hayır. şimdi önceki ramin 667 mhz. o ram le senin 1gb ram uyuşmaz. bak nediyim;Yanlış bilgilendirme yapıyorsun önerdiğin hiç bir ram arkadaşa uygun değil zamanlama ve gecikme sürelerini bilmeden nasıl ram tavsiye edersin sen tavsiyede bulunma zahmet olmazsa .
1gb ram=x
2gb ram=y
senin x le y uymaz. normalde y daha iyidir. ama siz şu rami alın;
http://www.vatanbilgisayar.com/k ... ils.aspx?I_ID=36015
bu rami alın. 1 gb rami çıkarın.
toparlıyorum;
benim yukarda verdiğim rami alın. pcnizdeki 1gb ramin yerine çıkarın.Burda sana bende mevcut olan 2x2 ddr2 800 mhz ram in değerlerini veriyorum .Burda dikkat etmen gereken hangi ram değiştirceksen diğerini çıkarman ve cpu z programı ile bu değerleri kaydedip aynı zamanlama ve gecikmeli ramlerden almak.
ÖRNEK:Ben mevcut 2x2 4 gb ram e iaveten 2 gb ram almak istiyorum ne yapcam?
Cevap:Cpu z programından mevcut ramlerin değerlerine bakıcam ramler de görüldüğü üzere ve 2 gb 800 mhz 6.6.6.18(ram üstünde yazar bu değerler) cl5 veya cl 6 olduğu ram üzerinde yazar ve aynı saat hızında olmalı 800 mhz se 800 mhz 1066 mhz ise 1066 mhz 667 ise alınan ram 667 olmalı vede mümkünse aynı marka olmalı aksi taktirde performans yerine performans kaybı stabilite bozukluğu ve ramlerin yanması gibi kalıcı değerler doğabilir.
Son Düzenleme: dante-1985 ~ 13 Kasım 2009 00:33
Ram arttırmak
- 1
- 2
Size cpu-z dan SS çekip ekleyeyimmi buraya belki daha rahat yardımcı olabilirsiniz? birde SS çekeceksem hangi bölümlerine çekeyim
benim çektiğim bölümleri çek kullanmıyacağın rami çıkar yalnız birde 800 mhz ram kaç gb 667 mhz ram kaç gb bunları bi yazarmısın markası ile beraber
Bu programda markaları yazıyor. 800Mhz olan 1gblık ram, 667 olan 2gb
Tek modül olan ram in 800 mhz olduğuna eminmisin değerler aynı şimdi. şunu yapmanı istiyorum 2 gb 667 mhz ram i çıkar 1 gb 800 mhz ram takılı kalsın ve değerleri tekrar gönder DİKKAT:sadece 800 mhz ram takılı kalsın
Bekliyorum eğer değerlerde bi değişme olmazsa 800 mhz sandığın ram aslında 667 mhz zira 800 mhz ram pc2-6400 (400 mhz ) olması lazım.
Bunu şu sebebten istedim belki bi ihtimal 667 mhz ram ler 800 mhz ram i kendi değerine çekmiş olabilir gibisinden ama pek sanmıyorum çünkü diğer gecikme süreleride aynı.Her zaman ram takviyesinde mevcut ram kapasitesinde ram takviyesi yapılmalı örnek(2x2 yada 1x1)gibi böyle olursa kit olmuş olur ve performas çok daha iyi olucaktır.
- 1
- 2