PXE-MOF: Exiting PXE ROM
Media test failed, check cable
.
.
.
.
All rights reserved.
vs...
şeklinde bir hata ile karşılaşıyorum.Bana verilen uyarı anladığım kadarıyla bir kablonun yerinden oynamış olması.Kabloları kontrol et dediğine göre büyük ihitmalle bir kablo gevşedi.Ya da başka bir durum mu söz konusu? Daha önce de bu tip konular açılmış ama ya seneler önce açılmış ya da açılan konulara elle tutulur nitelikte bir cevap verilmemiş.O nedenle aynı tip konuyu yeni başlık şeklinde açmak istedim. Tekrar soruna dönecek olursak bu uyarıyı almadan önce yaptığım işlemleri bir düşündüm.Ve aklıma gelen ilk şey Power Supply içindeki fanın çalışmaması dolayısıyla power supply i açtığım andı.Bir güzel açtım, yeni bir fan almak istesem ne şekilde nereye koyacağımı görmek için. Ardından yeterince bilgi sahibi olduktan sonra tekrar kasaya yerleştirdim.Ve bu uyarı hemen sonra olmasa da sanırım maksimum 1 saat sonra belirdi.Ardından bilgisayarı yeniden başlattığımda ise o uyarı gelmedi ekrana.Yani bilgisayarım tertemiz açıldı.Ardından 1 gün geçti ve tekrar o uyarı geldi.Artık o uyarıdan başka bir şey görmüyor nacizane monitorüm.
Sonuç olarak yaptığım o eylemleri geriye alıp tekrar denedim.Kasayı açtım.Power supply i açtım.Yerinden oynamış bir kablo var olabilir düşüncesiyle her kabloyu sıkı fıkı ettim. :P Ancak yine olmadı. Ne halt yediysem artık bu sonuç değişmedi.
Siz ChipOnline kullanıcılarına soruyorum:Bu uyarının verilmesinin nedeni kablo gevşemelerinden başka bir problemden kaynaklanıyor olabilir mi?(Kimi forum sitelerinde bu sorunu çözüme ulaştırdığını iddia edenler kabloları çıkarıp takaraktan başardıklarını söylüyorlar)