arkadaşlar ben yeni RAM alcam ama şu anki RAM ın ddr mı ddr2 mi oldugunu bilmiyorum everest i yükledim ama yine bişey anlamadım o bilgilerden.yardımcı olursanız sevinirim
RAM bilgisi
evereste göstermesi lazım belki tanımlayamadıgı bir markadır ama öyle olsa bile degerlerini gösterir
kasayı aç raminin üzerinde yazıyordur
birde anakartının modelini verirsen sana hangi ram türlerini ve hangi frakansı kullandıgınıda söyleriz
Anakartını söylemen bile yeter.
Everest'in tanımlayamaması mümkün değil.Onun tanımlayamaması demek, Windwows'un tanımlayamaması demek, dolayısıyla RAM bulunamıyor demek.
@balimers
Şuan tam yolunu hatırlamıyorum ama soldaki ağaçtan geziver oraları, kesinlikle göreceksin.İnce ince bakarsan bulacaksın, hem böylelikle makinen hakkında daha fazla bilgiye de sahip olmuş olursun.
(Mutlaka, bir arkadaş gelip yazacaktır zaten yolunu, hiç bulamazsan ondan yardım alırsın)
Hoşçakal.İyi günler, iyi çalışmalar...
tanımlaması deneme sürümünden kaynaklana bilirmi peki durum ortada markalar veriliyor ama içerik yok caner deneme sürümünden heralde
Everesti açıyoruz.Sonra anakarta tıkladıktan sonra SPD butonuna basıyoruz.Batıktan sonra zaten Bellek Türü yazısının karşısında yazar.
@benersince
Hım, o zaman kusuruma bakma.Aklımın ucundan bile geçmedi deneme sürümü olacağı.
Hoşçakal.İyi günler...
sağolun arkadaşlar cvplar için DDR SDRAM tütü ve 200 mhz hızı.bunu size zahmet değerlendirir misiniz bi yeni alacagım RAM ne olsun ve ddr2 ye geçme şansım var mı?anakart inter pentıum4 2676mhz ve trial versiyon yazıyo uyumlu mu acaba ddr 2 ye?
Şu anlık DDR2'ye geçemezsin.Ya DDR1'e devam ya da yeni bir ram-anakart-işlemci-ekran kartı. Seçim senin.Ama bence sistemi komple yenile.
ee ne yapcam peki uyumlu değilse?anakartı mı deiştircem?bi de ddr2 ye geçmem mi gerekiyo mutlaka ne farkı var ddr la arasında?
blackhawkmilan31Şu anlık DDR2'ye geçemezsin.Ya DDR1'e devam ya da yeni bir ram-anakart-işlemci-ekran kartı. Seçim senin.Ama bence sistemi komple yenile.cevaı vermiş blackhawlan31
peki neden ddr2 ye geçmem gerekiyo çok mu mühim bişey bu??ddr da devam etsem ve biraz daha yükseltsem olmaz mı??
Neden DDR2?
Oyunlarda takılmamak için,çift çekirdekli işlemci için,dx10 oyun oynayabilmek için.DDR1 li sistemler piyasada azalmaya başladılar.Nerdeyse DDR1 ramler DDR2 den daha pahalı.
Ekleme; Eğer senin anakart DDR1 200MHz destekliyorsa büyük oranda en fazla 1 gb ram destekliyordur.Ve yine büyük oranda agp4x tir.
evet burda(bolu) ddr nın fiyatı ddr2 nin fiyatının dört katı o yüzden ddr 2 ye geçmeyi düşünüyorum(tabi bu 4 katı markayla ve kaliteyle de ilgilidir ama ddr daha pahalı)
neyse sağolun arkadaşlar size de zahmet verdim iyi günler size