Selam arkadaşlar, psp almak istiyorum ama bu konuda çok aciliğim.
Şimdi psp nin bir sürü modeli var ancak artık piyasada sadece 300x slim ve go modelleri bulunmakda yani 200x seri bulunmamakda. şimdi ben 3000 mi yoksa 3004 mi almamı tavsiye edersiniz _? yada arasındaki fark nedir _?
şimdi ben bu psp ye sony hafıza kartı taksam içine mp4 film atsam rahatlıkla izleyebilirim dimi yoksa sorun çıkar mı ?
oyun cd leri malum pahalı 70 - 100 tl şimdi cd alsam ve sürekli oynasam acaba bu umd cd lerin ömürleri ne kadar acaba yani bu kadar para verip sürekli oynarsam 2-3 ayda cd bozulur mu ?_ ben sadece iki oyun oynamayı düşünüyorum pes10 ve fm10 oyunları ve fazlasıyla film izlemeyi planlıyorum ...
birde arkadaşlar bu psp ile rahatlıkla nete girebilir miyim acaba _? mesela haber sitelerine veya forumlara, feysbuk vs gibi sitelere rahatlıkla girebilir mi _? msn tarzu program yükleniyor mu acaba ?
ve psp yi nerden almamı tavsiye edersiniz _?
psp oyun konsolu hakkında yardım
Playstation Portable almanı tavsiye etmem.Ama eğer alırsan 3004 al.Daha geniş bir ekrana sahip.Neden artık PSP kullanışlı değil? Çünkü günümüzdeki bir çok cep telefonu (samsung wave, iphone..vs) PSP'^deki oyun kalitesini sunuyorlar, bunu kendi gözlerimle gördüm.Ama sen telefon almak istemiyorsan 3004 al.Eğer kırdırmayı düşünüyorsan PSP'yi bir araştırma yapmanı öneririm.
Zaten internete telefonlarla çok iyi bir şekilde girebiliyoruz.Özellikle wave ve iphone'da kanıtlanmış bir durum.3Gde hd video izledim ve herhangi bir takılma göremedim.
Arkadaşım pardon 3006 da var.Şimdi burdakiler flood yaptığımı sanıyorlar ama özür dilerim.3006'ya da göz atabilirsin.Veya Go'yu bekle.
saol okan dostum cevapların için, şimdi bende iphone düşündüm ama fiyat olarak beni baya bir aşıyor malesef psp ise fiyat olarak daha uygun çünkü yüzde 20 indirimler var büyük firmalarda 400 tl felan denk geliyor birde yanında orjinal oyun oluyor, benim sürekli oynadığım 2 oyun var zaten pes10 ve fm10 oyunları onlara bütçe olarak 150-200 tl ayırdım ( tabi bunları taksitle alacam :D ) ama benim kafama takılan acaba bu aldığım orjinal oyunlar en azından 2 yıl felan gider mi _? film olarak ekranın büyük olmasını istiyorum go ların küçükmüş galiba onun için senin tavsiye ettiğin gibi 3004 düşünüyorum şimdilik.
arkadaşlar umd oyunlar bazıları ömrü 2-3 ay diyor kimileri 1-2 yıl diyor acaba hangisi doğru _?
PSP işinde Türkiye'de en tanınmış ve en güvenilir yerlerin başında khalkedon geliyor. Karttan oyunları çalıştırabilen 3004 serisi psp'nin fiyatı 350 lira denilmiş. Biraz araştırıp tercihinize göre daha farklı firmalar da bulabilirsiniz tabi.
Dediğim gibi umd şart değil, hatta karttan oynandığında çok çok daha hızlı oluyor açılışlar ve şarj da daha fazla gidiyor doğal olarak. Orjinal oyun alacaksanız dediğiniz gibi, umd'den iso biçimi yaratıp karta atan uygulamaları da var psp'nin. Böylece umd'niz kabında orjinalliğini korurken, siz oyunu rahat rahat oynayabilirsiniz hafıza kartından. Dilerseniz ebay tarzındaki yurtdışı sitelerinden de umd oyunların tanesini kargo dahil 25-30 dolar civarında bir fiyata temin edebilirsiniz; ülkemizde çoğu şeyde olduğu gibi umd'lere de abartı bir vergilendirme ekleniyor zira.
GO'ların dediğiniz gibi ekranları biraz daha ufak ve şu an için tam bir kırılma (yani firmware denilen dahili işletim sistemi yazılımının değiştirilmesi olayı) mevcut değil (çözümler var, ancak ziyadesiyle sorunlu olduğu belirtiliyor). Film için de düşünüyorsanız 3004 iyi bir seçim olacaktır sizin için.
Yanlız bir hatırlatmam olacak, psp'nizi aldıktan sonra kullanacağınız hafıza kartı önem taşıyor. Piyasada 40-50 lirayı geçmeyen fiyatlarla 16gb'lıklar var. Eğer bütçeniz varsa tavsiyem kartı orjinal almanız (en az 100 lira ve üstü ise orjinaldir); gerek dosya okumada, gerek kopyalamada, gerekse de kart ömründe bariz fark yaratan bir unsur olmasının yanında, özellikle hd kalitesindeki filmlerden alınan yüksek kalite çevrimlerde kopya kartlarda sorunlar sıklıkla yaşanabiliyor.
Son olarak ilk mesajda interneti sormuşsunuz, msn (tabi biraz özel bir haliyle), feys, google, haber siteleri, vb.. hepsini sorunsuzca kullanabiliyorsunuz.
5 senelik bi psp kullanıcıs olarak ve fat medeliniden 2004 3000 ve 3004 her seriyi kullandım gördüm sana tavsiye en iyi seri 2004 tür 3004 hala kırma oyunlar konusunda sıkıntı yaşatıyo versiyon atlatmada garip garip ali cengiz oyunları yapıyo vede okadar hafifki alet oyun oynarken çokta haz vermiyo ne fat kadar ağır nede 3004 kadar hafif ortasında bi makina vede versiyon oyunlar konusunda sıkıntıda çıkarmıyor ! kolay gelsin....
5 senelik bi psp kullanıcıs olarak ve fat medeliniden 2004 3000 ve 3004 her seriyi kullandım gördüm sana tavsiye en iyi seri 2004 tür 3004 hala kırma oyunlar konusunda sıkıntı yaşatıyo versiyon atlatmada garip garip ali cengiz oyunları yapıyo vede okadar hafifki alet oyun oynarken çokta haz vermiyo ne fat kadar ağır nede 3004 kadar hafif ortasında bi makina vede versiyon oyunlar konusunda sıkıntıda çıkarmıyor ! kolay gelsin....
cevap için saol dostum, acaba psp 2004 de son çıkan oyunlarıda rahatlıkla oynayabiliyormuyuz acaba dostum _?
psp serileriyle alakası yok oyunların,pspye yüklediğin versiyonlarla alakalı ben şuanda fat modelinde 5.50 kullanıyorum ve dün yeni çıkan oyunu bile oynadım ama 6.00 - 6.10 lar çıktı onları yüklersen daha uzun zaman versiyonla uğraşmassın !