Merhaba,
Son bir kaç aydıe psu fanı gürültülü çalışıyordu. Temizledim ve gürültü azaltı ancak. Son bir haftadır aşırı ısınmaya başladı. Ben de kasanın üstüne (psunun üstüne gelecek şekilde) buz aküsü koyarak biraz soğutmaya çalıştım. Fan hızlı dönmüyordu ve üflediği hafa aşırı sıcaktı. Bu sıcaklık psu ile bitişik duran OCZ Vendetta 2'ye de vuruyordu ki,işlemci 40-45 aralığında geziyodu yüklü durumlarda. Bugün buz aküsünü donması için koduğum sırada (yine psu sıcaktı) aniden bilgisayar kapandı ama uyarısız ve sessiz. Daha sonra denememe rağmen açılmadı. Ne yapmalıyım? PSU, Aopen kasanın içinde gelen z-300 model.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Psu Isınması ve Kapanma
Eğer profilinde yazan sistemi kullanıyorsan acil olarak o powersupply değişmeli çünkü sana gerekli her türlü uyarıyı vermesine rağmen görmezden gelmişsin ve sonucundada powersupply artık yeter demiş,umalımda diğer donanımlara zarar vermemiş olsun.
Nasıl öğrenebilirim. Ayrıca profilimdeki sistem değil.o zaman profilindeki sistemi değiştiriver sana zahmet sorununa gelince başka bir powersupply ile deneme şansın var ise diğer parçaların zarar görüp görmediğini anlamış olursun.
Asus bir anakart
Intel core 2 duo e4500
ati radeon x1550 kısaca
kardeş psu değiştireceksin. ya da sadece psu fanı değiştir ama aşırı ısınma, fandan ziyade güç tüketiminin fazla olmasından veya parçalarının ömrünün tamamlamasından kaynaklanır. 4 ila 10 yıl arası kullanım ömrü var psu ların fakat bu değer size bağlı olarak 1 yıla kadar düşebilir.(sisteme yetmez ve peak durumunda çalışır ise). sana tavsiyem 450 watt ve üstü bir high power(ocz, thermaltake, aerocool gibi markalarıda tercih edebilirsin). everest, frisby, inca tarzı markalara güvenme.