RAID disk

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
noob
06-02-2006, 15:11   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

merhaba,
Tyan-Transport VX50 (64 bit, 8dual-core işlemcili) sunucusuna bir linux kuracağım. Ancak hangi linux daha ii olur karar veremedim..
Sabit diskleri RAID5 yapmak istiyorum. RedHat'ın "enterprise server" sürümünde RAID5 olmadı bi türlü. Aslında daha öncesinde işlemcilerin hepsini görmede sorun çıktı. Kernel derlediysem de ii sonuc alamadım. "Suse server"da işlemci tarafında sorun olmadı. Ancak RAID5'i test ederken hata aldım. Üç tane 250GBlik ayrı harddisk var makinada. Bunlardan birini çıkarıp "boot" ettim. Bilgisayar açıldı ancak diğer herhangi birini çıkarınca "boot" etmedi (her seferinde sadece 1 harddisk çıkarılmış durumda)..

Bildiğim kadarıyla RAID5de herhangi bir harddisk'in olmaması durumunda makina çalışmaya devam etmeli.. Ama burda sadece 1 harddisk için bu sonucu alabildim. Eğer RAID5 kuramamış olsaydım onda da boot etmemeliydi. Kurduysam diğer denemelerde de açılmalıydı. Anlamadım :(

Biraz araştırınca makinada "hot swap" özelliği olduğunu gördüm. Donanımsal olarak da RAID'i destekliyor gibi.. Ancak satıcı firma bize "hardware RAID"i desteklemediğini "software RAID" kurabileceğimizi söylemişti.

Yardım edebilirseniz sevinirim...