Ps 3 mü Xbox 360 elite mi ?

canuyma
12-02-2010, 23:15   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
94 mesaj

Bu yaz bir konsol almayı düşünüoyorum. Genellikle aldığım oyunlarıonline oynamak istioyorum. Ama Ps 3 ve Xbox 360 arasında kaldım.

Düşünüyorumda maddi durum ps 3 te 3- 4 ay da bir oyun almamı gösteriyor.

Xbox360 elite korsan oyunları çalıştıryormuş.Malesef online olmuyor. Banyeme sebebi gibi sorunlar biraz  xbox dan soğuttu galiba.

3 k falan sorun varmış . (ben pek anlamam) Çalışmıyor. Tamir etsen bile tekrar hata veriyormuş

Buarada ben oyun satan mağazalarda çeşit çeşit Xbox oyunu bulamıyorum.Ancak  Pes , Fifa , Cod ,Tekken serisi var. (gittiğim yerler : Mediamarkt , Teknosa)

Her foruma baktım bunla ilgili konu benzeri şeyler var mı diye doğrusu anlıyamadım. Siz olsanız hangisini seçerdiniz.

Tabii ki God of War 3 , GT 5 gibi bazı oyunlar malesef Xbox a çıkmıyor :(:( 

Xbox alırsam da İzmir de nerde bulabilirim.

Şimdiden teşekkürler...

Son Düzenleme: canuyma ~ 12 Şubat 2010 23:21
Psychonaut968
13-02-2010, 00:42   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

3k sorunu artık 1000'de bir karşılaşılan bir sorun haline geldi.24 saat başında durmazsanız bir şey olmaz.Korsan oyuna konsollarda yaklaşmayın bile,ban yemek isteyeceğinizi sanmam.

XBOX 360 Elite,Teknosa'da satılıyor İzmir'de.Ayrıca oyunlarını yurtdışından oldukça ygun fiyatlara alabilirsiniz.(100 euro'ya kadar kargo ücreti ve gümrük vergisi yok çoğu sitede.)

Şimdi sorunuza gelelim.

PS3,X360'tan daha iyi bir donanıma sahip.Ama 360'ta kullanılan DirectX sayesinde 360'a oyun yapmak daha kolay ve bu sebeple oyunlar 360'a çıkarılıp PS3'e port ediliyor.Bu sebeple bazı oyunlar 360'da daha iyi gözüküyor.Ama PS3'e çıkan yapımlar git gide iyileşiyor.

PS3'e özel çıkan pek çok kaliteli oyun var : MGS,LittleBig Planet,Killzone,GT,God of War vs.

Ufak bir karşılaştırma yaparsak:

-PS3'ün online hizmetleri ücretsiz.XBOX LIVE ücretli.
-PS3'ün donanımı daha güçlü ve BluRay oynatabiliyor.Ama bu sebeple oyun fiyatları epey yüksek.
-PS3 çözünürlük konusunda daha iyiken,360'ın AntiAliasing seviyesi daha yüksek.
-360,ülkemizde PS3'e göre daha pahalı.

Benim önerim,kısa vadede yalnızca oyun oynamak için alıyorsanız 360 derim.Ama konsolu hem oyun oynamak,hem internete bağlanmak hem de film için kullanacaksanız PS3 derim.

Ama unutmayın ki PS3'ün mimarisi çözüldükçe oyun yapımı kolaylaşacaktır,yani XBOX360'ın görüntü kalitesindeki üstünlüğü sona erebilir.

Ve rica ediorum,şu 3k sorununu 360'ı almamak için bir sebep göstermeyin.PS3'te de sarı ışık var.

Şimdi sorunuza gelelim.

canuyma
13-02-2010, 10:35   |  #3  
OP Üye
94 mesaj

Saol çok yardımcı oldun. Bu arada xbox live ücretli demişssin yani orjinal oyunu alsak online oynamak için para mı ödememiz lazım ? Ve media markt da ps3 889 TL xbox 360 elite de 899 TL

Son Düzenleme: canuyma ~ 13 Şubat 2010 10:37
IceManF1
13-02-2010, 10:44   |  #4  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,542 mesaj

Dostum PS3 hacklendi.Şu an korsan oyunları yok.Ama eminim yaza kadar korsan oyunlar yayılır.

https://www.chip.com.tr/konu/play ... -devri_17867_2.html
https://www.chip.com.tr/forum/playstation-3-hacklendi_t149179.html

Bence PS3 Slim al.PS'in keyfini hiçbir konsol vermiyor.
http://www.teknolojix.com/?urun- ... OYUN_HEDiYELi_.html

Psychonaut968
13-02-2010, 15:38   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

PS3 Slim hacklanamedi.Geohot hack'in yalnızca fat PS3'lerde işe yaradığını söylüyor.Çünkü PS3 Slim'de OtherOS desteği yok.

Soruya gelince,hayır,multiplayer ücretsiz diye biliyorum(Emin değilim).Ama diğer tüm online işlemler ücretli.Ha pek pahalı değil tabi.Demo indirmek için LIVE! 'a bağlanmanız gerek ama o da ücretli.PS3'te ise tüm online işlemler(PSN Shop hariç) ücretsiz.Buna demo indirmek dahil.

KOBRRA
13-02-2010, 16:33   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
279 mesaj
Alıntı: canuyma  
Saol çok yardımcı oldun. Bu arada xbox live ücretli demişssin yani orjinal oyunu alsak online oynamak için para mı ödememiz lazım ? Ve media markt da ps3 889 TL xbox 360 elite de 899
 Evet aylık belli bir ücret ödemen gerekli.Online oyun hastasıysan PS3 alabilirsin.Onda tamamen ücretsiz.

canuyma
13-02-2010, 19:31   |  #7  
OP Üye
94 mesaj
Alıntı: KOBRRA  
 Evet aylık belli bir ücret ödemen gerekli.Online oyun hastasıysan PS3 alabilirsin.Onda tamamen ücretsiz.
O biraz kötü olmuş. Hem orjinal oyun olcaz hemde oyunu multi oynamak için paramı vercez. Peki pahalı değil demişsin ne kadar ?

Psychonaut968
14-02-2010, 01:22   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Yılda 50 dolar.Demolar bedavaymış ama online olmak için yıllık 50 dolar ödemek gerek.3 aylık 20 dolar,aylık 8 dolar gibi paketleri var.En hesaplısı yıllık.

http://www.xbox.com/en-US/live/joinlive.htm

CarlJohnson
14-02-2010, 09:07   |  #9  
CarlJohnson avatarı
Yıllanmış Üye
1,081 mesaj

Arkadaşım ben xbox 360 aldım gayet memnunum..cogu yerde bu iş biraz taraflı tartısmalara ve yogun kafa karısıklıgına sebep oluyor..blue ray gereksiz bir fiyat artısı yaratıyor ama dedikleri gibi ps3 e sürekli güncelleme vs birseyler geliyor o konudada avatanjlı..ben buradan 2 yıl grantili xbox 360 elite aldım düzgün saatlerde oynadıkca 8-10 saat kapatmadan vs oynamadıkca 3k flan yalan olur ki aldıgım yerde ücretsiz tamiri en kotu düzelmezsede degistirme kuralları mevcut.ben istanbul kadıkoyden 680 tl ye aldım..ama gold'a güvenirim dersen gold dada 700 tl..oyunları yurtdısından kredi kartın varsa aşırı ucuza getirebilirsin bu ps 3 içinde gecerli tabi...xbox kırdırma konusuna gelince ben kırdırmadan aldım akrabalar falan olunca yurtdısında onlar sagolsn getirebiliorm rahatca oyun..xbox live ps3 ün online halinden cok daha iyi bu yuzden biraz daha pahalı tabi ki yıllık 50 dolar pek bir ücret degil kesnlikle deger..benim tavsiyem içinden ne geciyorsa onu al cunku coook daglar kadar fark yok..xbox a da natal project vs gelicek yani ps3 ucup gidip xbox bos kalmıcak :) bu yazıyı tartısma için yazmadım he iki açıdan kişisel degerlendirme olsun diye yazdım..bazı arkadaslar anında hakaretli tartısma yaratıyor herkese saygı :)) grafik xbox daha iyi ama ps3 ün kendine ait oyunlarında üstünlügü var tabi.. gt 5,god of war vs seylerde mükemmel alet..ben xbox aldım ps3 te alsam aşırı bir fark hissetmicektim o yuzden gonlundn ne gecerse al hocam cok takma ole binlerce karsılastırmaya vs:) ben takıldım 2ayda alamadım konsolu herkes farklı bişi diyor :)

StyleALP
14-02-2010, 11:39   |  #10  
StyleALP avatarı
Yıllanmış Üye
1,601 mesaj
Alıntı: Psychonaut968  
-360,ülkemizde PS3'e göre daha pahalı.

Bu madde yanlış. Ülkemizde XBox 360, PlayStation 3 'e göre ucuz. Oyunlarıda aynı şekilde.

Bende yaz için bir kaç plan içerisindeyim konsol üzerinde. PlayStation 3 için oyun, XBox 360 için 3K sorunu beni tedirgin ediyor. Durum böyle olunca işi zamana bırakmak kalıyor. Ancak PlayStation 3 'de sarı ışık büyük bir sorun yaratmaz. Çünkü PlayStation en sorunsuz cihazlardan biri. Ne PlayStation One 'da nede PlayStation 2 'de bir sorunla karşılaştım. Oldukça da dayanıklı.

Bunları göz önünde bulundurarak tercih yaparsan doğru yolda ilerlersin. Göz kırpma

* İyi GünLeR...

bilgehankalkan
14-02-2010, 14:14   |  #11  
Yıllanmış Üye
197 mesaj

PS3

alien_fx
14-02-2010, 16:34   |  #12  
Yıllanmış Üye
5,671 mesaj

ben pc derim, ama kararlıysan konsolda live hizmeti xbox360 da daha iyi.

CarlJohnson
14-02-2010, 19:28   |  #13  
CarlJohnson avatarı
Yıllanmış Üye
1,081 mesaj

3k sorunu neredeyse tamamen kalktı ozellikle son üretim ve jasper anakartlarda neredeyse hic yok yani birazcık konsola kibar ve iyi davranmaya bakıyor iş :) siz aletin halinden anlayın o da sizi gotursun uzuuun süre :) kendi adıma aşırı konsol bagımlısı degilim yani aşırı zewk alırım ama bir oturusta pc de olsun konsolda olsun 3 max 4 saati gecmedim bir oyun için o yuzden xbox kullanıcısı olarak rahatca acıp kapatıyorum aleti live dan da cok memnunum :) ps3 diger bir secenek tabi..onceki yazdıgımdada soyledigim gibi senin zewkine düşüncelerine kalmıs sayın arkadasım :)) soyle genel birseyde soylemek istiyorum forumlara kullanıcı yorumlarına vs bakarsan cogunluk ps 3 der bilgine:) ben ps3 xbox ve saglam bilgisayarı olan bir arkadasıma danıstım kendisinde hepsi oldugu için..kırdırmıcaksan rahatca oyun olsun güzelde olsun diorsan xbox al hem cok düzgün hem live ı bambaska demisti..o yuzden aldım kişisel olarak :)

canuyma
14-02-2010, 21:05   |  #14  
OP Üye
94 mesaj

Arkadaş ben kendimi kasamam yok ısındımı , yok bugün fazla oynadık yarın az oynarız. Saten arkadaşlar falan beraber toplanıp konsol da turnuva yaparken 6 7 saat oynarız. Şu anlık fikrim ps3 den yana. Herifler sağlam konsol yapmışlar. Eninde sonunda kırılır bence.

CarlJohnson
14-02-2010, 23:06   |  #15  
CarlJohnson avatarı
Yıllanmış Üye
1,081 mesaj

kişiden kişiye degisir arkadas :)) herkesin kendi düşüncesine istegine gore war konsol keyfine gore secsin herkes :) bende dedigin ps 3 organizasyonları falan yok pek 6 7 saatte bile wermior zaten 3k 8-10 saati bulunca bile riski cok az tabi war yine risk..o yuzden bol turnuvalı arkadaslara ps 3 diyelm hyrlı olsn :) bireysel terchm xbox 360 tabi :)

Psychonaut968
14-02-2010, 23:57   |  #16  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

CarlJohnson haklı.PSN,LIVE!'ın yanında epey sönük kalıyor.Point sistemini de unutmayalım.Ücretli bir içeriği(Örneğin DLC'ler.) oyunlarda kazanılan puanlarla satın alabilmek güzel bir şey.

Ben de yaza doğru PS3 alacağım.Arkadaşın dediği gibi,aklına hangisi esiyorsa onu al.

fatih_avci
04-07-2010, 03:33   |  #17  
Taze Üye
1 mesaj

Arkadaşlar ben ps3 120 gb slim sahibiyim reklam olcak ama konsolu hepsiburada'dan aldım yaklaşık 5 ay önce her 2 günlük izin günlerimde 15er saatden aşağı oynamıyorum hemde kapatmadan bugüne kadar ne dondu nede sarı ışık falan verdi? her iznimde bir oyun bitirdim :)  bendeki oyunlar god of war 3,avatar,resistane fall of man,metal gear solid 4,red dead redemption,heavy rain herbirinide 15 saat yada 17 saate yakın oynamışımdır kapatmadan konsolum şükür tık demedi,bu arada hatırlatayım konsolu dik olarak kullanıorum, kesinlikle ps3ü öneririm gelecek yıllar ps3ün oyun sektöründe efsane yazcağı yıllardır tşkr.......

Zwae
05-07-2010, 13:17   |  #18  
Yıllanmış Üye
334 mesaj

Bence ps 3 çünkü xbox'un bir tek hızlı olduğunu biliyorum daha akıcı oluyor.Daha önce oyunlar açılıyor ama ps 3 donanım bakımından daha iyi hemde 3D destekliyor xbox'ta böle bir şey yok sanırsam..Bana sorarsan sony Ps 3 koyar her türlü ;)

bilgehankalkan
05-07-2010, 15:54   |  #19  
Yıllanmış Üye
197 mesaj

PS3 çünkü resmi destek alabilirsin dilinde ve bluray oynatıcısı var ayrıca yeni gt5 ve bir parti oyunu Türkçe dil destekli gelecek.

Zwae
05-07-2010, 16:27   |  #20  
Yıllanmış Üye
334 mesaj

Gta 5 in sistem Just Cause 2 gibi olmasında gene Ps salonlarında oynamak durumunda kalmayalım :(

CarlJohnson
05-07-2010, 19:43   |  #21  
CarlJohnson avatarı
Yıllanmış Üye
1,081 mesaj

xbox 360 slimi bir düşünmek lazım birde bu konuya cevap yazmanın pek bir anlamı yok sanırım..ilk mesaj tarihine bakarsanız ikilemde olan arkadas her turlu almıstır alıcagını..