slm arkadaşlar, kingston 2GB 800MHz DDR2 ram düşünüyorum.ama oyun oynucam tabi ki.HyperX lerden alsam pek bi fark olur mu? aldığıma değer mi sizce. ve kingston dışında A-data markası da iyi diye duydum. hangisi daha iyi ve aldığımıza değer markalardır. ya da MHz sini daha yüksek almam gerekir mi? yardım lütfen
ram alıcam yardım lütfen..
Mhz konusunda karar verirken; anakartınızın desteklediği Ram'Leri alın.Kingston fiyat olarak iyi Kingston alın derim.
Anakartınız hangi marka ramleri desteklemekte? Bunu anakartınızın sitesinden girip kullandığınız modeli seçerseniz bu bilgilere ulaşabilceğinizi düşünüyorum.. Ayrıca Kinsgton dan ziyade Ocz veya Mushkin marka ramler öneririm.. Tabi anakartınız destekliyorsa.
anakartım "GIGABYTE EP35C-DS3R" MHz olarak bi sıkıntım olmayacak sanırsam.
Bellek:
Çift kanal bellek mimarisi
DDR3:
4 GB'a kadar sistem bellek desteği sağlayan 2 x 1.5V DDR3 DIMM soketi
DDR3 1333/1066/800 MHz
8 GB'a kadar sistem belleği desteği sağlayan 4 x 1.8V DDR2 DIMM soketi
DDR2 1200 (O.C.)/1066/800/667 MHz
800 MHz den fazlasını kaldıracağı için sordum. ayrıca DDR3 desteği de var ama DDR3 ler pahalı.
ilginize teşekkür ederim..
kozmozAnakartınız hangi marka ramleri desteklemekte? Bunu anakartınızın sitesinden girip kullandığınız modeli seçerseniz bu bilgilere ulaşabilceğinizi düşünüyorum.. Ayrıca Kinsgton dan ziyade Ocz veya Mushkin marka ramler öneririm.. Tabi anakartınız destekliyorsa.anakartlar ramları markasına göre seçiyor mu?
bilgifrmanakartlar ramları markasına göre seçiyor mu?Anakart üreticileri sitelerinde anakarta uygun donanım bileşenlerini yayınlarlar.. Bunları yayınladıklarına göre seçip, seçmeme mevzusu muhtemeldir.Son Düzenleme: kozmoz ~ 20 Şubat 2009 18:28
Ayrıca " DDR2 1200 (O.C.)/1066/800/667 MHz " yazdığınız için bütçeniz elveriyorsa DD2-1066 Mhz lik bir ram kiti bakın derim..
o zaman burda yazanlara göre "Corsair 2*1 GB 1066 MHz ram kiti" alsam olur mu acaba?
Burda en önemli nokta ramalerin zamanlamaları.gerçi bu büyük markaların hepsi optiamal ve aynı zamanlamayı sunuyor neredyse ama yinede özlelikle bakıp düşük zmanalamalı bellekleri seçin.Zira cl6-cl7 1066 mhz bir ram cl4 800 mhz den yavaştır..
800 mhz için 4 1066 için cl 5 olanları tercih edinki ( zaten iyi marakların hepsi böyle).Hani yinede uyarma ihtiyacı hissettim...
overclok yapacaksınız a-datanın potansiyeli yüksektir yok overclok yapmayıcağım diyorsanız ocz hyperx kingston hangisini daha ucuza bulursanız alın..mhz ve cl değerleri aynı oldukktan sonra hespinin standart perf. aynı olur.
ocz platinum edition 1066 mhz cl5 2*1 kit = 46 usd + kdv
öneriyorum.
herkes kafasına göre bişeyler yazmış çorba etmişsiniz konuyu arkadaşım al bi kingston hyperx işte linki http://www.hepsiburada.com/kings ... ctid=bd72004#tablnk
da daha ucuza bulabilirsin ama güvenilir olduğu için hepsiburadayı tavsiye ederim.overclock da yaparsın istemezsen yapmazsın 2 tane 1 gb olan bu ramler tek kitlerden daha performanslı olur çünki dual olarak çalışır zaten ileriye dönük olsun tek kit alayım deyip de 8 gba kadar ramleri arttırdığında fazla performans alamazsın çünki bunlarında modası geçeceği için 1600 mhz ramlere geçip anakartını filan değiştirmeyi düşüneceksin hepimiz öyle düşüneceğiz 1.5 yıl sonra
recep34Burda en önemli nokta ramalerin zamanlamaları.gerçi bu büyük markaların hepsi optiamal ve aynı zamanlamayı sunuyor neredyse ama yinede özlelikle bakıp düşük zmanalamalı bellekleri seçin.Zira cl6-cl7 1066 mhz bir ram cl4 800 mhz den yavaştır.."zamanlama" dediğiniz olay nedir? daha acemiyim bilgim yok.biraz aydınlatırsanız sevinicem gerçekten800 mhz için 4 1066 için cl 5 olanları tercih edinki ( zaten iyi marakların hepsi böyle).Hani yinede uyarma ihtiyacı hissettim...
overclok yapacaksınız a-datanın potansiyeli yüksektir yok overclok yapmayıcağım diyorsanız ocz hyperx kingston hangisini daha ucuza bulursanız alın..mhz ve cl değerleri aynı oldukktan sonra hespinin standart perf. aynı olur.
"düşük zamanlı bellekleri seçin" demişsiniz. nasıl anlayacağım düşük zamanlı olduklarını"Zira cl6-cl7 1066 mhz bir ram cl4 800 mhz den yavaştır.." demişsiniz. cl6-cl7 1066 mhz olupta, cl4 800 mhz den hızlı ramlar hangileridir??
ve herkesin düşüncesi ayrı ayrı olduğu için, biri OCZ biri HyperX diğer biri ise A-DATA önermiş..ortak bi nokta yok mudur arkadaşlar..?
hepinize şimdiden teşekkürler