merhaba arkadaşlar benim 550W lık bir psu ya ihtiyacım var bütçem de 80 ytl kadar siz ne önerirsiniz..birde link verirseniz süper olur..şimdiden teşekkürler..
psu??????
80YTL'ye alacagın 550W'lık psu dandık olur bence butcenı bıraz arttırıp guzel bır psu alabılırsın
550W da olmayabilir en az 480 diyeyim ona da yok mu 80YTL ye?
PSU alacaksan uzun bir süre sistem değişikliği düşünmüyorsan tüm donanımların watt cinsinden gereksinimlerini tam hesapla ona göre al minimum gereksinimi aldığın için elektirikten tasarruf ettiğin gibi harcayacağın parayı denkleştirmek daha kolay olur.Bunu yazdım çünkü 80 ytl'ye 350 civarı düzgün birşey alabilirsin tahminimce olabildiğince iyi olması lazım bu zımbırtının tüm donanımı yakma riski var.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
peki nerden hesaplıcam??böyle bir site var mı bu parçaları yazıp hesaplayabilecegim...
http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp bu sıteyı bır kontrol et
abi bu ingilizce bişey anlamadan yapıyorum valla ama inş. dogrularını işaretlemişimdir..
http://net.cizgi.com.tr/site/psu.aspx bu nasıl bır dene
ben yeni alacagım ekran kartına göre yapacagım da..(8800GT)güç tüketim degerine burada 250W denilmiş dogru mudur?
ayrıca biyerde de bulduguma göre 220 civarında CRYSİS te yük altındayken..
8800GTX için en az 450W'lık bır psu'ya ihtiyacın var buna gore hesapla
yani sadece 8800GTX 450 watt mı istiyor..diger donanımlar hariç..
Butun donanımlar dahıl tabı donanım derken burda en buyuk sıstemden bahsetmıyoruz. Normal bır sıstemın ıcıne bu kart takılırsa en az 450W'lık bır de PSU'ya ıhtyac var demek
ben sistemimi söyliyim
anakart:ASROCK dual-VSTA
ram : 2gb kingston 667
işlemci: p4 541 prescott 3.2 ghz
ekran kartı: şu anda 1600pro ama 8800GT alacagım
1 dvd-rw
2 hdd
450 yeter mi buna da???
bi link gibi birşey verebilir misiniz max.100 ytl olsa süper olur..şu anda 350W ı kasasının iskeletiyle birlikte 80 ytl ye almıştım..şimdi ise keşke almasaydım diyorum....ucuz ve kaliteli birkaç psu önerirseniz sevinirim...
http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30665
bu gayet şık
buda sonuncusu
3.yü yani buda şık dedigini begendim...sence nasıl güzel bir seçim mi borga abi?
ayrıca şimdi vatan bilgisayara üye oldum...ama 3. verdigin link internet magazasında yokmuş....yani orda bi tik vardı sadece internet magazasındakileri göster diye,ona tıkladım....3. degil senin verdiklerinin hiçbiri yok..stok durumunu öğrenmek için ariyim mi yoksa dogru mudur stokta olmadığı...
Eger gıdıp alabılıyorsan an sana önerdigim butun PSU'lar kalıtelı ve senı yıllar yılı goturur(Tabı SLI yaparsan veya elk. hattına yıldırım düşerse bilmem). Stok durumunu ve nerde kaldıgını öğrenırsen ona gore gıdıp alabılırsın
ben şahsen denizlide oturuyorum ve kargoyla getirtmeyi düşünüyodum da.....burdada vatan yok işte..olsa hiç durmadan alırım...
erdem187ben şahsen denizlide oturuyorum ve kargoyla getirtmeyi düşünüyodum da.....burdada vatan yok işte..olsa hiç durmadan alırım...İzmir'de var sana yakın galiba ama illaki vatan computer den almak gibi şansın olmadığına göre izmir'i biliyorsan Tarım Kredi Koop. İzmir Gen. Müd. var onun altında büyük bir mağaza var(orada her gün indirimli ürün oluyor bilgisayarcıysan tam sana göre)
80 YTL ye ancak FSP 400 watt kaliteli psu bulabilirsin ama oda sistemi kaldırmaz 130 YTL ye coolermaster 550 watt psu var alabilirsin
XxXDaRKoXxXmagazanın web adresi falan var mı peki???erdem187ben şahsen denizlide oturuyorum ve kargoyla getirtmeyi düşünüyodum da.....burdada vatan yok işte..olsa hiç durmadan alırım...İzmir'de var sana yakın galiba ama illaki vatan computer den almak gibi şansın olmadığına göre izmir'i biliyorsan Tarım Kredi Koop. İzmir Gen. Müd. var onun altında büyük bir mağaza var(orada her gün indirimli ürün oluyor bilgisayarcıysan tam sana göre)