sabah pcmi açtığımda klavyem çalışmadı.1 -2 harf yazıyor daha sonra kasadan KİLİTLENME SESİ GELİYOR VE KLAVYEY HER BASIŞIMDA YAZI YAZMIYOR VE KİLİTLENME SESİNE DEVAM EDİYOR.RESTART ATINCADA YİNEDURUM AYNI.BAŞKA KLAVYE İLE DENEDİM FAKT O HİÇ ÇALIŞMDI.KENDİ KLAVYEMİ BAŞKA PCDE DENEDİM SORUNSUZ ÇALIŞIYOR.PCIM 5 YILLIK ANAKARTIMIN MARKASI AZZA.(YANI KÖTÜ VE BATMIŞ BİR MARKA)İŞLEMCİM 1.8 GHZ.EĞER PS/2 PORTUM YANMIŞ İE ANAKARTI DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.BANA İNTELİN 3.0 HT İŞLEMCİSİNİ VE AGP 8X DESTELEYEN BİR ANAKART ÖNEREBİLİRMİSİNİZ.YA DA SORUNUMUN BİR ÇÖZÜMÜ VAR MI.ÇÜNKÜFARE PORTU YANMIŞTI FAREYİ USB DEN KULLANIYORUM.BU YAZIYIDA SANAL KLAVYE İLE YAZIYORUM.CANIM ÇIKTI YAZANA KADAR.KLAVYENİZİN DEĞERİNİ BİLİN.YARDIMLARINIZIBKLİYORUM DOSTLARIM.
PS/2 PORTUM YANMIŞ OLABİLİRMİYARDIM LÜTFEN
DOSTUM USB KLAVYE KULLANABİLİRİM DE PC AÇILIŞTA F1 TUŞUNA BASMAMI İSTİYOR.BIOSU USB KLAVYE ILE GEÇEBİLİRMİYİM.YANİ BİOS USB KLAVYEYE DESTEK VERİR Mİ?
bu sorunu bende yaşamıştım bilgisayarcım garanriye gönderecekti ama ben uğraştım çözdüm
BIOS güncellemesi yap ama dikkat et PS/2 port cözümünün tek yöntemi bu eğer olmassa portta yada bağlı devrelerde sorun olabilir yapacak bişe yok USB kullan usb klavyeyi ps2 ye ceviren adaptörler (çeviriciler)var 5 lira civarı bişe başlangıçta kullanım için bu cözümü de uygulayabilirsin
usb klavye sorunsuz sa anakartında çok çok eski bir model değilse usb lavye sorunsuz çalışır. hatta lablosuz klavye bile biosta çalışır.
bazı kablosuz klavyeler windowsda çalışmamasına rağmen (sürücülerden dolayı) msn dos da ve bios da sorunsuz çalışabilir.
zaten usb klavye taktıgındada keyboard error F1 uyarısıda almıcaksın.