psp versiyon hakkında soru

octopusokan
03-09-2007, 09:00   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

selam arkadaşlar ben psp pink modelini almak istiyorum. ingiltereden alacağım. acaba aldığım her psp de custom versiyonları yükleyip korsan oyun oynayabilirmiyim?

bosluk
04-09-2007, 17:45   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Hayır, bildiğim kadarıyla 1.5 sürümlülere yeni firmware yüklenebiliyor sadece. En son güncellemelerle 2.0 olan Avrupa kaynaklı PSP'lere de yüklenebildiği söylense de oldukça sorun çıkarttıklarına ben şahit oldum. Ne yazık ki Sony konsollarının daima ilk çıkan sürümleri sorunsuz olmuştur tam tersi olması gerekse de. Aynı durum PS2'lerde de mevcut zaten, yeni ince kasalar çok ısınma, çip kabul etmeme, sabit sürücü takılmasında onlarca hata verme gibi saçmalıklar gösterseler de ilk çıkan kalın kasa PS2'ler bu tip sorunların hiçbirini göstermemeleri ile hala çok popüler durumdalar. PSP'ler için de bu geçerli aslında. İlk çıkan 1.5 sürümlüler canavar gibi 3 ve üstü sürüme geçebiliyorken daha sonra çıkan ve Sony'nin korsan engelleme girişimleri sonrasında özellik kıstığı 2 ve üstü sürümlüleri adeta çifte kilitlenmiş çelik kapı gibi davranıyorlar. Tavsiyem, her ne kadar yapılabildiği söylense de Avrupa malı yeni sürüm bir PSP değil eski 1.5 serisi sürümlü bir model edinmeniz.