ram biligisayarı çok kasıyor

HPQ-User
26-05-2010, 20:13   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

haşim sormuş:
bilgisayarda hiç bir işlem yapmıyorken bile ram sayaçı 80 90 gösteriyor.ama işlemci sayacı çok normal.oda 10 20 civarlarında.ram bu kdarken pc çok kasılıyor.tşşkkür edrim

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
windows 7 ultimate
dual 2 core e4500 işlemci
2 gb 667 mhz ram
512 mb 8600 nivdia ekran kartı
320 gb sata hdd

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; OfficeLiveConnector.1.4; OfficeLivePatch.1.3; InfoPath.2)

firaristt
27-05-2010, 13:46   |  #2  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

arkada çalışan programlara bak... mümkünse format at sonra tune up 2010 ile tam bakım yap... birde ramlerin 2GB tek modül mü 1+1GB mi?

mancukya
27-05-2010, 17:10   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

tune up 2010 

Pcye hic bir faydasi falan yok sehir efsanesi yaratmisiniz birde öneriyorsunuz gecici dosya ve regedit kayit temizleme harici hic bir yarari yok onuda yapan tonla program var.
Ayrica arkadas senin sorunda 2 gb ram dolmaz doluyorsa  sebebi belli görev yöneticisi icinde bir program sebebmi bak ona oradan ram mikatrini görürsün ama tahminen sende Avast yada Nod32 oldugu icin senin sorunun baska.

firaristt
28-05-2010, 13:13   |  #4  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

tune up 2010 kullandınmı söylüyorsun? çokta işe yarıyor... kullanmasını bilmeden konuşma... güncel wersiyonunun tüm özellikleri ile tune up 2010 hem defrag he regedit hem performans hem grafik olarak çok büyük bi fark yaratıyor...

2GB ram dolmaz diye bişey yok oyun oynamadan bile bn 2GB yi çok kolay doldurabilirsin... arkada virüs wardır, pc yedekleme yapıyordur, virüs programı tarama yapıyordur, gereksiz bi ton program açılıyorsa başlangıçta o zmn 2GB ram çok kolay dolar... win7 ultimate 32 bit te 500MB kullanıyor arkada çalışan 5-6 program war iken... tune up ta turbo mode war onu kullan beğenmezsen silersin ama deneme sürümü gerçekten bi işe yaramaz... orj. ini al dene...

mancukya
28-05-2010, 13:31   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,844 mesaj
Alıntı: firaristt  
tune up 2010 kullandınmı söylüyorsun? çokta işe yarıyor... kullanmasını bilmeden konuşma... güncel wersiyonunun tüm özellikleri ile tune up 2010 hem defrag he regedit hem performans hem grafik olarak çok büyük bi fark yaratıyor...

2GB ram dolmaz diye bişey yok oyun oynamadan bile bn 2GB yi çok kolay doldurabilirsin... arkada virüs wardır, pc yedekleme yapıyordur, virüs programı tarama yapıyordur, gereksiz bi ton program açılıyorsa başlangıçta o zmn 2GB ram çok kolay dolar... win7 ultimate 32 bit te 500MB kullanıyor arkada çalışan 5-6 program war iken... tune up ta turbo mode war onu kullan beğenmezsen silersin ama deneme sürümü gerçekten bi işe yaramaz... orj. ini al dene...

Bak sacmaliklarinla ugrasacak degilim Tuneup 2008 2009 2010 isterse 2050 olsun sandigin gibi faydali bir program degil zararlidda dgeil disk birlestirme, regedit, gecici dosya, cookis silme vs vs zaten bunlari yapan program var yani bunu kullanmayi öner yada önerme sonuc ayni sizin her yerde önerdiginiz sekilde bir program degil olamazda hala konuscaksan konus bilgin bu kadarsa senin sorunun.

2ci olaya gelirsek bu isleri senden ögrenecek degilim 2 gb ram normal kullanimda bir makinede dolmaz photoshpo vs vs agir grafik programi harici laf cambazligi yapma zaten söyledim gerekeni bir dahada sakin bu sekilde bana akil vermeye kalkma ne dedigimi neyi bildigimi hem disarida hemde katildigim bu tarz forumlarda zaten bilen biliyor o yüzden bu sacmaliklara girme benimle ugrascak halimde yok.

Huzzia
28-05-2010, 15:25   |  #6  
Huzzia avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
144 mesaj

Ben tune-up kullandım güzel program ama defrag bölümü çok hızlı çalışıyor ne derece yarıyor işe bilmiyorum onun dışında diğer özellikleri çok güzel bence gayet başarılı bir program ama defrag yapacaksan bence O&O Defrag kullan dosyalarını düzenler mümkün olduğunca ben ne zaman yapsam 20 gb a yakın yer açılıyor bilgisayarımda senin sorununa gelince windows 7 de ram ekran kartına aktarılmış gibi gözüküyor yaklaşık %40 oradan diğerlerinide arkadaşların dediği gibi görev yöneticisinden işlemlere bak orda hangi programın ne kadar ram kullandığı bellidir gereksizse kapat gerekliyse düşün iyice bence format at :)))

firaristt
28-05-2010, 21:06   |  #7  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

arkadaşım programa ön yargılı yaklaşma o kadar.... we de defrag ayarı war hızlı yı seçersen 5-10 dk da bitir ama full düzeltmeyi seçersen 3-4 saati bulabiliyor... programı isteyen beğenir isteyen beğenmez ona lafım yok ama o kadar ön yargılı olma..

birde 2gb ram i ağır programlar ( oyun, photoshop,ws. ) programlar doldurabilir demişsin saçmalamışsın resmen... 2gb ram i doldurmak sandığın kadar zor değil... normal kullanımda bn 2-2.4GB ram kullanıyorum... ark ta 8GB ram li sistem war yüke bindirince 5-6GB ram i dolduruyor... ram doldurmak sorun değil yeterki neyin doldurduğunu bil :D bi paint gidipte 500Mb ram tüketmez ama bi photoshop CS5 1GB ram i çok rahat yutar :D sistem we kullanım ile alakalı birşey... 1GB ram çoğu ofis, explorer we basit işleme programları için yeterli olur :D

mancukya
29-05-2010, 18:49   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,844 mesaj
Alıntı: firaristt  
arkadaşım programa ön yargılı yaklaşma o kadar.... we de defrag ayarı war hızlı yı seçersen 5-10 dk da bitir ama full düzeltmeyi seçersen 3-4 saati bulabiliyor... programı isteyen beğenir isteyen beğenmez ona lafım yok ama o kadar ön yargılı olma..

birde 2gb ram i ağır programlar ( oyun, photoshop,ws. ) programlar doldurabilir demişsin saçmalamışsın resmen... 2gb ram i doldurmak sandığın kadar zor değil... normal kullanımda bn 2-2.4GB ram kullanıyorum... ark ta 8GB ram li sistem war yüke bindirince 5-6GB ram i dolduruyor... ram doldurmak sorun değil yeterki neyin doldurduğunu bil :D bi paint gidipte 500Mb ram tüketmez ama bi photoshop CS5 1GB ram i çok rahat yutar :D sistem we kullanım ile alakalı birşey... 1GB ram çoğu ofis, explorer we basit işleme programları için yeterli olur :

Bu konularda bilgim ve yaptigim is dolayisi ile bu isleri sizden ögrenecek degilim
Regedit kayit temizleme, disk birlestirme, gecici dosya silme, bazi servisleri kapama harici bu program baska faydasi yok 3 5 tanede cokkis spy diye siliyor bilmiyorsunuz söylüyoruz hala ayni sekilde yaklasim icindesiniz.
Faydasiz kelimesi ile cözüm olarak sunmak farkli seyler o programin yaptigini yapan baska programlar ve windows icinde zaten cogu mevcut yani cözüm programindan ziyade pratik az bilen kisiye faydasi olur ama bir noktaya kadar.

gelelim simdi 2gb ram doldurma olayina windows 7 zaten 700 ile 800 mb ramin icinde pc icinde en fazla kullanilan programlari belirleyip bunlari ramde sakliyor normal kullanim ne biliyormusunuz anlama kabiliyetiniz var sanirim 3 4 sekme acma, wlm, ufak bir kac oyun vs vs 8gb degil isterse 64 yada 1024 gb olsun ram bir okudugunuz anlayin ve elestiriye kalkin.

Bu foruma takildigim günden itibaren format at, tune up kur, kaspersky, nortonla tara düzelir mantigi icinde o kadar bilgisiz uzaman gördümkü münkün degil ayrica okadar bilgili uzmanlar mevcutki adam pcsi rootkiz, virus, malware dolu tune up ile temizle sorun kalmaz diyecek kadar gerizekalilarda mevcut. 
Daha okudugunuz olayi anlamiyorsunuz cokmu zor normal kullanim icinde bir pcde 2gb ram olayina dayanmak zor ben kullanamazmi demisim hala uzatip bilgisiz sekilde yorumlar yapiyorsunuz.

6 sitede toplamda günde 30 40  kisiye yardimci oluyorum ama sizin gibi bilgisi bir noktada olan sahislarin daha okudugunu anlamadan bu tarz yaklasimlari insani herseyden sogutuyor.

beyaz şapkalı
21-03-2016, 20:01   |  #9  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

bak kardeşim.görev yöneticisi aç.sonra işlemlerden svchostexeyi kapat ben öyle hallettim.hackerlardan öğrendim