Project Moraaz

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
kefukar
26-08-2005, 13:27   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
44 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2005

Amaçları
S.I.T.E Yazılım ve Bilişim Hizmetleri’nin desteğiyle Project Moraaz kod adlı bir “Open Source” yazılım grubu oluşturulmuştur. Bu grubun tek amacı Türk Yazılım Sektörüne hizmettir.
Projenin işleyişi şu şekilde olacaktır;
* Öncelikle Project Moraaz kapsamında Windows ve Linux altında çalışan yazılımlar üreterek bunları GPL lisansı altında ücretsiz ( Free / Özgürce ) dağıtılcaktır. Project Moraaz grubuna sizlerinde katılmasını umuyoruz. Böylece “Open Source” uygulamaları Türkiye’de de geliştirerek yazılım sektörüne hizmet etme şansı bulacaksınız...
Sizde eğer Project Moraaz Grubunda yer almak, bizlerle beraber çalışmaları yürütmek istiyorsanız;
* Yazmış olduğunuz herhangi bir programı(Windows veya GNU/Linux tabanlı) ve çalışabilir stabil durumdaki halini,
* Hakkınızda bilgi veren, katıldığınız projeler veya çalışmalar, yürütmekte olduğunuz grup veya kişisel olarak projelerinizi konu alan CV’ nizi bizlere iletmeniz yeterli olacaktır.
* Project Moraaz’a katkıda bulunmak için tek şartımız programcı olmak değildir. Bizlere grafik çalışmalarınız, düşünmekte olduğunuz projeleriniz ile de katılabilirsiniz.
* İletişime geçebileceğiniz mail adreslerimiz: savasdogan@moraaz.org
Projeleriniz bizlerle tanınacak ve bizim projelerimizle özellikle Project Moraaz projesiyle isminiz duyulacak ve bu sevinci hepimiz beraber yaşayacağız. Amacımız tüm Dünya’ya Türk Yazılımlarını tanıtmak ve insanların daha çok faydalanabileceği programlar yapmaktır. Bunlar GPL lisansı altında ücretsiz ( Free / Özgürce ) dağıtılacak ve programcılar en iyisini yapmak için birbirleriyle yarışacaklar.
Sonuca gelince ise Türk Yazılım Sektöründe daha kaliteli, özgür kullanılabilen, lisans derdi olmayan, yani insanların tam verim alabileceği, bunun yanı sıra kullanırken de geliştirebileceği programlar ortaya çıkacak.
Yeterli katılımcı sayısına ulaştığımızda ve aktif projelerle beraber çalışmaya başladığımızda katılımcılar gruplara ayrılacak ve böylece daha kararlı, esnek, geliştirilebilir ve stabil programlar ortaya çıkacak.
Project Moraaz’ a Sponsor olarak veya Reklam vererek Project Moraaz bünyesindeki tüm programcılara maddi destek sağlayabilir ve bizlere daha iyi çalışma ortamları yaratabilirsiniz. Bu sayede sizinde Türk Yazılım Sektörüne katkınız olur ve sizlerinde projeyle beraber reklamınız yapılmış olur.
Peki Project Moraaz bu tür Free veya Open Source (açık kod) yazılımlarıyla nasıl
Türk Yazılım Sektörüne katkıda bulunacak?
Türk Yazılım Sektörünün gelişebilmesi için;
* Devlet desteğinin oluşturulması,
* Open Source ve Free yazılımların artması,
1. Devlet desteğinde sizlere belirtmek istediğimiz; devletin özellikle küçük yazılım firmalarını karşılıksız maddi ve ticari olarak desteklemesidir. Bu destek KOSGEB tarafından kısmen yapılsa da bizim kastettiğimiz kısım maalesef bu destekten faydalanamamaktadır. Dolayısıyla bu küçük kesim, büyük işler yapmasına rağmen bu haklardan faydalanamamakta ve belli bir süre sonra iflasın eşiğine gelerek tüm çalışmalarını, projelerini kaybetmektedir. Bunun sonucunda bu insanlar faydalı olabilecekleri bir çok yazılım projesinden mahrum kalmaktadırlar.
2. Open Source ve Free yazılımların artması; dünyadaki Open Source ve Free yazılım örneklerine bakarsanız (Örn. www.sf.net ) ne demek istediğimizi daha iyi anlayabilirsiniz. Türkiye’de de bu tür programların artması demek (özellikle GNU/Linux tabanlı kullanıcılar için),
Türk Yazılım Sektöründe kalitenin gelmesi ve ilerlemenin sağlanması demektir. Piyasaya gerekli olan küçük ve orta ölçekli programların özgür olarak yazılıp kullanıcılara ulaştırılması sanılanın aksine birçok yazılımcının işlerine engel olmayacaktır. Bunun faydası, yazılım sektörü ile ilgilenenlerin daha kaliteli işler yapabilmek için istihdam ve bilgi olarak geri dönmesidir. Basit uygulamalarla elde edilen küçük kazançların yerine ekipleşme ve şirketleşme yoluna girilerek kaliteli yazılımlarla sektörde daha büyük işler yapılmasına vesile olacağımıza inanıyoruz.
İşte bu sebeplerden dolayı sizlerinde bize destek olmanızı bekliyoruz.
Bilgi ve irtibat : www.moraaz.org

Sık Sık güncellenecek olan sitemizi takip ederk ne kadar samimi olduğumuzu görebilirsiniz...
Teşekkürler...