogrenmesi de cok zor.makine dili cok agır ve cok karmasık .
Önce mantığı kavramalısın. Bunun için de C en faydalı olabilecek dildir bana göre..
herkes ilk ogrendigi dili tavsiye ediyor ama ben okudugum programlama kitaplarında yazanı soyluyorum.en gelismis dillerden olan basic en rahat ogrenilebilcek programlama.ben ilk c ogrendim sayılır ama ilk once basic tavsiye edrim..