Merhaba arkadaşlar. Ram alıcam laptopuma ama uyucakmı acaba? Bir programla baktım ddr2 destekliyor. Hepsiburadadan baktım 2gb ram 800mhz almayı düşünüyorum(Kingston). Şuanki Ram 512mb acaba 2gbi destekliycekmi kullanabilecekmiyim?
Ram alıcam ama uyacakmı?
Ben anlayamadım hangisi;
Bellek Yuvaları;
DRAM Yuvaları #1 512mb (DDR2-533 DDR2 SDRAM)
Bellek denetleyicisi falan var
LAPTOP BU ARADA.
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us
maximum memory amount seçeneği var.Burdan laptopunuzun maksimum ne kadar ram desteklediğini görebilirsiniz.Desteklenen bellek türlerinde ne yazıyor?
Dostum everestin çok eski bir sürümünü yüklemişssin ,eski sürümü daha az donanım tanıyor.
http://download.cnet.com/Everest ... 086_4-10499291.html burdan indir.daha sonra programdan ekran görüntüsü paylaşabilir misin?
Sanırım 4gbya kadar.. Birde Laptoplar için aynı markada almak zorundaymışız?
Aynen 4gb mış.Aynı marka alma zorunluluğun yok.İstediğin marka alabilirsin kingston almanı tavsiye ederim.
Şunu belirteyim 800 mhz problem yaratabilir.Çünkü şu anki ramin 533 mhz .Desteklenen bellek türlerinde 800 mhz yazıyor mu?
yok en son 667 var. Kingston 2GB 667MHz DDR2 Notebook Ram KVR667D2S5/2G hepsiburada.com'da var en uygun olanı bu sanırım bir resime baksanıza.
Hmm tamam valla siz olmasaydınız ben alırdım 800mhz falan:) Teşekkür ederim başınızı ağırttım ama kolay gelsin iyi akşamlar..
Son bir soru soracam yorumlarda okudumda hepsiburadanın adam 2.slota taktım falan diyo eski rami çıkarmıycakmıyım ben şimdi?
Notebooklarda çoğunlukta 2 tane ram yuvası vardır.Seninkinde de 2 tane vardır büyük ihtimalle.1 tanesi kullanılıyor(512 mb) diğeri boşta gibi gözüküyor.Sana tavsiyem eski rami takma uyumsuzluk yaratabilir,mhz farkı var .Ama kullansan da çok problem yaratmayacaktır.Mhz değerleri arasında çok büyük fark yok.
Bilgisayarın alt kapağını söktüğünüzde RAM yuvalarını göreceksiniz. Eğik şekilde bir RAM takılı duruyor. Onun önüne yeni RAM'i takın. RAM'in ucundaki kısım yuvaya oturunca diğer RAM'in durduğu gibi yan yatırın ve klik sesini duyduğunuzda RAM yerine oturdu demektir. Sonra bilgisayarınızı çalıştırın.
Hmm peki şöyle yapsam o eskini çıkartsam bir tane 2 tane ddr2 2gb 667mhz alsam 4gb maksimum ya?