Mrb arkadaşlar yeni işlemci aldım anakartımda gigabyte x48 dq6 işlemciyi taktım xp yi yeniden kurdum ama işlemci sistemde xeon işlemci olarak görünüyor.Cpuid programında veya everestte normal ama xp de veya vistada veya win7 de bu sorunun çözümü ne olabilir.Nasıl çözebilirim.Çok sinir bozucu bi olay...Yardımcı olrsanız cok sevinirim.
Q9550 işlemci PentiumIII xeon olarak görüyor.Why.?
Sistem özelliklerinde mi pentıum III xeon olarak görüyor yoksa cpu-z den mi bakıyorsun cpu-z nin versiyonu eski ise işlemciyi tanımıyordur cpu-z yi güncelle
Ya arkadaşlar sadece xp de bilgisayarım sekmesine sağtıklayınca özellikler kısmında sistem özellikleri yazıyor ya orda xeon gözüküyo yok cpu-z ve everest programlarında normal neyse o :Dayrıca daha dün aldığım için işlemciyi ve gece taktığım için fazla uğraşmadım bu gece win 7 kurucam eğer hersey normalse xp yi silerim.
Bios update yapmam gerekiyormuş onu nasıl yapıcam bilen varsa yardımmm
Bence aLakası yok ama siz bilirsiniz.
http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/bios/ga_x48_dq6.html
Teşekkür ederim arkadaşım yardımların için akşam eve gidiyim bunu denerim.Yani bu video da anlatmak istediği bios update yaparken yanlış birşey dahi yapsan bios kendi kendini kurtarıyormu demek istiyor ve ayrıca dikkat edersen acılışta core2quad yazıyor açılışta bende o yok
GameRMan
Dostum saolasın sorunu hallettim.Yalnız o videodakini yapamadım ama @bios programıyla F7 biosunu güncelledim ve işlemciyi artık tanıyor.
ya bendede gigabyte x-48 dq6 ve core 2 quad 9550 var benim sorunum ethernetleri çalıştıramamak.. bios dan gerekli ayarı yaptım driverları yükledim yinede modemi çalıştıramadım... modem ve kabloda sağlam sizce sorun neydedir?
ya bendede gigabyte x-48 dq6 ve core 2 quad 9550 var benim sorunum ethernetleri çalıştıramamak.. bios dan gerekli ayarı yaptım driverları yükledim yinede modemi çalıştıramadım... modem ve kabloda sağlam sizce sorun neydedir?eğer donanımlarınız sağlam ise sıkıntı yoksa tavsiyem modem driver güncellemelisiniz.
genellikle update programları olur kurun ve güncellemeleri otomatiğe ayarlara alın.