PS3 ve Antialiasing

Mustafa Akın
09-08-2008, 20:31   |  #1  
Mustafa Akın avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,236 mesaj

Etrafta mağazalarda görüyorum Full HD ekranda PS3 oynatıyorlar ama render işlemi kaliteli olabilir ama antialiasing hiç yokmuş gibi duruyor. Sizce de öyle mi. Bana çok kötü geldi, 720p lik ekranda bile öyle.

Fatih_ARMAĞAN
09-08-2008, 20:38   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Antialising oyunla Ve GPU nun  çalışan oyundaki performansıdır..

LCD pek bişey değiştirmez fakat bazı oyunların görüntüsü 720p(hdready) lik lcd lerde akıcı olmayabiliyor..

LCD kalitesine görede oyun görüntülerinde değişiklikler olabilir..

PS3 den en iyi Performans  HDMI v1.3 sürüm FULLHD Tv lerde alınabilir.
kaliteli 24k Altın uclu HDMI kablo kullanılması da şart tabiki..

Mustafa Akın
09-08-2008, 20:44   |  #3  
Mustafa Akın avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Oyun görüntüsünde bişey yok sakarboy nerde baktıysam en iyi sony bravia ekranlarda bile o kenar yumuşatma yok sanki, genel kalitesi iyi ama onu açmıyorlar sanki gibi oyunda. kaliteli kabloyla tabi görüntü güzelleşir ama ben o sorunun donanımsal olduğunu düşünüyorum. yani ps3 bana hiç ilgi çekici gelmiyor yakından. uzaktan belki de neyse işte.

Fatih_ARMAĞAN
09-08-2008, 20:51   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
mustafa91
Oyun görüntüsünde bişey yok sakarboy nerde baktıysam en iyi sony bravia ekranlarda bile o kenar yumuşatma yok sanki, genel kalitesi iyi ama onu açmıyorlar sanki gibi oyunda. kaliteli kabloyla tabi görüntü güzelleşir ama ben o sorunun donanımsal olduğunu düşünüyorum. yani ps3 bana hiç ilgi çekici gelmiyor yakından. uzaktan belki de neyse işte.
Donanımsal derken PS3 ün yetersizliğinden diyorum zaten..
oyundanda olabilir belkide belkide eksik yapılandırılmış bir ayar vardır..

ne bilim birçok alternatif vardır..

AçıkcasıPS3 kullanıcısı olmadıgım için bende tam bilmiyorum..

belkide oyun akıcı olsun diye bazı yerlerde anti alising devre dışı bırakılıyordur oto olarak ne bilim..
yoksa her taktıgın oyun sorunsuz nasıl çalışsınki.

düşünsene ps2 çıktıktan 5 sene sonra çıkan oyun ps2 de sorunsuz oynayabiliyordu çünkü bir takım özelliklerin kısılması gerekiyordu. ve ancak o şekilde çalışabiliyordu.

şimdi kullandığın pc ye 5 sene sonra çıkan bi oyunu oynamayı düşünsene :D bi ton sorun çıkar :)
en azından PS sorunsuz çalıştırıyor..

bilgisayarda oyuna göre bilgisayar yapılıyor fakat PS de PS ye göre oyun dizayn ediliyor bu yüzden böyle eksiklikler oluyor.. gibi geliyor bana.

LCd lerde zaten Boyutuna göre belli bakış mesafeleri vardır..

en iyi görüntüyü almak için ideal mesafeler resimdeki gibidir..

Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 09 Ağustos 2008 20:56
Mustafa Akın
09-08-2008, 21:13   |  #5  
Mustafa Akın avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Hmm internette araştırma yaptım ben de insanlar şikayet etmiş bazı oyunlardan ama bazılarında 4x aa bile varmış oyundan oyuna değişiyormuş arkadaşım tabi sorunsuz çalıştırıyor o yeter de artar normalde de bu zamandakileri de güzel gösterse daha iyi olur tabi. verdiğin o tablo ve diğer bilgiler için teşekkürler.

Fatih_ARMAĞAN
09-08-2008, 21:24   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

rica ederim..