taner sormuş:
Sistemimi RAID 0 olarak 2 adet Seagate hard disk üzerine kurulu.
Daha önceden normal seagate hard disk modeli ile Raid 0 olarak kullanıyorum ama hard disklerden bir tanesi durmadan Raid array hatası vermeye başladı yani hard disk'lerden bir tanesi sorun çıkarmaya başladı. Bende o zamanlar Raid için uygun olması için Seagate'in ST3500320NS modelini bulmuştum 500 GB olarak.
Burada bu hard disk'in teknik özelliklerini görebilirsiniz: http://www.seagate.com/ww/v/inde ... M100000f5ee0a0aRCRD
Bu hard diskleri kullanalı 7-8 ay olmuştur, hiç sorun yoktu. Fakat şuan sistem kilitleniyor kalıyor donuyor, intel'in console management programı bazen Raid array error hatası veriyor, bazen bozuk olduğunu düşündüğüm hard disk çalışırken sistem direk reset atıyor vb. Ufak bir not sistemimde 2 adet Windows XP kurulu ikisinde de reset atma sorunu yapıyor yani yazılısam bir sorunla alakası olduğunu düşünmüyorum. Zaten öyle olsa intel'in hard disk kontrol program Raid array hatası oluşturmaz.
Şimdi size sormak istediğimiz bu hard disk raid için yapıldığını iddia ediyor ama bu kadar kısa sürede ikinci kez seagate hard disk'lerde bu tarz bozulmalar denk geliyor başıma. Sizinde bildiğiniz gibi Raid 0'da bir hard disk bozulursa tüm bilgilerde bozulmuş oluyor. Hard disk'leri değiştirmem için 2 işletim sistemimi tekrardan kurmam vb. bir sürü uğraşmam gerekiyor.
Geleyim soruma, lütfen bana özellikle raid için güvenirliği ve sağlamlığı yüksek bir hard disk markası ve modeli söylermisiniz tercihim 500 GB veya 750 GB olabilir. İkinci bir sorum internetde araştırdığım birkaç hard disk clone programları var, bunlar windows versiyonlarında var, bunlarla komple raid 0 olan hard disk'lerimi birebir 2. bir raid 0 oluşturduğum hard disk'lere clone'layabilirmiyim. Diğer türlü sıfırdan 2 işletim sistemini ve içindekileri kurmak çok uzun zaman alacak.
Şuan benim için en önemli olan güvenirliliği tam bir hard disk.
Seagate 'in teknik özellikler sayfasına bakarsanız şu ibare var:
Write Same command for efficient RAID initialization
Ben bunu göze olarak bu hard disk modellerini seçmiştim raid 0 için.
Ayrıca, 24x7 operation and 1.2 M hrs. MTBF
1.2 milyon saat çalışma vermişler ama bu kadar kısa sürede bozulması hiç hoşuma gitmedi, tamam elektronik cihazların ne yapacağı belli olmaz ama ikinci kez aldığım seagate hard disk'in bozulması iyi moralimi bozdu.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
3 GB - 800 Mhz ram
intel E6600
MSI P35 Plantinum anakart
2 adet 500 GB seagate ST3500320NS hard disk (RAID 0)
1 adet 750 GB w.digital hard disk
2 adet LG dvd-rw
1 adet asus dvd-rw
720W Enermax infiniti P.supply
APC korumalı priz
İnternet Tarayıcı: Opera/9.63 (Windows NT 5.1; U; en) Presto/2.1.1