Arkadaşlar ps3 almayı düşünüyorum fakat bunun hakkında birşey bilmiyorum modelleri varmış 40 gb 60 gb falan birşey anlamadım şimdi benim aradıgım ps özellikleri , internete giricek , dvd den film oynatıcak , flash bellekten film izleye bileceğim oyunları online oynayabileceğim bunları karşılayacak ve sessiz bir model hangisi ? birde fat ve slim diye bir muhabbet var onu kısaca anlatırmısınız
PS3 Hangi modeli bana uygun ?
Slim modellerde 45nm lik işlemci mimarisi var, pratikte daha az elektrik ve daha az ısınma demek bu da. Onun haricinde blueray lenslerinde çıkan problemlere karşı disk sürücüsünde de iyileştirmeler var sanırım. Bir de 120GB ve 250GB olmak üzere daha büyük harddisk seçenekleriyle geliyor.
Slim olanlarda PS2 oyunlarını açmıyor diye duydum..
Tam olarak bildiğim kadarıyla FAT kasada 2 tane fazla usb ve hafıza kardı yuvası var SLİM kasada ise bu mevcut değil SLİMin güzel bir yanıda hddnin yükseltebilmesi FAT kasada bu varmı bilmiyorum.Diğer yanında SLİMin daha kullanışlı olması .
hımm slim alsam mesela 4 kişi pes yapabilirmiyiz
arkadasım sana tavsiyem 5 6 ay sonra al alırsan
Arkadaşlar ps3 almayı düşünüyorum fakat bunun hakkında birşey bilmiyorum modelleri varmış 40 gb 60 gb falan birşey anlamadım şimdi benim aradıgım ps özellikleri , internete giricek , dvd den film oynatıcak , flash bellekten film izleye bileceğim oyunları online oynayabileceğim bunları karşılayacak ve sessiz bir model hangisi ? birde fat ve slim diye bir muhabbet var onu kısaca anlatırmısınızBildigim kadariyla PS3'ün ilk cikan modellerinde 20GB/40GB/60GB ve birinci kusak 80GB hdd olanlarda PS2 oyun desstegi icin ayrica chip vardi. Bunlarda ayrica 4 USB var diye hatirliyorum. Daha sonra cikan ikinci kusak 80GB hdd olanlarda bu chip kaldirildi ve yazilimsal PS2 oyun destegine yerini birakti. Sonradan da yazilim güncellemesi ile bu destek kaldirildi.Eger eski PS2 oyunlarini PS3'te oynamak gibi bir sorunun yoksa yeni SLIM(ince) tabir edilen modelden almani tavsiye ederim. PS2 destegi istiyorsan alacagin ilk sürüm PS3'ler ikinci el olmaz zorunda olacak ve her oyun calismiyor desteklenen oyun listesini icin SONY'nin sayfasina bakabilirsin.
Ayrica FAT(sisman) tabir edilen büyük boy olanlari film izlemek icin pek tavsiye etmiyorum. Belirli bir süreden sonra isindigi icin fan sesini cok acik bicimde duyabiliyorsun ki ince olan sürümlerde bu sorunlar yok. Daha az isiniyor ve daha az sesli calisiyor.Onun disinda 120GB ve yukarisi fazlasiyla yeterli olacaktir. Sonucta oyun oynuyorsan Bluray alacagin icin genelde indirecegin icerik icin 120GB fazlasiyla yeterli oluyor.