Pxe-mof: Exiting PXE Rom Problemi

derhasan
14-07-2010, 20:39   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

PXE-MOF: Exiting PXE ROM
Media test failed, check cable
.
.
.
.
All rights reserved.

vs...

şeklinde bir hata ile karşılaşıyorum.Bana verilen uyarı anladığım kadarıyla bir kablonun yerinden oynamış olması.Kabloları kontrol et dediğine göre büyük ihitmalle bir kablo gevşedi.Ya da başka bir durum mu söz konusu? Daha önce de bu tip konular açılmış ama ya seneler önce açılmış ya da açılan konulara elle tutulur nitelikte bir cevap verilmemiş.O nedenle aynı tip konuyu yeni başlık şeklinde açmak istedim. Tekrar soruna dönecek olursak bu uyarıyı almadan önce yaptığım işlemleri bir düşündüm.Ve aklıma gelen ilk şey Power Supply içindeki fanın çalışmaması dolayısıyla power supply i açtığım andı.Bir güzel açtım, yeni bir fan almak istesem ne şekilde nereye koyacağımı görmek için. Ardından yeterince bilgi sahibi olduktan sonra tekrar kasaya yerleştirdim.Ve bu uyarı hemen sonra olmasa da sanırım maksimum 1 saat sonra belirdi.Ardından bilgisayarı yeniden başlattığımda ise o uyarı gelmedi ekrana.Yani bilgisayarım tertemiz açıldı.Ardından 1 gün geçti ve tekrar o uyarı geldi.Artık o uyarıdan başka bir şey görmüyor nacizane monitorüm.

Sonuç olarak yaptığım o eylemleri geriye alıp tekrar denedim.Kasayı açtım.Power supply i açtım.Yerinden oynamış bir kablo var olabilir düşüncesiyle her kabloyu sıkı fıkı ettim. :P Ancak yine olmadı. Ne halt yediysem artık bu sonuç değişmedi.

Siz ChipOnline kullanıcılarına soruyorum:Bu uyarının verilmesinin nedeni kablo gevşemelerinden başka bir problemden kaynaklanıyor olabilir mi?(Kimi forum sitelerinde bu sorunu çözüme ulaştırdığını iddia edenler kabloları çıkarıp takaraktan başardıklarını söylüyorlar)

Son Düzenleme: derhasan ~ 15 Temmuz 2010 13:52
derhasan
18-07-2010, 03:57   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Kabloların birisi çıkmış.O nedenle bu hatayı veriyormuş.Problem gitti.Diğer bu sorunu yaşayanlara tavsiyem "check cable" ifadesi var ise bilin ki kablolardan ya biri çıkmıştır ya da gevşemiştir.Ben kasa içerisini pek bilmediğimden farkedemedim o kabloların çıkmış olduğunu.Power supply ile hdd arasında bağlantı sağlayan kablolar çıkmış bende.
 
Benim gibi şunları yapmışsanız o uyarıyı gördüğünüzde;
1-)Bilgisayarı formatlamaya çalışmak
2-)Formatlamaya çalışma esnasında sabit sürücü görünmüyor uyarısıyla karşılaşmak
 seçenekleri ile karşılaşıp bu problemler üstüne araştırma yapmaya çalışmak sadece hedef sapmasından başka bir şey değil.
 
Siz sakın benim gibi var olan sabit sürücünüzü bilgisayar tanımıyor deyip tanıtmak için vaktinizi harcamayın.Ben sanki yeni sabit sürücü almışım gibi bilgisayara sabit sürücümü tanıtmaya çalışıyordum.Tam 2 günümü harcadım.Taramadığım site kalmadı.Az önce dediğim gibi eğer yeni bir hard disk almamış iseniz ve bu hatayla  karşılaşıyorsanız kesinlikle bilgisayarınızı formatlamak için uğraşmayın.Ve dolaylı olaraktan sabit sürücünüzü bilgisayara tanıttırmak için yok XP kur disketi oluşturmakmış, yok Hard disk driver ı yükleme disketi oluşturmakmış felan hiç bunlarla uğraşmayın.
 
Sadece donanımlarınızın takılı kablolarını başından sonuna kadar takip edin.Kasanızın power supply(kasanın içindeki küçük bir kasacık,kasanın güç kaynağı) 'sinden çıkan o bir süür kablolar vardır.O kablolardan birkaçı sabit sürücünüze yani hard diskinize bağlıdır.Önce hard diskinizi kasadan bir ayırın.Vidası felan her ne varsa çıkarın.Eğer hangi kabloların nereye takılacağını bilmiyorsanız hard diskinizin okablo giriş noktalarını bir fotoğrafa çekin.Millet gerekli cevapları verir sizlere zaten.
 
Bu arada desteğini hiç bir zaman eksik etmeyen, açtığım başlığa sürekli mesaj göndererekten yardmcı olmaya çalışan ChipOnline Forumuna (lanet olsun)teşekkürler!!!! Bir dahakine hep............ bu forumda takılmayacağım!Olmaz olsun böyle forum.(Konuyu Başlatma tarihim 14 Temmuz,Sorunu kendi başıma halletme tarihim: 18 Temmuz, ve o zamandan bu zamana kadar yardımcı olunmadı)

Son Düzenleme: derhasan ~ 18 Temmuz 2010 04:01
öcüllöpc
15-08-2013, 07:36   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2013

kardeş bendede aynı hıyar var bir tansine yumruk çaktım ekran gitti

şimdikini pcciye götürcem mecbur

murat5038
15-08-2013, 10:26   |  #4  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

HDD arızası HDD kablo değiştirip DVDromu çıkartın. Bios güncel değilse güncellenecek ve Bios default hale getirilecek HDD badsector veya görmem sorunu olursa biosda yeni hdd alınacak bunları uygulayıp sorunu çözebilirsiniz.